Nastopajoči


Čuki so nočne ptice in ker ima noč svojo moč, se večina njihovih idej rodi ponoči. Izvalili so se leta 1989. Ponoči seveda. V gnezdu so bili štirje. Vsak je pograbil svoj inštrument in da v gnezdu ne bi bilo pretesno, so največji inštrument - bobne - pustili pred vrati. Ko so jih prvič povabili na televizijsko oddajo Zdravo, so fantje presenetili še s svojim imidžem - v poplavi usnjenih jaken in dolgih las na takratni glasbeni sceni, so se pojavili v belih srajcah in kravatah. Kravata in urejenost je še danes - poleg odlične glasbe - njihov zaščitni znak.

Ribič Pepe je otroška nadaljevanka, namenjena najmlajši populaciji televizijskih gledalcev – predšolski stopnji in učencem prvih štirih razredov devetletke. Govori o starem morskem volku Pepetu, ki se je na stara leta s svojo slikovito ribiško barkačo ustalil na pristaniškem pomolu, kjer ga vsak dan obiskujejo otroci. Ker je zelo spreten risar, ves čas riše zanimive slike.

Kaj nastane, če moči združijo najpopularnejša glasbena zasedba v samostojni Sloveniji in najpopularnejši otroški tv junak Ribič Pepe, boste lahko videli in slišali v Arboretumu na Čarobnem dnevu 28. avgusta ob točno 16. uri. Ob izidu otroške plošče s številnimi uspešnicami, ki jih že prepeva staro in mlado, bodo skupaj s plesalci Plesnega mesta spravili v plesno glasbene ritme vse otroke, pa tudi njihove starše, dedke in babice.. Še rožice v Arboretumu bodo težko pri miru.

Z vami bo poleg Ribiča Pepeta zaplesal tudi lisjak Foksner. Ko zaigrajo Čuki svoje uspešnice, kot so Mi gremo pa na morje, Lačni, Gusar Kakadu du, Hozntregarji, Gremo okrog sveta, Kavbojci in indijanci, pleše vsa Slovenija. Bodite zraven pri rojstvu plošče, ki vas bo v dobro voljo spravljala še dooolgo v jesen in zimo!

 

 

 

 

SNG MARIBOR - Čarovnica Hillary gre v opero. Čarovnica Hillary med poslušanjem radia izve, da je bila izžrebana; zadela je dve brezplačni vstopnici za ogled opere. To jo povsem zmede, ker ne ve, kaj je opera. Najprej si skuša pomagati z enciklopedijo, kjer pod geslom opera piše, da je “Opera gledališče, kjer samo pojejo”, česar pa ne more razumeti. Odloči se, da bo s pomočjo čarovniškega reka prek elektronske pošte priklicala prijateljico, čarovnico in operno pevko Mario Bellacante. Maria se pojavi pred njo v stanovanju. Ko se obe sprostita, ji začne Hillary zastavljati vprašanja …

 

 

     

 

 

Bilbi v hebrejščini pomeni Pika Nogavička – najbolj znana junakinja švedske otroške pisateljice Astrid Lindgren. Vsi, ki poznamo Piko Nogavičko in njene nenavadne dogodivščine, vemo, da je pogumno, samostojno in odločno dekle, ki jo odlikujeta neverjetna moč in prav poseben pogled na svet odraslih. Bilbi, ki je nekakšen alter ego Maje Pihler, je pa še veliko več kot to. Bilbi je nadarjena, izobražena avtorica, pevka in igralka, ki si je v mnogih letih nastopanja na nemško govorečih odrih in v mjuziklih nabrala ogromno izkušenj. V sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim je Bilbi ustvarila glasbeni projekt, ki je pravi pisani kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in samokritičnosti. Njene pesmi zaznamujeta iskren, pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. Z njimi nam predstavlja svet, kot ga vidi Bilbi - poln barv, topline in življenja.

 

Bibi

 

 

 

Nuša Derenda je pevka, katero je ljubezen do glasbe spremljala celo otroštvo. Sodelovala je v različnih pevskih zborih in med drugim svojega bodočega moža spoznala v glasbeni skupini, kjer je pela glavne vokale. Leta 1998 je zmagala v oddaji Orion s skladbo Vzemi me veter. Leta 1999 je prvič prejela nagrada za najboljšo pevko leta. V naslednjih dveh letih je posnela kar nekaj prečudovitih pesmi, ki so zmagovale na različnih festivalih in osvajale glasbene lestvice. Leta 2001 je na Evrosongu v Kopenhagnu s pesmijo Ne, ni res (Energy) zastopala slovenske barve in osvojila sedmo mesto. Uspehov in nagrad v naslednjih letih kar ni bilo konca in je poleg slovenskih osvajala tudi tuje oboževalce. Leta 2008 je Nuša praznovala 10. leto delovanja na slovenski glasbeni sceni in istega leta izdala tudi album Prestiž.

 

Nuša Derenda

 

 

 

Spopad harmonik je duo, ki ga sestavljata večkratni absolutni zmagovalec mednarodnih tekmovanj za diatonično harmoniko Miha Debevec in diplomant akademije “Franz Liszt” iz Weimarja - Tomaž Rožanec, in predstavlja enkratno kombinacijo dveh zvrsti istega instrumenta ter dokazuje vse bogastvo in možnosti tako diatonične kot koncertne harmonike. S svojim delovanjem, ki sega na področje resne, popularne in ljudske glasbe, ruši predsodke o inferiornosti tega inštrumenta in mu daje koncertno dimenzijo in kvaliteto, ki jo harmonika v katerikoli obliki, v rokah zrelega umetnika, tudi ima.

 

 

 

 

(oglejte si še pesem The final countdown)

 

 

Alenka Gotar je operna pevka, ki je po svoji uspešni operni karieri združila svoj operni glas z elementi popa in se v hipu zasidrala na slovenski glasbeni sceni. Uspešno je zastopala Slovenijo na izboru za Pesem Evrovizije in naši državi kot edina doslej priborila tudi finale. Alenka Gotar, profesorica petja in avtorica skladb, je  vsestranska ženska, ki zna očarat. Na odru, opernem ali pop, z izjemno širokim repertoarjem skladb, s prefinjenim občutkom podajanja glasbe, ki nikogar ne pusti hladnega. Po ustvarjalnem zatišju pa je Alenka konec preteklega leta zopet združila moči s skupino Sons in se udarno vrnila na glasbeno sceno s projektom Fantom iz opere.

 

 

 
 
 
 

 Čarobni dan Koper, junij 2011

 

 

alenkagotar.com

 

 

 

Brigita Šuler je zelo priljubljena slovenska pevka, profesorica glasbe in profesionalna glasbenica. Že dolgo časa nazaj se je odločila za izvajanje zabavne glasbe, najbolj jo poznamo po pesmi Hej mala, opala!, ki jo izvaja skupaj z Wernerjem. Pesem je postala velika uspešnica, ki je Brigiti odprla vrata celotnemu slovenskemu medijskemu prostoru; z njo je celo zmagala na festivalu "Pesem poletja 2005". Pod Wernerjevim okriljem je leta 2006 izdala svoj prvi CD Do zore, nastopila pa je tudi na festivalih EMA: leta 2008 s skladbo Samara, leta 2009 s skladbo Druga liga ter leta 2010 s skladbo Para me.

 

   

 

(oglejte si še pesem Para me)

 

 

 

Martina Šraj se je javnosti na začetku predstavila z interpretacijami pesmi znanih pevcev na Youtube in si s svojim odličnim glasom hitro pridobila širok krog oboževalcev. Kmalu zatem je začela pisati svoje pesmi; z eno od njih se je leta 2010 prijavila tudi na Emo, kjer je zasedla odlično sedmo mesto.
Letos se je udeležila tudi šova Slovenija ima talent, a žal jo je odločitev žirije pustila pred vrati velikega finala. Vseeno pa se Martina prepušča veselju glasbe in ta jo izpopolnjuje.

 

 

 

Nino je svojo glasbeno pot začel pri šestih letih. Poleti 2005 se je s prvo avtorsko pesmijo Ognjeni ples, predstavil na festivalu Pesem poletja. Čez dve leti je izdal svojo novo pesem Moja mala. Pesem se je kmalu pristala na najvišjih stopničkah glasbenih lestvic, z njo je kot gost nastopil na koncertu Jana Plestenjaka. Za veliko uspešnico Mi Amore je posnel tudi svoj prvi videospot. Poleg tega, da nadaljuje izobraževanje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v letošnjem letu nastopa z uspešnicami, kot so Noro sva zaljubljena, Prijateljstvo, žal mi je,… 

 

Čarobni dan Koper, junij 2011

 

(oglejte si še pesem Žal mi je)

 

 

Nataša Madjar se po kratkem materinskem premoru vrača na glasbeno sceno z novo skladbo Angel moj. Nataša, katero je pod svoje glasbeno okrilje vzel Werner, je konec lanskega leta  v studiu posnela kar nekaj prečudovitih skladb.

 

 

Čarobni dan Koper, junij 2011

 

Avtorji: PROGMBH.com / vreme VP, K, Ljželimo si
v letu 2021: