Zadnje novice


Čarobni dan na Bledu - pravljica za vse generacije!

nedelja, 9.6.2013

 

Spoštovani prijatelji Čarobnega dne,

 

V le nekaj besedah strniti občutke s tako polnega dogodka, kot je bil letošnji Čarobni dan na obrežju blejskega jezera, ni najlažje.

Druga junijska nedelja na Bledu je bila živahna za vse generacije, ne le najmlajše. Za nameček je prav do zadnjega nastopajočega vzdržalo tudi čudovito sončno vreme. Obiskovalci so se skupaj z nami veselili pisanega programa, ki je postregel z več kot sto kreativnimi delavnicami, barvitim programom na Čarobnem odru, športnimi aktivnostmi in drugimi dogodivščinami, ki so številnim otrokom iz cele Slovenije na obraze risali velike nasmeške. »Zdi se, kot bi se na Bled naselila vsa pozitivna energija tega sveta,« je ob živahnem pogledu na razigrane otroke dejala ena izmed obiskovalk Čarobnega dne.

Vsi sodelujoči na Čarobnem dnevu ste s svojo energijo in vloženim trudom vnesli svoj kamenček v mozaik programa in doživetij na Čarobnem dnevu, na katerem je uživalo prek 18.000 obiskovalcev.

Organizatorji dogodka upamo in hkrati verjamemo, da so se ne le v srca obiskovalcev Čarobnega dne, temveč tudi v vaša srca shranili lepi spomini na blejski Čarobni dan in da vam je hkrati dogodek prinesel čim več dobrega.

Za vsako povratno informacijo vam bomo hvaležni, saj se organizatorji pri tako velikem dogodku s tako izjemno udeležbo, vedno tudi kaj novega naučimo ter se soočamo z novimi izzivi.

 

S prijaznimi pozdravi,
Ekipa Čarobnega dne

Pustolovski park in sankališče na Straži

sobota, 8.6.2013, 14:00

 

Za pustolovski park in sankališče so še prosta mesta. Rezervirajte si termin. Nakup kupona na portalu 1nadan.si oz. predplačilo ni potrebno.

 

Vsi neporabljeni kuponi (za samo prireditev, za pustolovski park, za sankališče) so veljavni tudi to nedeljo, tudi če imajo napisan datum 19.5., 26.5. ali 2.6.2013. 

več zadnjih novic ...

Vreme - 9. junija bo sonce !!!


pro-vreme.net napoved vremena za nedeljo na Bledu

7. Srednjeveški dnevi na Blejskem gradu

Tudi to nedeljo. Več na www.blejski-grad.si ...

Čarobni dan prestavljen na 9. junij 2013

četrtek, 30.5.2013, 12:00

Vreme, vreme ...

Glede kupljenih kuponov ... V kolikor se Čarobnega dne ne boste mogli udeležiti, nam to sporočite na info@carobnidan.si najkasneje v torek, 4.6.2013, in vrnili vam bomo denar.

Nagradna igra - rezultat žrebanja

Nagradna igra Bled 2013Nagradna igra je končana. Vikend najem avtodoma prejme Katjuša Kovačevič. Nagrajenko bomo o tem obvestili preko e-pošte.

Zaželimo ji obilo užitkov na izletu z avtodomom!

 

Čarobni dan prestavljen na 2. junij 2013

sreda, 22.5.2013, 8:15

Prireditev je bila prvotno prestavljena na 26. maj 2013, vendar smo se danes odločili, da je glede na ne preveč dobro vremensko napoved (od petka naprej hladen in deževen konec tedna, sneg do nadmorske višine 800 m na severozahodu države, dnevne temperature na Bledu v nedeljo do 10 stopinj celzija)

 

Čarobni dan prestavljen na 2. junij.

 

Vsi, ki se še niste prijavili na Čarobni dan (kupon ugodnosti), lahko to še vedno storite. Prav tako si lahko rezervirate termin za pustolovski park ali za sankanje na Straži.

...

Glede kupljenih kuponov ... V kolikor se Čarobnega dne ne boste mogli udeležiti, nam to sporočite na info@carobnidan.si najkasneje v ponedeljek, 27.5.2013, in vrnili vam bomo denar.

Stari kuponi in rezervacije terminov ...

sob., 18.5.2013

Za naslednjo nedeljo se ni potrebno ponovno prijavljati na Čarobni dan,
niti ni potrebno ponovno natisniti kupona, saj bo veljal tudi ta, ki ga že imate, četudi bo imel datum 19.5.2013.

Kljub temu ste vsi vabljeni na Bled, saj bodo popusti (razen poletnega sankališča na Straži), objavljeni na www.carobnidan.si, veljali tudi jutri (s seboj morate imeti kupon Čarobnega dne). Torej vabijo vas Blejski grad, Blejski fijakerji, Pustolovski park Bled, blejski pletnarji, Mini golf Bled in Turistični vlakec. Ne glede na vreme bo v Festivalni dvorani na ogled planetarij.

Vse, ki ste kupili kupone za Pustolovski park Bled in poletno sankališče na Straži, obveščamo, da smo rezervacije terminov pustili take kot so in da boste kupone lahko koristili naslednjo nedeljo (za pustolovski park lahko tudi že jutri). V kolikor želite spremeniti katerekoli podatke na kuponu, nam to sporočite. V kolikor se Čarobnega dne ne boste mogli udeležiti, nam to sporočite na info@carobnidan.si najkasneje v sredo, 22.5.2013, in vrnili vam bomo denar.

Lep pozdrav!
Ekipa Čarobnega dne

Prireditev prestavljena na 26. maj 2013

sob., 18.5.2013, 11:30

 

Prireditev prestavljena na 26. maj 2013.

 

Kljub temu, da jutri Čarobnega dne ne bo, ste vsi vabljeni na Bled, saj bodo vsi popusti (razen poletnega sankališča na Straži), objavljeni na www.carobnidan.si, veljali tudi jutri. Torej vabijo vas Blejski grad, Blejski fijakerji, Pustolovski park Bled, Tradicionalni prevoz na otok s "pletno", Mini golf Bled in Turistični vlakec. Ne glede na vremo bo v Festivalni dvorani na ogled planetarij.

že sedaj bi se radi zahvalili vsem pokroviteljem za sodelovanje (ki se nadaljuje naslednji vikend), še posebej domačinom, ki so nam bili pripravljeni pomagati priorganizaciji prireditve - udeležba pri programu, družinskih popustih za obiskovalce in nenazadnje tudi pri pogostitvi nastopajočih in ostalih povabljenih gostov. Naj slednje izpostavimo še na tem mestu:

logo_Taverna_pri_Stefanu.gif logo_Okarina.gif logo_Pizzeria_Rustika.gif

in še Slaščičarna Šmon ter Kmetija Mulej.

Vremenska napoved

pet., 17.5.2013, 14:30

Zaradi izjemno nestanovitne vremenske napovedi za nedeljo, smo se po temeljitem pogovoru z vremenoslovci odločili, da informacijo o tem ali Čarobni dan v nedeljo, 19.5.2013, na Bledu bo ali ne,

 

sporočimo najkasneje jutri, v soboto, do 13. ure.

 

V upanju, da problem v obliki fronte odpihne daleč stran, vas prosimo za razumevanje.

 


pro-vreme.net
> Bled

Vstopnine na prireditev ni !!!

Kar pomeni brezplačen ogled dogajanja na čarobnem odru in brezplačno udeležbo na kreativnih in športnih delavnicah   >   program prireditve

Izpolnitev obrazca za kupon prinaša ugodnosti za pustolovski park in druge aktivnosti ter obisk blejskega gradu in drugih znamenitosti ...

brezplačno parkiranje 9.6.2013 na Bledu za obiskovalce prireditve Čarobni dan

Blejska kremšnita

 

Ker originalna blejska kremna rezina praznuje 60. rojstni dan, se bo prav na Čarobnem dnevu 390 obiskovalcev brezplačno posladkalo z njo!

Greh bi bil na Bledu ne poizkusiti originalne blejske kremne rezine!

Mnogo je kremšnit, a originalna blejska kremna rezina je ena sama. Izdelana je po receptu Ištvana Lukačevića, ki je prilagodil star vojvodinski recept izdelave kremnih rezin, tako da je nastala izjemno lahka in rahla sladica. Originalna blejska kremna rezina je priznana kot jed z nacionalnim poreklom.

Ni vsaka kremšnita originalna blejska kremna rezina

Pravljična številka sedem je pogoj za pravljično dobro sladico. Da nastane Originalna blejska kremna rezina, sedemkrat prepognjeno masleno testo počiva čez noč, da je ob jutranji peki še posebej rahlo. Na prvo plast rahlega maslenega testa se nalije fino jajčno krema, ki vre natančno sedem minut, preden se ji doda sneg iz beljakov. Na slastno jajčno kremo se nato naloži plast stepene sladke smetane in na koncu še drugo plast maslenega testa, potresenega z vanilijnim sladkorjem. Originalne blejske kremne rezine so še danes pripravljene točno po receptu, ki ga je v 50. letih prejšnjega stoletja dodelal kuharski mojster.

Posebnost originalne blejske kremne rezine je tudi ta, da se pripravlja dnevno sveža. Vsa leta so v slaščičarski delavnici Kavarne in restavracije Park vestno beležili prodajo originalnih blejskih kremnih rezin. Od leta 1953 do danes jih je bilo narejenih že skoraj 12 milijonov! Originalne blejske kremne rezine so na voljo v vseh hotelih in gostinskih lokalih Sava Hotels & Resorts na Bledu.

logo_Sava_hoteli.gif

Spletne prijave so odprte - novost!

(25.4.2013)

Od danes naprej si na spletni strani Čarobnega dne lahko zagotovite kupon z ugodnostmi za Čarobni dan.

Novost tokratnega Čarobnega dne je, da si lahko obisk pustolovskega parka Bled in sankaški spust s Straže že danes rezervirate z nakupom kuponov preko portala logo_1nadan.si.gif in si tako preko spleta zagotovite svoje adrenalinske aktivnosti ob željenem terminu - več na podstrani Prijava.

Čarobni dan se seli na Bled

(28.1.2013)

Dragi prijatelji Čarobnega dne!

Skupaj z vami smo uspeli v soboto spremeniti Kranjsko Goro v čisto pravo pravljično pokrajino, kjer so otroci in odrasli uživali v zabavnem in pestremu dogajanju na in ob Čarobnem odru. Iskrena vam hvala za zaupanje in energijo, ki ste jo prinesli s svojo prisotnostjo. Tokrat je bilo vreme na naši strani; tako smo imeli veliko sonca, veliko snega, predvsem pa veliko dobre volje!

 

Veseli smo, da smo skupaj z vami pričarali nepozabno čarobno vzdušje.
Brez vas Čarobni dan ne bi bil, kar je.

Hvala vsem, ki ste sodelovali z nami, in
se vidimo 19. maja na Bledu!

Ekipa Čarobnega dne

Čarobni dan - Bled, 19. maj 2013

 

Nagradna igra Bled 2013
vikend najem avtodoma!
želimo si
v letu 2021: