Zveza prijateljev mladine Slovenije


 

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE MARIBOR
 

Zveza prijateljev mladine Maribor (ZPM) je samostojna, prostovoljna, nevladna, neprofitna in humanitarna zveza društev, v katero so vključena društva prijateljev mladine z območja Mestne občine Maribor in primestnih občin. Deluje že od leta 1953 in je nepogrešljiva v sodobno organizirani civilni družbi.

 

Vzgajamo k strpnosti, solidarnosti in negujemo pomen socialnih stikov in človeških vrednot. ZPM Maribor otrokom in mladostnikom ponuja brezplačne ustvarjalne, zabavne in poučne prostočasne dejavnosti med počitnicami in šolskim letom. Delujemo na področju varstva otrokovih pravic, ekologije, raziskovalne dejavnosti, svetovanja in informiranja. Mrežimo programe v šolah in organiziramo večje mestne prireditve. Programe izvajamo v Domu ustvarjalnosti mladih, v soseskah ter v mobilnem centru Leteči avtobus. V lastnih počitniških domovih v Poreču in na Pohorju organiziramo letne in zimske tabore, šole v naravi, seminarje, mednarodne izmenjave.

 

V okviru ZPM Maribor deluje tudi Društvo prijateljev mladine Maribor (DPM), ki se ukvarja predvsem s humanitarno dejavnostjo in z veseljem priskočimo na pomoč, ko gre za otroke iz socialno ogroženih družin. Zato bomo sodelovali pri humanitarni prireditvi Čarobni dan in sto otrokom polepšali popoldanske ure, ko se bodo lahko brezplačno udeležili različnih obšolskih dejavnosti.

 

Kljub kriznim časom opažamo, da imamo Slovenci dobro srce in radi pomagamo, predvsem ko gre za otroke. Hvala vsem, ki ste odprtih rok.

Tadeja Dobaj
koordinatorica dejavnosti na terenu

Zveza prijateljev mladine Maribor
Razlagova 16
2000 Maribor
02 229-94-52
www.zpm-mb.si

 

Internetni medijski pokrovitelji

logo_Med_over_net.gif logo_Bolha2.gif logo_Bambino2.gif logo_DJ_Slovenija.gif logo_Govori_se.gif logo_Pozitivke_net.gif

Medijski pokrovitelji

logo_Tocka.gif logo_Amicus.gif logo_Slovenske_zeleznice.gif logo_Genion.gif logo_Radio_City.gif logo_Revija_Zmajcek3.gif logo_Videotop_LZ.gif logo_Videotop_MamaDojencek.gif logo_Videotop_Bravo.gif logo_Druzina.gif logo_AdriaMedia_Lisa.gif logo_AdriaMedia_Lea.gif logo_AdriaMedia_Nova.gif logo_AdriaMedia_Story.gif logo_Nedeljski_Dnevnik.gif logo_Viva.gif logo_Primorske_novice.gif logo_Dobro_jutro.gif logo_Panonija.gif logo_Pomurec.gif
želimo si
v letu 2021: