( Nastopajoči )

Nuša Derenda

Nuša Derenda je pevka, katero je ljubezen do glasbe spremljala celo otroštvo. Sodelovala je v različnih pevskih zborih in med drugim svojega bodočega moža spoznala v glasbeni skupini, kjer je pela glavne vokale. Leta 1998 je zmagala v oddaji Orion s skladbo Vzemi me veter. Leto kasneje je prvič prejela nagrado za najboljšo pevko leta. V naslednjih dveh letih pa je posnela kar nekaj prečudovitih pesmi, ki so zmagovale na različnih festivalih in osvajale glasbene lestvice. Na Evrosongu 2011 v Kopenhagnu je s pesmijo Ne, ni res (Energy) zastopala slovenske barve in osvojila sedmo mesto. Uspehov in nagrad v naslednjih letih kar ni bilo konca. Leta 2008 je Nuša praznovala 10. leto delovanja na slovenski glasbeni sceni in istega leta izdala tudi album Prestiž. Vsakič nas prevzame s svojim glasom in stasom, zato se veselimo njenega nastopa na dnevu čarobnosti.

 

 
 
 

Rok Terkaj - Trkaj

Energični raper Trkaj je pravi navdih za male in velike. Rok je gostobeseden sogovornik, pisec, pevec in predvsem kreativec, ki verjame v moč besede in je vedno za akcijo. In zopet nas bo pognal v plesno akcijo na čarobnem odru. Z njim bo dihal in plesal ves park.

 

 

Omar Naber

Mladenič je polen navdiha in vedno znova na preži, da pripravi nekaj novega. Predvsem ga poznamo kot pevca in pisca glasbenih besedil. Navdihuje nas že vrsto let, odkar je leta 2004 zmagal na tekmovanju Bitka talentov. Je stalnica slovenske glasbene scene, saj je večkrat z vokalom in pojavo zaznamoval izbore Ema. Vedno je pustil dober vtis, pesmi, s katerimi je nastopal, pa so postale uspešnice. . Predvsem si ga je javnost zapomnila po odličnem nastopu na Evroviziji, ko je Slovenijo zastopal s pesmijo Stop. Če ne že prej, pa zagotovo takrat, se je Omar zasidral v srca mnogih in postal glasbeni idol za vse starosti.

 

 
 
 

Rok'n'band

Je tudi vas melodija pesmi Jagode in čokolada veselo zazibala in objela s pozitivnimi čustvi? No, nas je vsakič, zato smo Roka Ferengjo in njegovo skupino povabili na čarobni oder, kjer ne bo manjkalo njihovih hitov.

Otroci in mamice – pripravite hula hoope in zamigajte pod čarobnim odrom z navihano in polno energije skupino Rock'n'band.

 

 

F&B Acrobatics

Na ime F&B ACROBATICS slišita postavna mladeniča, ki sta se spoznala šele pred slabima dvema letoma. Združila ju je ljubezen do športa, oziroma natančneje gimnastika. Fanta sta vsem dobro poznana predvsem po drznih, odbitih in drugačnih akrobatskih predstavah, ki človeku vzamejo dih in mu povsem spremenijo predstavo o tem, česa je zmožno človeško telo. Nedvomno se odlično znajdeta v vlogah akrobata, gimnastičarja, plesalca, žonglerja, bruhalca ognja, kaskaderja in še bi lahko naštevali. Venomer presenečata s svojimi adrenalističnimi točkami in koreografijami, ki jih stalno nadgrajujeta in dopolnujeta. S čim nas bosta presenetila zadnjo nedeljo v avgustu pa preverite sami.

 

 
 
 

Eva Boto

Mlado dekle je dokaz, da z močno voljo in trudom lahko dosežemo veliko. Spoznali smo jo v šovu Misija evrovizija, kjer je kljub svoji mladosti (16 let) odločno zastopala svoje želje in cilje, ki jih je ubesedila takole: »Želim vse prepričati kaj zmorem in hočem v življenju«. Kljub svoji mladosti ji je uspelo, Eva ima namreč za sabo nastop na Evroviziji, kjer se je predstavila s skladbo Verjamem. Nestrpno pričakujemo s čim nas bo prepričala na Čarobnem odru.

 

 

Eva Černe

Eva je prebudila ušesa slovenskih poslušalcev na Emi, leta 2007, ko je zasedla 2.mesto s pesmijo Čudeži smehljaja. Slovensko občinstvo je prepričala še s skladbo Vrti se v ritmu, za katero je prejela nagrado občinstva na Slovenski popevki. Danes še vedno pridno ustvarja glasbo, vse več pa je dejavna v gledališču. Izjemno občinstvo pod Čarobnim odrom ji bo hvaležno za vse talente, ki jih bo delila v nedeljo 30.avgusta.

 

 
 
 

Alenka Gotar in Ansambel Anžeta Šuštarja

Je šolana glasbenica, ki s svojim glasom več kot očara. Odlično se znajde v družbi klavirja in kitare saj se je dolga leta šolala tudi na tem področju. Lahko bi rekli, da je vsestranska glasbenica, ki nas je leta 2007 navdušila z nastopom na Evroviziji. Baladi Cvet iz juga je dodala utrinke opernega vokala, ki je skladbo še dodatno oplemenitil. Znova pa nas je Alenka presenetila to poletje. Odločila se je namreč za sodelovanje z Ansamblom Anžeta Šuštarja. Dokazala je, da se odlično znajde v družbi energičnih fantov, ki navdihujejo v slogu narodnozabavnih ritmov.

 

 

Kataya

Je pegasta lepotica mnogoterih talentov. Prekipeva od strasti do glasbe in neizmerne odrske energije. Že kot najstnica je nastopala v različnih vokalnih skupinah in bendih, kasneje pa tudi v jazz baru, ter po slovenskih, avstrijskih in hrvaških odrih. Njen vokal navduši in prevzame, energija pa preprosto zasvoji. Prepustite se njeni harmoniji in pod odrom Čarobnega dne zaplešite v ritmih, ki jih bo za vas pripravila Kataya.

 

 
 
 

Regina

Priznana prikupna pevka, ki je v preteklosti Slovenijo zastopala na izboru za pesem Evrovizije, nas bo zadnji vikend počitnic razveselila s svojimi hiti. Vedno znova nas navduši, ter nam obudi nostalgične spomine, ki nas v ritmu skladbe Dan najlepših sanj popeljejo v čarbno vzdušje, ki se odlično ujame z energijo Čarobnega dne, ki kmalu prihaja v Arboretumu Volčji Potok.

 

 

Miha Debevec in Tomaž Rožanec

Miha Debevec (diatonična harmonika) in Tomaž Rožanec (klasična harmonika): SPOPAD HARMONIK

Izvajalca dosegata svoj prepoznavni glasbeni izraz z občuteno interpretacijo in virtuoznim obvladovanjem glasbila. Od drugih ustvarjalcev se ločujeta zlasti po tem, da se njun izvajalski opus ne omejuje le na preproste narodno-zabavne in ljudske skladbe, kar je značilno predvsem za diatonično harmoniko, ampak glasba prerašča tudi v druge, za ti dve glasbili zahtevnejše glasbene zvrsti. Poseben pomen dajeta kvalitetnim aranžmajem in izvirnim, unikatnim idejam, ki jih vnašata v svoj ustvarjalni proces. Z združitvijo obeh vrst harmonik (diatonične in klasične) so postale glasbene možnosti tako rekoč neomejene. Njun opus obsega priredbe od klasične in popularne ter vse do etno glasbe iz najrazličnejših koncev sveta (Slovenija, Francija, Rusija, Srbija, Makedonija, Argentina, Španija ...). Miha Debevec in Tomaž Rožanec znata iz harmonik izvabiti presenetljive in drugačne izrazne možnosti, kar je vsekakor pomemben prispevek k izvirnosti in obogatitvi slovenske glasbene kulture. Skupaj sta nastopala na Manhattnu, v Jordaniji ter nekaterih najprestižnejših dogodkih v Sloveniji in okolici. Med drugim sta nastopala na Rock Otočcu, Tango festivalu Idrija, festivalu Kunigunda, Jazzagorju, Poletni noči in Noči v Stari Ljubljani ter večkrat v oddajah, kot so TLP, Piramida, As ti tud not padu?!, Spet doma, Ugani, kdo pride na večerjo, Na zdravje, Zadetek v petek, Zaigraj še enkrat, sam, Polnočni klub, Tranzistor, Enajsta šola, Jasno in glasno, Dobro jutro itd. Ob izdaji zgoščenke Spopad harmonik sta prišla na naslovnico Pilota, najbolj brane tiskane edicije v Sloveniji, in se uvrstila na prestižno lestvico 30 najbolj prodajanih zgoščenk v Sloveniji – Slo Tops 30. Za skladbo Madžarski ples št. 5 sta posnela videospot, ki se je pogosto predvajal na vseh vidnejših TV-postajah v državi. Konec leta 2008 sta gostovala na festivalu Polka ekstravaganca vikend v Clevelandu, ki velja za največjo izseljeniško prireditev nasploh, leta 2010 pa sta, v okviru svetovnega prvenstva v nogometu, v Južnoafriški republiki, nastopala na promocijskih dogodkih Slovenije. V iste namene sta nastopala tudi v Istanbulu (Turčija), v okviru svetovnega prvenstva v košarki. Leta 2011 sta izdala še zgoščenko Izrazi harmonik (ZKP RTV), konec leta 2013 pa notno zbirko z naslovom Spopad harmonik (Zlati zvoki). Omeniti velja še njun nastop na koncertu Murata in Jose-a, ki ga je posnel MTV Adria, ter njuno sodelovanje z mnogimi priznanimi slovenskimi glasbenimi ustvarjalci, kot so: Gal in Severa Gjurin, Andrej Šifrer, Gašper Konec, Matevž Šalehar – Hamo, Sašo Avsenik, Tomaž Domicelj, Milko Lazar in Bojan Gorišek, Neisha, Ethnodelija, Judith Roessler, Peter Direnbek, Lojze Kranjčan, Darja Švajger idr.

 

 
 
 

Špela Grošelj

Priljubljena pevka nas navdihuje že od malih nog. V mladosti je prepevala v otroškem in mladinskem pevskem zboru RTV Slovenija, med letoma 2002 in 2003 je bila članica najstniške skupine Foxy Teens, v letih 2004–2010 pa članica skupine Atomik Harmonik. Svojo samostojno glasbeno kariero je začela leta 2010. Navdušena športnica danes prekipeva od energije, ki jo bo delila med vse, ki se boste zadnjo nedeljo v avgustu prepustili magiji Čarobnega dne.

 

 

Alex Volasko

Je slovenski glasbenik, pevec, pisec pesmi in producent. Sodeloval je v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent. Leto pozneje - 2011 je izdal svojo prvo pesem Da da di da, za katero je posnel tudi svoj prvi videospot. Istega leta se je udeležil celo Misije Evrovizije. Leta 2013 je izdal svoj albumski prvenec Tvoji nasmehi in s pesmijo Tam na obali nastopil na Melodijah morja in sonca, na katerih je prejel nagrado Danila Kocjančiča za najboljšega mladega izvajalca oziroma avtorja. Leto zatem je nastopil na Slovenski popevki s pesmijo Tvoj spomin. Je avtor svojih pesmi – tako glasbe kot besedila –, skladbe pa piše tudi za druge izvajalce. Od leta 2012 do 2014 je pel v hišnem bandu oddaje Moja Slovenija. Vabljeni v družbo mladega glasbenika, ki vas bo zazibal v čarobnih ritmih melodije.

 

 
 
 

Ansambel Šrangarji

So narodno zabavni ansambel, ki že vrsto let skrbi za zabavo na marsikateri veselici in poroki. Pravijo, da jim je v veselje, ko vidijo nasmejane in razigrane ljudi, ki jih njihova glasba še posebej razveseli. V zasedbi so trije fantje in dekle, ki z zelo širokim izborom glasbe v živo zadovoljijo vse okuse. Igrajo ter prepevajo popevke, slovenske pesmi, dalmatinske pesmi, narodnozabavne viže in še marsikaj. Na Čarobnem dnevu pa so nam obljubili pravi direndaj.

 

 

Žana

Je mladenka v kateri prekipeva energija. Predvsem je poznana kot slovenska pevka zabavne glasbe, malo manj pa kot igralka. Svojo pevsko kariero je začela s skupino R'N'B Wannabees. Njene najbolj znane skladbe pa so Požar (EMA 2004), Poraz (skupaj s skupino Kocka, 2005), Ona (nastop na MMS in Pesem poletja 2006) ter uspešnica z naslovom Druga violina (2007).

Leta 2015 je sodelovala v 2. sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas, kjer je z glasom in stasom navdušila gledalce. S čim bo očarala letošnji čarobni oder pa bomo izvedeli 30. avgusta.

 

 
 

Matevž Šavora

Matevž Šavora je 12-letni fant, ki izhaja iz glasbene družine in mu je bila glasba položena tako rekoč v zibelko, saj je bil od najzgodnejšega otroštva ves čas obdan z glasbo in njenim ustvarjanjem v domači hiši in na odrih.

Danes pogumno stopa po svoji glasbeni poti in postaja prepoznaven po vsej Sloveniji in v Avstriji, nanj pa so postali pozorni tudi producenti v Nemčiji.

S svojo iskreno ljubeznijo do glasbe, ki jo razdaja na odrih, v trenutku osvoji srca poslušalcev.

Na kratko o Matevžu:

  • redno nastopa s koncerti po vsej Sloveniji in Avstriji, na katerih izvaja različne glasbene zvrsti od popa in rocka do zabavne in narodno-zabavne glasbe;
  • za njim so mnogi intervjuji, gostovanja v radijskih oddajah in televizijska snemanja;
  • en večjih uspehov je zmaga na tekmovanju talentov v Avstriji novembra 2013, kjer je zmagal v polfinalu in v finalu kot drugi najmlajši udeleženec tekmovanja;
  • igra štiri instrumente (klavir, kitara, bariton, instrumenti iz družine tolkal – bobni, ksilofon, vibrafon, marimba, pavke);
  • njegov največji uspeh je prodor v Nemčijo: po naključju so ga na podlagi nastopov in zmage v Avstriji odkrili producenti TV-oddaj iz Nemčije in ga povabili na snemanje v Nemčijo
  • Slovenija ga je spoznala po sodelovanju v televizijskem šovu Razred talentov.

 

 

 
 

Ples maskot

Ples z različnimi maskotami naših zvestih sponzorjev, brez katerih Čarobnega dne v taki obliki zagotovo ne bi bilo, je vedno ena boljših popestritev za otroke. Nikar ne zamudite različnih plesov, ki vas jih bomo naučili.

 

Mestna godba Kamnik

V zapiskih iz daljnega leta 1848 so prvič omenjeni kamniški godbeniki, vojaški veterani nadvojvode Rudolfa, ki so okrog sebe (društvo Vereins Musik Kapelle in Stein) zbirali nadarjene mlade glasbenike, pripravljene sodelovati pri godbi. Mesto Kamnik je njihovo dejavnost rado podpiralo, saj je bila godba v tistih časih sestavni del vseh javnih prireditev, še zlasti, če je šlo za narodno buditeljstvo. Začetki godbe segajo torej še pred leto 1882, ko je bilo ustanovljeno tudi Prvo slovensko pevsko društvo Lira.

Orkester v slovenskem prostoru sodi med tiste najstarejše. Današnji sestav v večini sestavljajo mladi šolani glasbeniki. Mestna godba Kamnik je znana tudi preko meja naše domovine, saj so jih gostili tako na Hrvaškem, Avstriji, Nemčiji, Italiji in kar petkrat v Španiji. Dirigent orkestra je Martin Dukarič.

 

 
 
 

Kamniške mažoretke Veronika

Kamniške mažoretke imajo v Kamniku že več kot 15 – letno zgodovino. Združuje jih želja po znanju mažoretnih veščin in plesa, poleg prijetnega druženja pa še veliko prijateljstvo. Mažoretna skupina je ime dobila po znani kamniški legendi o Veroniki z Malega gradu, ki je upodobljena tudi na občinskem grbu. Dekleta so razdeljena v 2 skupini, ki nastopajo povsod po domači občini, gostovale in predstavile pa so se tudi drugod po Sloveniji. Uspešno sodelujejo z Mestno godbo Kamnik ter Godbo Stranje in tudi z ostalimi godbami ter orkestri, ki nimajo svojih mažoret. Poleg ostalih nastopov so mažoretke redne spremljevalke Božička v termah Snovik, udeleženke tradicionalne povorke na dnevih narodnih noš v Kamniku, vsako leto pa popestrijo tudi pustna rajanja.

 

 

 

Medijski pokrovitelji

Internetni medijski pokrovitelji

Partnerji