Nastopajoči


MESTNA GODBA KAMNIK

 

V letošnjem letu mineva 165 let, odkar so se v Kamniku zaslišali zvoki godbeniških inštrumentov. Mestna godba Kamnik praznuje 165 let. Orkester v slovenskem prostoru sodi med tiste najstarejše. Današnji sestav v večini sestavljajo mladi šolani glasbeniki. Mestna godba Kamnik je znana tudi preko meja naše domovine, saj so jih gostili tako na Hrvaškem, Avstriji, Nemčiji, Italiji in kar petkrat v Španiji. Dirigent orkestra je Martin Dukarič.

 

 

 

 

KAMNIŠKE MAŽORETKE VERONIKA

 

Kamniške mažoretke imajo v Kamniku že več kot 15 – letno zgodovino. Združuje jih želja po znanju mažoretnih veščin in plesa, poleg prijetnega druženja pa še veliko prijateljstvo. Mažoretna skupina je ime dobila po znani kamniški legendi o Veroniki z Malega gradu, ki je upodobljena tudi na občinskem grbu. Dekleta so razdeljena v 2 skupini, ki nastopajo povsod po domači občini, gostovale in predstavile pa so se tudi drugod po Sloveniji. Uspešno sodelujejo z Mestno godbo Kamnik ter Godbo Stranje in tudi z ostalimi godbami ter orkestri, ki nimajo svojih mažoret. Poleg ostalih nastopov so mažoretke redne spremljevalke Božička v termah Snovik, udeleženke tradicionalne povorke na dnevih narodnih noš v Kamniku, vsako leto pa popestrijo tudi pustna rajanja.

 

Kamniške mažoretke

 

 

 

GLASBENI STUDIO OSMINKA

 

V glasbenem studiu Osminka se ukvarjajo z vsem, kar je povezano z glasbo, dejavnost pa izvajajo v naslednjih oddelkih: OSMINKA – GLASBENA AGENCIJA, OSMINKA – PRIREDITVE, OSMINKA - AVDIO IN VIDEO PRODUKCIJA, OSMINKA – GLASBENA ŠOLA. V slednji skrbijo za izobraževanje vseh generacij, od najmlajših do najstarejših, na področju glasbe, saj je njihovo vodilo »Nikoli ni prezgodaj in nikoli ni prepozno«. Otroci stari od 3 do 5 let se v okviru glasbene šole lahko vključijo v programe MINI GLASBENE ŠOLE, ki se imenuje CICIBANOVE GLASBENE IGRALNICE, otroci stari od 5 do 7 let pa v program GLASBENE PRIPRAVNICE (petje, igranje na kljunasto flavto in Orffova glasbila, uglašene plastične cevi ali »boomwhakers« itd.). Otroci in odrasli se učijo igranja na klavir in vse elektronske klaviature, kitaro (akustično, električno in bas kitaro), prečno flavto. Najbolj dejaven je oddelek za petje.

 

KONTAKT:
Tel.: 041 650 936
E-mail: info@studio-osminka.si
Spletna stran: www.studio-osminka.si
Facebook: osminka.glasbenistudio 

 

 

 

PUSTOTNIK

 

Orkester harmonikarjev Pustotnik je bil ustanovljen leta 2008 zaradi želje po druženju in ljubezni do glasbe in šteje 37 članov; vsi so učenci glasbene šole Pustotnik. Kljub temu, da so relativno mlad orkester, so sodelovali že na raznih prireditvah. Nastopili so tudi v oddaji Slovenija ima talent, kjer so navdušili občinstvo in strokovno komisijo, se uvrstili v finalno oddajo ter dosegli odlično drugo mesto. Vodja orkestra je g. Tomaž Pustotnik.

 

 
 

 

 

ČARODEJ TONI

 

Čarodej Toni s svojimi predstavami vedno nasmeji tako najmlajše kot njihove odrasle spremljevalce. Z leti je oblikoval svoj slog ''namerno nerodnega čarodeja''. Otroci v teh smešno nerodnih situacijah vedno uživajo in se jim tudi iz srca nasmejijo. Čarodej Toni je imel v svoji karieri že preko 3000 nastopov. Pravi, da mu vso energijo, katero potroši za svoje delo kot podžupan Občine Bled, vrnejo nazaj prav otroci. In zato s svojimi nastopi ostaja zvest najmlajši publiki. "Dobrodelnih dogodkov se kot nastopajoči vedno rad udeležim. Menim, da če s svojim nastopom nekomu lahko pomagam, potem je taka pomoč moja dolžnost. Vem tudi, koliko dela, časa in energije je potrebno za organizacijo vsakega dogodka. Zato sem vesel, če je moj nastop lahko kamenček v mozaiku dobrodelnosti. Le kaj je lepšega kot pogled z odra na nasmejane obraze? Pa naj so to obrazi najmlajših ali njihovih odraslih spremljevalcev, ki se vsaj za trenutek sprostijo in nasmejijo ter pozabijo na vsakodnevne težave, kredite… "

 

 

 

KATAYA

 

Kataya je popolna fuzija strasti do glasbe in neizmerne odrske energije. Je ljubiteljica trenda, svežih idej in drugačnih pristopov. Njen vokal navduši in prevzame, energija pa preprosto zasvoji. Je rada unikatna in povsem samosvoja. Prav takšen je tudi njen aktualni singl z naslovom Novi svet. Pesem je plesna, v hitrih ritmih in prinaša svežo pozitivno energijo.

 

 

 

 

POPSING

 

V glasbeno-pevskih delavnicah Popsing Marjetka Vovk že lep čas poučuje mlade in obetavne pevce, ki šele začenjajo svojo pot. Pred leti sta skupaj z Raayem, sočlanom zasedbe Tangels, odkrila April, Marjetka pa je za nastope v prvi sezoni Slovenija ima talent pripravljala tudi kasnejšo zmagovalko Lino Kuduzović .Do uspešne glasbene poti sta Marjetka in Raay popeljala tudi mlad talent Nike Zorjan. Mladi talentirani pevci pod Marjetkinim okriljem vse leto nastopajo na različnih dobrodelnih prireditvah in pomagajo popestriti program, nabirajo pomembne izkušnje hkrati pa s svojimi nastopi pomagajo tudi drugim otrokom.

 

 

 

NIKA ZORJAN

 

Nika Zorjan je 21-letna Prekmurka, ki ji je bila glasba položena v zibelko. Svojo željo po petju in nastopih je kazala že v otroških letih, saj je prvič nastopila, ko je bila stara komaj dve leti in pol. Vse skupaj se je s starostjo le še stopnjevalo; prihajali so prvi nastopi v vrtcu, na osnovnošolskih in srednješolskih prireditvah, v pevskem zboru … V glasbeni šoli se je učila klavirja. Sedemnajstletna Nika Zorjan je s petjem in hkrati igranjem na klavir opozorila nase na šovu Slovenija ima talent 2010. Na šovu Misija Evrovizija, kjer so izbirali slovensko predstavnico za Pesem Evrovizije v Azerbajdžanu, je osvojila tretje mesto.

 

 
 

 

 

JAY DANCE STUDIO

 

Jay Dance Studio vodi Jernej Šerjak, priznan plesni strokovnjak, ki se s plesom ukvarja že 20 let. Je večkratni državni, evropski in svetovni prvak v hip-hopu in show dance-u. Poleg odličnih rezultatov v svoji plesni karieri si Jernej kot velik dosežek šteje tudi sodelovanje s pop divo Mariah Carey. www.jaydancestudio.si

 

 

 

 

REBEKA DREMELJ

 

Rebeka Dremelj velja za eno najprodornejših slovenskih pevk, saj je edina uspela postati popularna tudi v ostalih državah bivše Jugoslavije ter izven meja te nekdaj velike države. Leta 2001 je Rebeka Dremelj zmagala na izboru za miss Slovenije in se istega leta udeležila tekmovanja za Miss sveta v Sun City-ju, kjer je zasedla 2. mesto na talent šovu. Izdala je pet albumov, in sicer Prvi korak, To sem jaz, Pojdi z menoj, To je prava noč, Slovenski superboy, Nepremagljiva in Differo. S pesmijo Vrag naj vzame je Rebeka Dremelj zmagala na Emi. Na Evrosongu 2008 je z njo predstavljala Slovenijo. Največje uspešnice Rebeke Dremelj so Pojdi z menoj, še en dan, Brez sramu, Petek 13, Vrag naj vzame, Takih več ni, Rada te imam, Strup, Nepremagljiva. Rebeka Dremelj je sodelovala v resničnostnem šovu »Rebeka brez strehe nad glavo« in se preizkusila kot oblikovalka spodnjega perila. Nastopila je v hollywoodskem filmu »Hey DJ« in filmu »Na svoji Vesni«.

 

 
 

 

 

ALYA

 

Alya se z glasbo ukvarja že od malega. Peti je začela že zelo zgodaj in je kot majhna deklica igrala klaviature ter ustvarjala svoje lastne pesmi. Kasneje je k sodelovanju povabila tudi glasbenike inštrumentaliste, ki sestavljajo kvaliteten band. Alya je vrelec večne energije – je drzna, divja, temperamentna, seksapilna, simpatična in zelo dobra voznica. Prav takšno jo najdemo tudi na njenih koncertih - eksplozivno, energično in samozavestno.

 

 
 

 

 

NUŠA DERENDA

 

Nuša Derenda je pevka, katero je ljubezen do glasbe spremljala celo otroštvo. Sodelovala je v različnih pevskih zborih in med drugim svojega bodočega moža spoznala v glasbeni skupini, kjer je pela glavne vokale. Leta 1998 je zmagala v oddaji Orion s skladbo Vzemi me veter. Leta 1999 je prvič prejela nagrado za najboljšo pevko leta. V naslednjih dveh letih je posnela kar nekaj prečudovitih pesmi, ki so zmagovale na različnih festivalih in osvajale glasbene lestvice. Leta 2001 je na Evrosongu v Kopenhagnu s pesmijo Ne, ni res (Energy) zastopala slovenske barve in osvojila sedmo mesto. Uspehov in nagrad v naslednjih letih kar ni bilo konca; poleg slovenskih je osvajala tudi tuje oboževalce. Leta 2008 je Nuša praznovala 10. leto delovanja na slovenski glasbeni sceni in istega leta izdala tudi album Prestiž.

 

Nuša Derenda

 
 

 

 

ALEKSANDRA VOVK

 

Mlado nadarjeno 12-letno pevko glasba spremlja že od rojstva. Zmagovalka že kar nekaj glasbenih tekmovanj, veliko nastopa na različnih prireditvah, še posebej jo veseli nastopati skupaj s plesno skupino Moj klub Bled, saj zelo rada pleše in se ukvarja s koreografijo. Aleksandra je sestrica uspešnega slovenskega avtorja in glasbenika Raaya, zato najrajši prepeva njegove skladbe in ker je že velikokrat nastopila s skladbami pevke April, jo mnogi poimenujejo kar Mini April.

 

 

 

 

ALENKA GOTAR

 

Alenka Gotar je operna pevka, ki je po svoji uspešni operni karieri združila svoj operni glas z elementi popa in se v hipu zasidrala na slovenski glasbeni sceni. Uspešno je zastopala Slovenijo na izboru za Pesem Evrovizije 2007 in naši državi priborila finale. Alenka Gotar, profesorica petja in avtorica skladb, je vsestranska ženska, ki zna očarati. Na odru, opernem ali pop, z izjemno širokim repertoarjem skladb ter s prefinjenim občutkom podajanja glasbe, nikogar ne pusti hladnega.

 

Alenka Gotar

 
 

 

 

PLES MASKOT

 

Ples z različnimi maskotami naših zvestih sponzorjev, brez katerih Čarobnega dne v taki obliki zagotovo ne bi bilo, je vedno ena boljših popestritev za otroke. Nikar ne zamudite različnih plesov, ki vas jih bomo naučili.

 

 

 

DARK HEART

 

Rock band Dark Heart sestavljajo štirje fantje: kitarista Domen Zupan in Jure Kosmač, bassist in pevec Martin Špendl in bobnar Žiga Krevs, ki prihajajo iz okolice Radomelj. Igrajo predvsem rock, obzorje pa si širijo tudi z igranjem panka in metala. Pravijo, da v igranju in prepevanju zares uživajo, na odru pa njihova glasba in energija najbolj zaživita.

 

Facebook

 

 

 

IVANA HONSIĆ

 

Ivana Honsić je stara 20 let in se že dolgo ukvarja z glasbo. Letos je napočil njen trenutek,odprla si je vrata v svet glasbe in pevskega ustvarjanja,saj ima že svoj prvi komad z naslovom Rdeča nit, na katerega je zelo ponosna.

 

Ivana Honsić

 

 

 

MATEVž ŠAVORA

 

Matevž Šavora je mladi pevec, ki mu je bila glasba položena tako rekoč v zibelko, saj izhaja iz glasbene družine. Nastopati je začel že pri petih letih in od takrat pogumno stopa pred množice ljudi, ki jih osvoji v trenutku. Za njim so številni nastopi, koncerti in gostovanja po vsej Sloveniji in v Avstriji, televizijska in radijska snemanja, sodelovanja na mnogih humanitarnih prireditvah ipd.

Sodeluje z mnogimi znanimi slovenskimi glasbeniki, snema lastne pesmi v glasbenih studiih, igra kar štiri instrumente in ostaja najbolj zvest petju, ki je, kot pravi, »glas srca«.

Dom, družina in prijatelji mu, poleg glasbe, pomenijo največ.

Hvala, ker ste vsakič znova najboljša publika, ki mlademu glasbeniku pomaga, da uresničuje svoje sanje!

 

Matevž Šavora

 

 

AYNEE

 

Kantavtorica, pevka, kitaristka in orgličarka Aynee nastopa s pomočjo looperja, ki ga je v Sloveniji uporabila med prvimi. Gre za elektronski snemalnik, na katerega v živo pred občinstvom posname ritmične zvoke, ki služijo za podlago skladbe. V svetu sta najbolja znana uporabnika looperja KT Tunstall in Ed Sheeran, v Sloveniji pa ga najbolj intenzivno promovira prav AYNEE.

Aynee ima za sabo že veliko glasbene poti - 2 izdana CDja, nastop na Emi 2009, Slovenski popevki 2008 in 2010, sodelovanje z orkestrom RTV...Njena skladba Si to ti je bila izbrana na razpisu radia Val 202 - Imamo dobro glasbo. Na mednarodnem kantavtorskem festivalu Kantfest je bila nagrajena dvakrat: v letu 2011 s srebrno in v letu 2012 z zlato kanto.

Poleg kopice avtorskega materiala pa ima Aynee v torbi tudi kup odličnih priredb slovenskih in tujih uspešnic.

 

AYNEE

 

Avtorji: PROGMBH.com / vreme VP, K, Lj
želimo si
v letu 2021: