Nastopajoči


VICTORY

Victory smo skupina, ki vedno obiskovalcem pričaramo posebno glasbeno doživetje. Ampak tisto še posebej čarobno je takrat, ko lahko igramo za naše najmlajše oboževalce, zato se nastopa, ki prihaja, še posebej veselimo. Trije od štirih članov smo tudi očetje, tako da so nam tovrstni dogodki še posebej pri srcu. Čarobno bo!

 

NAŠE NOVOSTI:

Skupina Victory, ki je skupina "stalnica" med slovenskimi glasbenimi zasedbami, je vsa leta aktivna in nastopa, lani pa ji je uspel nepričakovan uspeh.Njihova sveža glasbeno začrtana pot je s skladbo Dan brez tebe prinesla več, kot so Victory sploh upali. Postala je ena najbolj vrtenih skladb leta 2011, saj se je zavihtela med prvih 10 na lestvici najbolj predvajanih pesmi v 2011. K največjim uspešnicam, ki so Victory zapisale med pop stalnice (Zapri oči, Le povejte ji, Zelena Dežela), so tako zagotovo dodali še pesem Dan brez tebe.

Fantje svoj nov začrtani glasbeni krog nadaljujejo tudi letos, pred časom so se zaprli v studio, kjer je že nekaj časa v nastanku nova skladba. V melodiki, ki so jo začrtali, kot sami pravijo nekoliko italijansko-špansko obarvan moderni pop, so se odločili popestriti tudi letošnje poletje, ta glasbeni stil pa bo Victory  peljal tudi skozi prihodnja leta. Letos obljubjajo še več sprememb, katere bodo javnosti znane zelo kmalu.

 

 

 

TANGELS

Skupino sestavljajo trije šolani glasbeniki, dobro poznana Raay (iz oddaje Misija Evrovizija) in Marjetka Vovk, ter najnovejši in najmlajši član zasedbe, Krt. Tangels so poznani predvsem po svojih uspešnicah, s katerimi na glasbenih lestvicah vsakič znova posežejo po vrhovih s svojimi hiti. Kaj in kam, To je moj dan (v sodelovanju s Katayo), Life Goes Up, Najin, Ti si poletje (TO BO NOV KOMAD In bo do izida teh pr-jev že na radijih:)) so skladbe, s katerimi so nam postregli v zadnjih dveh letih. 

 

glasbena delavnica: www.pop-petje.si

 

Marjetka Vovk, članica zasedbe Tangels je skupaj z Raayem ustanovila pop pevsko delavnico pop-petje.si, kjer mladim omogoča razvoj njihovega glasu v zabavnem okolju, ter napredovanje in učenje preko popularne glasbe, kar mlade vedno znova bolj pritegne kot klasika. Marjetka Vovk je sicer diplomirana profesorica glasbe, ki se je osredotočila na popularno petje ter moderno-radijsko interpretacijo, pod Marjetkinim okriljem so se učili tudi mnogi znani, med njimi Lina Kuduzović, prav tako pa sta redni učenki Nika Zorjan (Misija Evrovizija) ter April.

 

 

 

SPOPAD HARMONIK

Miha Debevec (svetovni prvak na diatonični harmoniki) in Tomaž Rožanec (klavirska harmonika)

 

"Na dogodkih, kot je npr. Čarobni dan, nastopava z duom harmonik predvsem iz plemenitih vzgibov, saj na ta način človek nekaj daja, oz. pomaga tistim, ki so pomoči res nujno potrebni, predvsem pa tudi veliko dobiva nazaj, ker ga to duhovno napolni in mu nudi veliko zadovoljstvo. Ponudb za dobrodelnost je sicer ogromno, zato na vse ne moreva iti, greva pa na izbrane, oz. tja, kjer je to možno".

Spopad harmonik je duo, ki ga sestavljata večkratni absolutni zmagovalec mednarodnih tekmovanj za diatonično harmoniko Miha Debevec in diplomant akademije “Franz Liszt” iz Weimarja - Tomaž Rožanec, in predstavlja enkratno kombinacijo dveh zvrsti istega instrumenta ter dokazuje vse bogastvo in možnosti tako diatonične kot koncertne harmonike. S svojim delovanjem, ki sega na področje resne, popularne in ljudske glasbe, ruši predsodke o inferiornosti tega inštrumenta in mu daje koncertno dimenzijo in kvaliteto, ki jo harmonika v katerikoli obliki, v rokah zrelega umetnika, tudi ima.

 

 

 

DVOJČICI PRUSNIK

Tvoji največja odlika in slabost sta ...

Odlika je eksplozivnost in šarm, slabost pa risanke.

V čem se razlikuješ od množice?

Po smislu za humor, energičnosti in to da sva dvojčici.  

Kaj počneta, ko ne pojeta?

Kar nama v tistem trenutku pade na pamet

Najljubša evrovizijska pesem je ...

Nika: Ruslana-Wild dances Eva: Tajči-Hajde da ludujemo.

Na kaj sta najbolj ponosni?

Na svojo družino, ki nama omogoča da slediva svojim sanjam. 

Kdo je vajin največji oboževalec? 

Zaenkrat najina družina.  

 

 

 

 

TINKARA KOVAČ

Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka in avtorica glasbe in besedil.

Od leta 1997, ko je izdala svoj prvi single, Veter z juga, je najprej pri založbi ZKP RTV Slovenija izdala dva albuma (Ne odhaja poletje in Košček neba), od leta 2001 je za založbo Dallas Records do danes izdala še tri studijske albume (Na robu kroga, O-range in aQa) - eden od teh (O-range) je v mednarodni različici izšel tudi v Italiji (EMI) in na Hrvaški (Dallas) - ter en single (Spezzacuori), en posebni projekt v štirih jezikih v sodelovanju s furlansko založbo Numar Un in eno Best Of kompilacijo. Leta 2012 Tinkara stopa na samostojno diskografsko pot.

V petnajstih letih svojega delovanja na glasbeni sceni je prejela številne nagrade (prva nagrada na Festivalu MMS 1997, 8 Zlatih petelinov leta 1998, zlata in platinasta odličja za vse albume, druga nagrada na izboru za Evrovizijo v Sloveniji leta 1999, najboljši video in skladba na TV MP3 NOW v Londonu leta 2000, uvrstitev njene avtorske skladbe Reason Why med deset najboljših na tekmovanju ISC leta 2003,…).
S svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami je v teh letih odigrala preko 800 koncertov v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Italiji. Med pomembnejša svetovna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza, Dana Laveryja, Massima Bubolo, Bungara in Paula Millnsa.Na Čarobnem dnevu se nam bo predstavila skupaj s svojimi učenci flavte. 

 

 

 

TRKAJ

Že od rojstva živi v Savskem Naselju za Bežigradom, pri svojih 17ih letih pa se je pričel ukvarjati z rapom. Najprej kot freestyler in battle MC, kjer je med bloki rapa za zabavo in spoznaval svoje veščine. Danes ga poznamo kot resnega umetnika s tremi izdanimi ploščami in več glasbenimi hiti. Njegovo umetniško ime je izpeljanka priimka, saj ga doma, v Savskem naselju, kličejo Trkaj, brez e-ja.

 

 

 

GAŠPER MIHELIČ

Sem Gašper Mihelič, star 21 let, z glasbo se ukvarjam že od otroštva, bolj resno pa od osnovne šole, ko sem zmagal na festivalu Korajža velja!

Od takrat sem tačel sodelovati z različnimi skupinami kot so: Tamburaški orkerster Dobreč, Viniški tamburaši, godba na pihala... Največja prioriteta zame je moj band 2B, s katerim ustvarjamo že dobra 4 leta. Izdali smo tudi svoj prvi cd z naslovmom FRNIKULE. Letos sem se prijavil na X factor in prišel med 7 najboljših. Za sabo imam kar nekaj odrskih nastopov, od manjših klubov do večejih festivalov  kot je Schengenfest. Moji plani za naprej so to da bom ustvarjal glasbo celo življenje in se trudil da se bom skupaj s svojo skupino 2B čim dlje in čim bolj kvalitetno pojavljal na slovenski sceni.

 

Dobrodelnih koncertov se res rad udeležujem, saj menim da kot glasbenik lahko pripomorem s svojo pojavo in nastopom nekomu ki mu je pomoč potrebna. Zavedam se tega da je to moje poslantvo in zato sem vedno za stvar. To je najmanj kar lahko naredim za nekoga ki to rabi.

 

 

JERICA HABER

Izjemno sem bila vesela povabila organizatorjev k sodelovanju na Čarobnem dnevu. Rada se udeležim dobrodelne prireditve, če je dobro organizirana in ima jasen cilj in namen komu in zakaj pomagati! Tukaj gre za otroke iz socialno šibkih družin, katerim bomo z zbranimi sredstvi upam pričarali kakšen lepši in lažji dan v življenju.Veselim se srečanja z vsemi dobrimi ljudmi na Čarobnem dnevu, najbolj pa se veselim iskrenih otroških nasmehov, nore zabave in dobre glasbe."

 

 

 

ČARODEJ TONI

Čarodej Toni s svojimi predstavami vedno nasmeji tako najmlajše kot njihove odrasle spremljevalce. Z leti je oblikoval svoj slog ''namerno nerodnega čarodeja''. Otroci v teh smešno nerodnih situacijah vedno uživajo in se jim tudi iz srca nasmejijo. Čarodej Toni je imel v svoji karieri že preko 3000 nastopov. Pravi, da mu vso energijo, katero potroši za svoje delo kot podžupan Občine Bled, vrnejo nazaj prav otroci. In zato s svojimi nastopi ostaja zvest najmlajši publiki.

 

"Dobrodelnih dogodkov se kot nastopajoči vedno rad udeležim. Menim, da če s svojim nastopom nekomu lahko pomagam, potem je taka pomoč moja dolžnost. Vem tudi, koliko dela, časa in energije je potrebno za organizacijo vsakega dogodka. Zato sem vesel, če je moj nastop lahko kamenček v mozaiku dobrodelnosti. Le kaj je lepšega kot pogled z odra na nasmejane obraze? Pa naj so to obrazi najmlajših ali njihovih odraslih spremljevalcev, ki se vsaj za trenutek sprostijo in nasmejijo ter pozabijo na vsakodnevne težave, kredite…  "

 

 

ALENKA GOTAR

ALENKA GOTAR je operna pevka, ki je po svoji uspešni operni karieri združila svoj operni glas z elementi popa in se v hipu zasidrala na slovenski glasbeni sceni. Uspešno je zastopala Slovenijo na izboru za Pesem Evrovizije 2007 in naši državi kot priborila tudi finale. Alenka Gotar, profesorica petja in avtorica skladb, je vsestranska ženska, ki zna očarati. Na odru, opernem ali pop, z izjemno širokim repertoarjem skladb ter s prefinjenim občutkom podajanja glasbe, nikogar ne pusti hladnega.

 

 
 

 

LINA KUDUZOVIČ

Lina je decembra dopolnila 9 let in hodi v 4. razred. Decembra je tudi izdala svojo prvo ploščo s preprostim naslovom ¨Lina¨. Trenira košarko in obiskuje tečaj angleščine. Obožuje živali, še posebej konje. Rada se igra tudi z mlajšo sestrico Inayo. Igra klavir in rada riše, pomaga zbirati sredstva za pomoč otrokom in je v dobrodelne namene sodelovala že na več kot 15-ih prireditvah. Želi si, da bi jo glasba spremljala vse življenje. Dan začne s prepevanjem v kopalnici in tako ga tudi konča, ko si umiva zobke pred spanjem.

 
 

 

NUŠA DERENDA

Nuša Derenda je pevka, katero je ljubezen do glasbe spremljala celo otroštvo. Sodelovala je v različnih pevskih zborih in med drugim svojega bodočega moža spoznala v glasbeni skupini, kjer je pela glavne vokale. Leta 1998 je zmagala v oddaji Orion s skladbo Vzemi me veter. Leta 1999 je prvič prejela nagrada za najboljšo pevko leta. V naslednjih dveh letih je posnela kar nekaj prečudovitih pesmi, ki so zmagovale na različnih festivalih in osvajale glasbene lestvice. Leta 2001 je na Evrosongu v Kopenhagnu s pesmijo Ne, ni res (Energy) zastopala slovenske barve in osvojila sedmo mesto. Uspehov in nagrad v naslednjih letih kar ni bilo konca in je poleg slovenskih osvajala tudi tuje oboževalce. Leta 2008 je Nuša praznovala 10. leto delovanja na slovenski glasbeni sceni in istega leta izdala tudi album Prestiž.

 

 

 

KAMNIŠKE MAŽORETKE

Kamniške mažoretke, imajo v Kamniku že več kot 15 – letno zgodovino. Združuje jih želja po znanju mažoretnih veščin in plesa, poleg prijetnega druženja pa še veliko prijateljstvo. Mažoretna skupina je ime dobila po znani kamniški legendi o Veroniki z Malega gradu, ki je upodobljena tudi na občinskem grbu.  

 

Dekleta so razdeljena v 2 skupini, ki nastopajo povsod po domači občini, gostovale in predstavile pa so se tudi drugod po Sloveniji. Uspešno sodelujejo z Mestno godbo Kamnik ter Godbo Stranje in tudi z ostalimi godbami ter orkestri, ki nimajo svojih mažoret. Prav s prvimi je starejša skupina konec septembra gostovala v Španiji. V katalonskem mestu Calella, ki leži na meji med Costa Bravo in Costa Maresmo, je lansko leto potekal že 24. festival imenovan oktoberfest. Da ne bo pomote, tukaj ne gre za klasičen oktoberfest, kot ga poznamo z Bavarske, temveč gre za festival, ki združuje pihalne orkestre iz vse Evrope in tudi drugih celin. 

Poleg ostalih nastopov so mažoretke redne spremljevalke Božička v termah Snovik, udeleženke tradicionalne povorke na dnevih narodnih noš v Kamniku, vsako leto pa popestrijo tudi pustna rajanja.  

 

Avtorji: PROGMBH.com / vreme VP, K, Ljželimo si
v letu 2021: