( Za medije - za objavo )

Objava po izvedeni prireditvi Čarobni dan - za medije - za objavo

(2. 9. 2019)

 

Vir (ta stran): www.carobnidan.si/arboretum-2019/za-medije-za-objavo-pr-po-dogodku

Microsoft Word verzija dokumenta: TUKAJ (1 MB)

Fotografije te objave v visoki resoluciji najdete TUKAJ (14 fotografij, 114 MB)

Več fotografij v visoki resoluciji najdete TUKAJ (62 fotografij, 360 MB)

 

 

Več kot 20.000 obiskovalcev v Arboretumu upihnilo 10 svečk Čarobnega dne

V oazi cvetja, kaktusov, metuljev in dinozavrov je prvo nedeljo v septembru potekal prav poseben dan. Sončno nedeljo je začinilo čarobno dogajanje ob praznovanju 10. obletnice Čarobnega dne, ki je privabilo številne otroke z njihovimi družinami v Arboretum Volčji Potok. Prireditev, namenjena najmlajšim in njihovim staršem, je tokrat gostila več kot 20 tisoč obiskovalcev, le-ti pa so se prepustili prijetnemu vzdušju ter uživali v številnih dogodivščinah ter aktivnostih, ki so se odvijale v kotičkih čudovitega cvetličnega parka. V zelenicah Arboretuma so zaživele ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti, družabna srečanja, zanimivi nagradni izzivi ter številne zabavne dogodivščine.

 


Barbara Novak iz Zavoda Zaupanje je skupaj s kamniškim županom Matejem Slaparjem razrezala torto velikanko, ki so jo ustvarili v slaščičarni Lolita iz skupine Kaval Group.
Fotograf: Marko Pigac

 

Veselo pa je bilo tudi na Čarobnem odru. Za glasbeno vzdušje polno čarovnije so skrbeli: Nuša Derenda, Omar Naber, Rebeka Dremelj, Eva Černe, Nuška Drašček, Alenka Gotar, Regina, Anže Šuštar, Pepel in kri, pevska šola Alenke Gotar, glasbeni studio Osminka in drugi. Pisani druščini se je pridružil tudi čarodej Toni, manjkalo pa ni niti plesnih nastopov ter adrenalina, ki ga je čudoviti zgodbi Čarobnega dne dodala akrobatska skupina Dunking Devils.


Omar Naber je s svojim glasom in stasom očaral otroke vseh generacij.
Fotograf: Rok Bračovnik, za Studio Železna


Vedno nasmejana Nuška Drašček, ki se je pred kratkim vrnila s Portugalske, je navdušila občinstvo s svojim glasom.
Fotograf: Tit Bonač, za Studio Železna


Alenka Gotar je popeljala otroke v svet glasbene domišljije.
Fotograf: Tit Bonač, za Studio Železna


Regina se je z veseljem vrnila na Čarobni oder, kjer je že neštetokrat zabavala obiskovalce.
Fotograf: Rok Bačovnik, za Studio Železna


Čarobna ambasadorka Nuša Derenda že mnogo let s svojim petjem širi dobro voljo.
Fotograf: Čarobni dan


Rebeka Dremelj je ob petju z otroki na Čarobnem odru tudi zaplesala.
Fotograf: Tit Bonač, za Studio Železna

Ujeli smo tudi številne znane obraze ter prisrčnega Zdravka Lidla, ki je tokrat otroke zabaval s številnimi aktivnostmi ozaveščanja o zdravi prehrani in z njimi tekel na Čarobnem teku Zdravka Lidla.


Bivša vrhunska atletinja Alenka Bikar z družino, ki je zanjo zmeraj na prvem mestu.
Fotograf: Rok Bačovnik, za Studio Železna


Maša Medik, nekdanja članica Turbo Angels, in Barbara Novak v VIP kotičku.
Fotograf: Rok Bačovnik, za Studio Železna


Zabavna voditeljica Jasna Kuljaj je na Čarobnem dnevu uživala skupaj s hčerko Anastazijo.
Fotograf: Rok Bačovnik, za Studio Železna


Klemen Bučan, radijski voditelj radia Ekspres, na Čarobnem dnevu.
Fotograf: Rok Bačovnik, za Studio Železna


Zdravko Lidl je tokrat otroke zabaval s številnimi aktivnostmi ozaveščanja o zdravi prehrani in z njimi tekel na Čarobnem otroškem teku z Zdravkom Lidlom.
Fotograf: Rok Bačovnik, za Studio Železna


Tokrat animator Blaž Babić ni zabaval drugih, ampak so drugi zabavali njega in njegovo družino.
Fotograf: Rok Bačovnik, za Studio Železna

Prireditev pa je letos bila še toliko bolj slavnostna, saj je Čarobni dan praznoval jubilejno 10. obletnico. Vse najboljše in zahvalo za vsa prizadevanja zadnjih deset let so organizatorki Barbari Novak iz Zavoda Zaupanje izrekli številni znani obrazi ter navdušeni obiskovalci. Barbara je ob pesmi »Vse najboljše«, ki jo je zapela Nuša Derenda skupaj z Alenko Gotar, Nuško Drašček, Rebeko Dremelj in obiskovalci, razrezala torto, ki so jo ustvarili v slaščičarni Lolita iz skupine Kaval Group in z besedami hvaležnosti zaključila: »V meni je vrelec neštetih čustev, spominov in utrinkov, ki jih zbiram in hranim že dobrih 10 let. Ne morem opisati vseh teh čutenj, lahko rečem le najlepša hvala moji družini, najožji ekipi, vsem sodelavcem, poslovnim partnerjem in podpornikom Čarobnega dne. Verjetno si velika večina niti približno ne zna predstavljati, kaj vse stoji za organizacijo tako obsežne in pestre prireditve s toliko raznolikimi aktivnostmi za otroke in starše. Hvaležna sem vsakemu sodelujočemu posebej. Upam, da se bo podpora vseh dosedanjih poslovnih partnerjev nadaljevala, kajti organizacija tako velike prireditve zahteva ogromno finančnih sredstev. Seveda pa bom vesela tudi vsakega novega podpornika, ki se nam morda pridruži v prihodnje, saj bomo lahko le tako še boljši in ponudili še več zanimivih vsebin našim cenjenim obiskovalcem.«

 


Barbara Novak iz ekipe Čarobnega dne je ob vrhuncu dogajanja na Čarobnem dnevu srečna in zadovoljna dvignila roke in se še enkrat zahvalila vsem sodelujočim.
Fotograf: Tit Bonač, za Studio Železna

 

Vsekakor je letošnji Čarobni dan bil nekaj nepozabnega in zagotovo si ga bodo številni obiskovalci shranili v mozaik tistih lepših spominov letošnjega poletja.

 


 

Odnosi z javnostmi:

KATJA MLAKAR
M: +386 41 325 440
E: katja.mlakar@avi.si

DOMEN MAVRIČ
M: +386 41 875 160
E: domen.mavric@avi.si

 

Medijski pokrovitelji

Internetni medijski pokrovitelji

Partnerji