( Nastopajoči )

Pepel in kri

Po razpadu skupine Bele vrane leta 1974 je idejni vodja Tadej Hrušovar ustanovil skupino Pepel in kri, ki so jo sestavljali pevci in člani tedaj popularnih vokalnih ali instrumentalnih zasedb. Že takoj na začetku delovanja je skupina dosegla velik uspeh s skladbo Dan ljubezni, s katero je zmagala na Opatijskem festivalu leta 1975 in s tem pridobila pravico zastopanja barv bivše Jugoslavije na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Stockholmu, kjer je zasedla 13 mesto. Skupina je sodelovala na vseh najpomembnejših festivalih tedanje skupne države (Opatijski, Zagrebški, Splitski, Beograjski, Sarajevski, Skopski, Prištinski, Slovenska popevka, Festival narečnih popevk...) ter prejela vrsto nagrad strokovnih žirij in publike. Najbolj odmevna je bila zmaga na Splitskem festivalu s skladbo Samo tvoje ime znam ter seveda zmaga na Evrovizijskem festivalu leta 1990 v Zagrebu, kjer je skupina nastopila skupaj z italijanskim izvajalcem Totom Cotugnom. Skupina Pepel in kri je imela vrsto turnej in televizijskih snemanj doma in v tujini ter posnela nepregledno število plošč bodisi samostojno bodisi kot spremljevalna skupina drugih popularnih izvajalcev. Sedaj skupina ponovno bolj aktivno stopa na odre in obuja nostalgične občutke generacije, ki je odraščala skupaj z njo. Po dobrih tridesetih letih delovanja je še vedno toplo sprejeta, ker je glasba, ki jo izvaja, zaradi lepih melodij in kakovostnih besedil brezčasna in všeč tudi mladim.

 

 
 
 

Regina

Priznana prikupna pevka, ki je v preteklosti Slovenijo zastopala na izboru za pesem Evrovizije, nas bo v prijetnem okolju parka Tivoli razveselila s svojimi hiti. Le kdo se ne spomni harmonične balade Dan najlepših sanj, s katero je leta 1996 zmagala na slovenskem izboru za Eurovizijo in tako stopila na najvišjo stopnico slovenske popularnosti. Leta 2000 je Regina zmagala tudi na Slovenski popevki s skladbo Moje ime in prejela najbolj prestižno nagrado festivala - nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo. Poleg petja je njena strast tudi sinhronizacija, saj že vrsto let dela tudi kot režiserka zvoka pri produkciji in postprodukciji televizijskih oglasov ter posebnih zvočnih efektov za domačo in tudi mednarodno produkcijo. Vedno znova nas navduši ter nam obudi nostalgične spomine in nas popelje v čarobno vzdušje, ki se odlično ujame z energijo Čarobnega dne.

 

 

Eva Černe

Eva je prebudila ušesa slovenskih poslušalcev na Emi, leta 2007, ko je zasedla 2.mesto s pesmijo Čudeži smehljaja. Slovensko občinstvo je prepričala še s skladbo Vrti se v ritmu, za katero je prejela nagrado občinstva na Slovenski popevki. Leta 2007 je izšel njen album z naslovom Sanje. Danes še vedno pridno ustvarja glasbo, vse več pa je dejavna tudi v gledališču (Moje pesmi, moje sanje, Veronika Deseniška, Orfej, Carmen itd.).

 

 
 
 

Alenka Gotar

Mag. art. Alenka Gotar je ena najbolj poznanih opernih pevk v Sloveniji, ki je vrh svoje prepoznavnosti dosegla z zastopanjem Slovenije na Izboru za pesem Eurovizije.

Sopranistka, ki je študirala v švicarskem Baslu in magistrirala na eni najboljših glasbenih akademij na svetu Mozarteum v Salzburgu (Avstrija), ima za sabo več desetletno operno kariero, v kateri je pela vse največje operne vloge: Elvira, Vesela vdova, Pamina, Mimi itd.

Po zmagi na Emi 2007 pa je tudi ena izmed najbolj renomiranih slovenskih pop-izvajalcev.

Posnela je album Alenka: portret, nastopala v celi Evropi, Aziji, Ameriki, Kanadi, velik pečat pa je pustila na področju nekdanje Jugoslavije, saj prepeva in prijateljuje z največjimi imeni Balkana: Petar Grašo, Oliver Dragojević, Severina, Daniela, Nina Badrić, Kaliopi idr. Bila je osebna prijateljica in glasbena zaveznica pokojnega Tošeta Proeskega ...

V zadnjem času velike uspehe žanje tudi kot profesorica solopetja,saj se pri njej kalijo najboljši mladi pevci nove generacije: Žiga Lakner, Raiven, Sara Lamprečnik idr, ki pobirajo vse možne nagrade doma in v tujini, ter se redno uvrščajo v finala oddaj kot so Slovenija ima talent in druge.

Zasebno je poročena z znanim narodnozabavnim glasbenikom in hit-makerjem Anžetom Šuštarjem ter je mamica sinu.

 

 

Ansambel Anžeta Šuštarja

Ansambel Anžeta Šuštarja, je pustil že kar nekaj pečatov na področju slovenske narodnozabavne glasbe. Njihov valček "Še vedno si tu" je požel velike uspehe ter pritegnil širšo slovensko javnost. Zmagali so kar na 11ih radijskih postajah v Sloveniji. Valček je bil izbran po mnenju strokovnjakov za enega najboljših valčkov preteklega leta.

Za tem je sledila še pesem "Ljubka si" ki je prav tako osvojila srca mnogih poslušalcev, ter se odlično prijela. Tudi na lestvicah. Ne smemo pa pozabiti na uspešnice kot so Všeč mi je, Tiho jočem ... ki so prav tako delo Anžeta Šuštarja in na Youtube-u kraljujejo s skoraj milijon ogledov.

Vse to in še več bomo slišali tudi na čarobnem odru v parku Tivoli, kjer vas bodo zabavali vedno nasmejani, polni energije ter izredno simpatični Šuštarji.

 

 
 
 

Oberdixie Band

V skupini Oberdixie Band so združeni vrhunski glasbeniki, ki igrajo posrečeno sintezo glasbe bratov Avsenik in drugih odličnih ustvarjalcev tovrstne glasbe ter modernega jazza. Odlični akademski glasbeniki so uspeli pomešati jazz z domačo vižo, ki požene kri po telesu. Polka v kombinaciji modernega jazza na prste dvigne še tako zahtevnega poslušalca. Pisani ritmi dixieland glasbe segajo v prvo desetletje prejšnjega stoletja. Dixieland glasba je talilni lonec novega in starega. Afriške in kozmopolitansko bele kulture. Dixieland je s svojimi koncertnimi ter plesnimi oblikami osvojil ves svet. Skupina Oberdixie band pa ta svojevrstni stil meša z domačo melodijo, ki prepriča slehernega poslušalca.

 

 

Grupa Luna

Grupa Luna je popularna pop skupina iz Srbije, ki je bila znana po vsej nekdanji Jugoslaviji. Glavni sestavni član je multi-inštrumentalist in kompozer Čeda Čvorak. Od poznih 90ih let so izdali številne albume, na katerih najdemo njihove najznanejše Drugarice z Svetlano Ražnatović – Ceco in Ne ostavljaj me z Glorio iz Bolgarije. Leta 2017 so izdali svoj zadnji album z naslovom Zodijak.

 

 
 
 

Glasbeni studio Osminka

V glasbenem studiu Osminka logo_Osminka.gif se ukvarjajo z vsem, kar je povezano z glasbo, dejavnost pa izvajajo v naslednjih oddelkih: OSMINKA – GLASBENA AGENCIJA, OSMINKA – PRIREDITVE, OSMINKA - AVDIO IN VIDEO PRODUKCIJA, OSMINKA – GLASBENA ŠOLA. V slednji skrbijo za izobraževanje vseh generacij, od najmlajših do najstarejših, na področju glasbe, saj je njihovo vodilo »Nikoli ni prezgodaj in nikoli ni prepozno«. Otroci stari od 3 do 5 let se v okviru glasbene šole lahko vključijo v programe MINI GLASBENE ŠOLE, ki se imenuje CICIBANOVE GLASBENE IGRALNICE, otroci stari od 5 do 7 let pa v program GLASBENE PRIPRAVNICE (petje, igranje na kljunasto flavto in Orffova glasbila, uglašene plastične cevi ali »boomwhakers« itd.). Otroci in odrasli se učijo igranja na klavir in vse elektronske klaviature, kitaro (akustično, električno in bas kitaro), prečno flavto. Najbolj dejaven je oddelek za petje.

Tokrat bodo med drugim nastopili: logo_Talent_si.gif

 •  
  Aja Koblar Tutič – I'm Outta Love, MF Blejski zlati mikrofon 2017,
 •  
  Tim Vogelnik – Jedina, MF Blejski zlati mikrofon 2017,
 •  
  Metod Munda – Heart Of Gold, MF Blejski zlati mikrofon 2017,
 •  
  Larisa Leva – Ne bodi kot drugi, MF Čarobna pahulja 2018.

 

 

 

Pevska šola Alenke Gotar

Pevska šola Alenke Gotar je trenutno ena od najboljših pevskih šol v Sloveniji, z največ nagradami, ki deluje že 8 let in v vseh teh letih se je pod budnim vodstvom vodje te šole, Alenke Gotar, mag.art. izpopolnjevalo in razvijalo nekaj najvidnejših predstavnikov današnje pevske scene: Žiga Lakner, Raiven, Tjaša Hrovat, Dejan Zupan, Maruša Kozman, Sara Lamprečnik ...

To je tudi edina šola, katere varovanci pobirajo nagrade na vseh možnih tekmovanjih v vseh glasbenih zvrsteh, od opere do pop-a, narodnozabavne glasbe in rocka. Izjemno pevsko znanje, ki si ga je Alenka Gotar nabirala na študiju v tujini – v Baslu (Švica), Salzburgu (Avstrija), Rimu (Italija), na Hrvaškem in v sodelovanju z najvidnejšimi producenti in glasbeniki našega, srednjeevropskega in balkanskega prostora – danes zavzeto podaja naprej mlajšim rodovom.

Zato ni čudno, da so njeni učenci do zdaj osvojili že preko 50 nagrad na najrazličnejših tekmovanjih doma in v tujini, da so si trije pripeli finale oddaj Slovenija ima talent in X factor, trije so prišli do polfinala, Janina Klenovšek pa je bila finalistka Mini Eme.

Alenka Gotar je edini mentor v Sloveniji, kjer učenci dobijo popolno podporo v glasbenem, pevskem, umetniškem in managerskem smislu.

Zato pa so uspešni.

Njen moto je: "Trdo delat in se zraven dobro zabavat po ugodni ceni!"

 
 

Glasbena šola Modern Music College

Glasbena šola MMC (Modern Music College) je sodobna šola, kjer prisegajo na moderen pristop, idividualno poučujejo različne glasbene zvrsti in vpisujejo v različne glasbene programe. V šoli ti pomagajo uresničiti tvoje sanje. Igrati kitaro, klavir, sythesizer, bobne, naučiti se peti .., vse to in še mnogo več za vse generacije. Tvoji učitelji bodo tisti slovenski glasbeniki, ki so že okusili slast aplavza. Tisti, ki vedo, kako je stati na odru in osvajati srca in ušesa ljubiteljev glasbe. Predvsem pa tisti, ki svoje delo obvladajo bolje kot kdor koli drug.

 

 

Glasbena šola Muzikaviva

 

 

 
 
 

Glasbena šola Vox

 

 

 

Kaja Židanek

Kaja Židanek se je po letih sodelovanja v različnih glasbenih zasedbah odločila, da je sedaj končno čas, da stopi tudi na samostojno pot. Pred dvema letoma je predstavila svojo prvo samostojno skladbo, ki nosi naslov Poletiva, le ta pa je bila prvič predstavljena na Festivalu novih skladb 2016, na katerem je Kaja Židanek pometla z vso konkurenco ter domov odšla kot absolutna zmagovalka festivala. Letos se na festival vrača, tokrat v vlogi soavtorice ene od tekmovalnih skladb, na odru Čarobnega dne pa bo nastopila tudi s svojo svežo plesno skladbo Bodi moj, za katero je nedavno tega posnela tudi videospot s produkcijo NESI Videos. Za obe skladbi je besedilo napisala sama, za glasbo in aranžma pa je poskrbel Borut Šemerl.

 

 
 

 

Medijski pokrovitelji

Internetni medijski pokrovitelji

Partnerji