Spoznajmo Slovenijo - Maribor


Maribor - drugo največje mesto v Sloveniji

 

Maribor je kot Štajerska prestolnica drugo največje mesto v državi, hkrati pa simpatično majhno in vpeto v čudovito naravo Pohorja na eni in vinorodnih gričev na drugi strani ter reke Drave, ki se vije skozenj. Prepustite se najboljšemu, kar ponuja ena ključnih turističnih destinacij v Sloveniji s svojo raznoliko in kvalitetno ponudbo!

Bogata vinska tradicija najstarejše trte na svetu, utrip mesta s cvetočo kulturno zgodovino, lega med vinorodnimi griči in zelenim Pohorjem ter raznolike možnosti za raziskovanje, rekreacijo, sprostitev, zabavo in srečanja vas bodo prepričali, da ima >toti Maribor< srce in dušo in da so Mariborčani odlični gostitelji.

 

Staro mestno jedro obljublja nepozabna doživetja: sprehodite se po dravskem nabrežju ter živahnih ulicah in trgih, kjer se zgodovina in tradicija mešata z dinamičnostjo in sodobnostjo. Naj vas očarajo najstarejši predel mesta, Lent, s Staro trto, najstarejšo trto na svetu,  in Hišo Stare trte, s srednjeveškimi stolpi in ostalinami mestnega obzidja, pa Grajski trg z gradom in muzejem, Glavni trg s Kužnim znamenjem in Rotovžem, Slomškova Stolnica z razglednim stolpom, Židovska sinagoga, pa umetnostna galerija in gledališče, če nanizamo zgolj nekatere.

 

Mestne ulice vas pripeljejo vse do enega najlepših slovenskih mestnih parkov. Povzpnite se na Piramido in Kalvarijo, mestna vinska griča s čudovitim razgledom. In spustite se v vinsko podzemlje ene najstarejših in največjih vinskih kleti Evrope. Po Dravi se vsekakor popeljite s tradicionalnim splavom, saj vznemirljivo doživetje ponuja mikaven pogled na Lent. Naj vas zajame vrtinec prireditev, od Festivala Lent, Festivala Stare trte, Festivala Maribor, Borštnikovega srečanja do Zlate lisice in številnih drugih dogodkov, ki poživijo mariborski vsakdan.

 

Že samo mestno jedro uvršča Maribor v družbo evropskih mest, ki so prepoznavna po svoji edinstveni, tradicionalni in kvalitetni ponudbi, privlačna lega ob Dravi, med Pohorjem in vinorodnimi griči z živahno gostoljubnostjo Štajercev pa še dodatno prispeva k dobremu počutju naših gostov.


Skok na zeleno Pohorje navdušuje pohodnike, kolesarje, adrenalinske navdušence, pa tudi ljubitelje miru v naravi pohorskega pragozda, slapov in šotnih barij. In po aktivnostih se prileže... kaj druga kot sproščanje - po izbiri v mestem ali gorskem wellness centru. Tudi pozimi, ko se Mariborsko Pohorje pobeli v enega najprivlačnejših smučarskih centrov Slovenije.
 

Slikovite vinske ceste prepredene po obronkih Pohorja in vinorodnih gričih vse do avstrijske meje in naprej tvorijo vinsko-kulturno pot, kjer ne pridete na svoj račun le poznavalci vina, temveč tudi ljubitelji kulinarike, tradicionalnih običajev, etnološke dediščine, izvrstnih razglednih točk, pa če ste na kolesu, peš, z živim ali jeklenim konjičkom. Turistične domačije in vinogradniki vas bodo pričakali z domačimi kulinaričnimi užitki in pristno gostoljubnostjo.

 

Maribor z vrhunskim kongresnim centrom ter izjemno lego in ponudbo raznolikih doživetij je privlačno mesto za poslovna in strokovna srečanja. Hkrati je mesto vabljiv kraj za nakupovanje in ljubitelje iger na srečo.

 

Maribor s Pohorjem in vinorodnimi griči vam ponuja nepozabna doživetja, pa naj bo za uro, dan, teden ali več. Obarvajte svoj dan v Mariboru! K nam se boste radi vračali v vseh letnih časih! Tudi v prihodnjih letih, ko bo

  • leta 2012 - Maribor, Evropska prestolnica kulture,
  • leta 2013 - Maribor, nosilec 26. Zimske univerzijade.

Ne zamudite v Mariboru! - najpomembnejše znamenitosti starega mestnega jedra in biseri slikovite okolice vinogradov in Pohorja.


TURISTIČNE INFORMACIJE IN REZERVACIJE

TIC Maribor

 

Maribor-Pohorje za družine

 

Turistična destinacija Maribor-Pohorje daje s svojo raznoliko ponudbo družini priložnost, da preživi skupaj dragocen oddih, vikend ali zgolj dan tudi pozimi!

Je vaš otrok…

  • nadebudni smučar?

Uživajte v smučanju, sankanju, drsanju, zimskih radostih, igrah na snegu;

  • ljubitelj prireditev za otroke?

v času prazničnega Pisanega decembra je še posebej veliko prireditev namenjenih prav otrokom; vabi tudi novo Lutkovno gledališče!;

  • umetniška duša?

Znamenitosti mesta lahko odkrivate na zanimiv način, na vlakcu ali ladjici, na toplem pa navdušujejo ustvarjalne delavnice;

  • zeleni raziskovalec?

H gibanju in igram v naravi v vseh letnih časih vabijo morje gozdov Pohorja, slikoviti vinorodni griči, Mariborski mestni park in hrib Piramida za odličen pogled na mesto, poti ob Dravi;

  • mali zoolog?

Raziskujte kraljestvo živali, pa naj bo v naravi ali v izvrstnem akvariju in terariju;

  • ljubitelj zabavnih preizkušenj? 

Zabavajte se skupaj v adrenalinskih in drugih zabavnih parkih za otroke in odrasle;

  • povodni mož ali morska deklica?

Za ljubitelje vode sprehod z labodi ob Dravi ali zimsko kopanje v bazenih!

 

Pobrskajte po predlogih in nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo v pomoč, da bo vaš družinski izlet ali oddih kar najprijetnejši! TIC Maribor, T: +386 (0)2 234 66 11.

 

PS: Maribor v zelenem ali pozimi belem objemu narave sodi med s soncem najpogosteje obsijane slovenske kraje! – Kot nalašč za lep dan!
 

Internetni medijski pokrovitelji

logo_Med_over_net.gif logo_Bolha2.gif logo_Bambino2.gif logo_DJ_Slovenija.gif logo_Govori_se.gif logo_Pozitivke_net.gif

Medijski pokrovitelji

logo_Tocka.gif logo_Amicus.gif logo_Slovenske_zeleznice.gif logo_Genion.gif logo_Radio_City.gif logo_Revija_Zmajcek3.gif logo_Videotop_LZ.gif logo_Videotop_MamaDojencek.gif logo_Videotop_Bravo.gif logo_Druzina.gif logo_AdriaMedia_Lisa.gif logo_AdriaMedia_Lea.gif logo_AdriaMedia_Nova.gif logo_AdriaMedia_Story.gif logo_Nedeljski_Dnevnik.gif logo_Viva.gif logo_Primorske_novice.gif logo_Dobro_jutro.gif logo_Panonija.gif logo_Pomurec.gif
želimo si
v letu 2021: