( Nastopajoči )

Pepel in kri

Po razpadu skupine Bele vrane leta 1974 je idejni vodja Tadej Hrušovar ustanovil skupino Pepel in kri, ki so jo sestavljali pevci in člani tedaj popularnih vokalnih ali instrumentalnih zasedb. Že takoj na začetku delovanja je skupina dosegla velik uspeh s skladbo Dan ljubezni, s katero je zmagala na Opatijskem festivalu leta 1975 in s tem pridobila pravico zastopanja barv bivše Jugoslavije na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Stockholmu, kjer je zasedla 13 mesto. Skupina je sodelovala na vseh najpomembnejših festivalih tedanje skupne države (Opatijski, Zagrebški, Splitski, Beograjski, Sarajevski, Skopski, Prištinski, Slovenska popevka, Festival narečnih popevk...) ter prejela vrsto nagrad strokovnih žirij in publike. Najbolj odmevna je bila zmaga na Splitskem festivalu s skladbo Samo tvoje ime znam ter seveda zmaga na Evrovizijskem festivalu leta 1990 v Zagrebu, kjer je skupina nastopila skupaj z italijanskim izvajalcem Totom Cotugnom. Skupina Pepel in kri je imela vrsto turnej in televizijskih snemanj doma in v tujini ter posnela nepregledno število plošč bodisi samostojno bodisi kot spremljevalna skupina drugih popularnih izvajalcev. Sedaj skupina ponovno bolj aktivno stopa na odre in obuja nostalgične občutke generacije, ki je odraščala skupaj z njo. Po dobrih tridesetih letih delovanja je še vedno toplo sprejeta, saj je glasba, ki jo izvaja, zaradi lepih melodij in kakovostnih besedil brezčasna in všeč tudi mladim.

 

 
 
 

Omar Naber

Mladega izvajalca, poznanega po svojem izjemnem vokalu in kot dvakratnega predstavnika Slovenije na Evroviziji, ni potrebno posebej predstavljati. Navdihuje nas že vrsto let, odkar je leta 2004 zmagal na tekmovanju Bitka talentov, saj je vedno znova na preži, da pripravi nekaj novega. Nanizal je že vrsto uspešnic, od Krasen dan, Vse kar si želiš, do Stop, Hej ti!, On My Way in drugih. Širša slovenska javnost ga je pobliže spoznala po odličnem nastopu na Emi 2005, ko je tudi prvič zmagal na tem tekmovanju in Slovenijo zastopal na Evroviziji s pesmijo Stop. Leta 2017 pa si je ponovno pripel uvrstitev na tekmovanje za pesem Evrovizije s skladbo On My Way. Poleg slovenskega občinstva, s svojo glasbo uspešno razvaja tudi tujega, predvsem je svoje ambicije razširil v Veliko Britanijo, kjer je izdal tudi album v angleškem jeziku No Helmet.

 

 

Eva Černe

Eva je prebudila ušesa slovenskih poslušalcev na Emi, leta 2007, ko je zasedla 2.mesto s pesmijo Čudeži smehljaja. Slovensko občinstvo je prepričala še s skladbo Vrti se v ritmu, za katero je prejela nagrado občinstva na Slovenski popevki. Leta 2007 je izšel njen album z naslovom Sanje. Danes še vedno pridno ustvarja glasbo, vse več pa je dejavna tudi v gledališču (Moje pesmi, moje sanje, Veronika Deseniška, Orfej, Carmen itd.).

 

 
 
 

Alenka Gotar

Mag. art. Alenka Gotar je ena najbolj poznanih opernih pevk v Sloveniji, ki je vrh svoje prepoznavnosti dosegla z zastopanjem Slovenije na Izboru za pesem Eurovizije.

Sopranistka, ki je študirala v švicarskem Baslu in magistrirala na eni najboljših glasbenih akademij na svetu Mozarteum v Salzburgu (Avstrija), ima za sabo več desetletno operno kariero, v kateri je pela vse največje operne vloge: Elvira, Vesela vdova, Pamina, Mimi itd.

Po zmagi na Emi 2007 pa je tudi ena izmed najbolj renomiranih slovenskih pop-izvajalcev.

Posnela je album Alenka: portret, nastopala v celi Evropi, Aziji, Ameriki, Kanadi, velik pečat pa je pustila na področju nekdanje Jugoslavije, saj prepeva in prijateljuje z največjimi imeni Balkana: Petar Grašo, Oliver Dragojević, Severina, Daniela, Nina Badrić, Kaliopi idr. Bila je osebna prijateljica in glasbena zaveznica pokojnega Tošeta Proeskega ...

V zadnjem času velike uspehe žanje tudi kot profesorica solopetja,saj se pri njej kalijo najboljši mladi pevci nove generacije: Žiga Lakner, Raiven, Sara Lamprečnik idr, ki pobirajo vse možne nagrade doma in v tujini, ter se redno uvrščajo v finala oddaj kot so Slovenija ima talent in druge.

Zasebno je poročena z znanim narodnozabavnim glasbenikom in hit-makerjem Anžetom Šuštarjem ter je mamica sinu.

 

 

Ansambel Anžeta Šuštarja

Ansambel Anžeta Šuštarja, je pustil že kar nekaj pečatov na področju slovenske narodnozabavne glasbe. Njihov valček "Še vedno si tu" je požel velike uspehe ter pritegnil širšo slovensko javnost. Zmagali so kar na 11ih radijskih postajah v Sloveniji. Valček je bil izbran po mnenju strokovnjakov za enega najboljših valčkov preteklega leta.

Za tem je sledila še pesem "Ljubka si" ki je prav tako osvojila srca mnogih poslušalcev, ter se odlično prijela. Tudi na lestvicah. Ne smemo pa pozabiti na uspešnice kot so Všeč mi je, Tiho jočem ... ki so prav tako delo Anžeta Šuštarja in na Youtube-u kraljujejo s skoraj milijon ogledov.

Vse to in še več bomo slišali tudi na čarobnem odru v Arboretumu, kjer vas bodo zabavali vedno nasmejani, polni energije ter izredno simpatični Šuštarji.

 

 
 
 

Glasbeni studio Osminka

V glasbenem studiu Osminka logo_Osminka.gif se ukvarjajo z vsem, kar je povezano z glasbo, dejavnost pa izvajajo v naslednjih oddelkih: OSMINKA – GLASBENA AGENCIJA, OSMINKA – PRIREDITVE, OSMINKA - AVDIO IN VIDEO PRODUKCIJA, OSMINKA – GLASBENA ŠOLA. V slednji skrbijo za izobraževanje vseh generacij, od najmlajših do najstarejših, na področju glasbe, saj je njihovo vodilo »Nikoli ni prezgodaj in nikoli ni prepozno«. Otroci stari od 3 do 5 let se v okviru glasbene šole lahko vključijo v programe MINI GLASBENE ŠOLE, ki se imenuje CICIBANOVE GLASBENE IGRALNICE, otroci stari od 5 do 7 let pa v program GLASBENE PRIPRAVNICE (petje, igranje na kljunasto flavto in Orffova glasbila, uglašene plastične cevi ali »boomwhakers« itd.). Otroci in odrasli se učijo igranja na klavir in vse elektronske klaviature, kitaro (akustično, električno in bas kitaro), prečno flavto. Najbolj dejaven je oddelek za petje.

Tokrat bodo med drugim nastopili: logo_Talent_si.gif

  •  
    Aja Koblar Tutič – I'm Outta Love, MF Blejski zlati mikrofon 2017,
  •  
    Tim Vogelnik – Jedina, MF Blejski zlati mikrofon 2017,
  •  
    Metod Munda – Heart Of Gold, MF Blejski zlati mikrofon 2017,

 

 

 

Aya

 

AYA, Aja Koblar Tutič je 16 letna dijakinja Škofijske gimnazije v Ljubljani in prihaja iz Zgornje Besnice pri Kranju. S petjem se je prvič srečala v šolskih zborih, v glasbeni šoli pa je zaključila osem letni program kljunaste flavte. Z učenjem solopetja se je začela pri 13 letih v Glasbenem studiu Osminka, pod mentorstvom Sandija Vovka. Že zgodaj začela veliko nastopati na raznih prireditvah in dogodkih po Sloveniji, tudi na najbolj odmevnih, kot so Pokal Vitranc, na katerem je nastopila že trikrat in kjer je letos tam zapela tudi slovensko himno, svetovno prvenstvo v smučarskih poletih leta 2016 v Planici, na različnih izvedbah Čarobnega dne, Q-max party, Lions veleslalom v Kranjski Gori, na svetovnem prvenstvu v veslanju za veterane, septembra 2017 na Bledu in številnih ter drugih. S skupino Osminka M je nastopila tudi na nacionalni televiziji v oddaji Slovenski pozdrav. Ker je hitro napredovala, se je začela udeleževati tudi pevskih tekmovanj v Sloveniji in v tujini. Dvakrat je že uspešno opravila avdicijo in nastopila na glasbenem tekmovanju Glas mladih v Črnomlju. Na svojem prvem mednarodnem tekmovanju, Blejski zlati mikrofon 2016, pa je dosegla odmeven uspeh, saj je osvojila nagrado za najboljšega debitanta. Uspešno je nastopila tudi na mednarodnem pevskih festivalih Tralala leta 2016 v Makedoniji, na festivalu Singer stage, istega leta na Malti, konec avgusta 2017 pa je na festivalu Golden Sunshine na Madžarskem, v izjemno močni mednarodni konkurenci, osvojila Grand Prix in postala skupina zmagovalka. Na tem festivalu jo je opazila in povabila k sodelovanju ena največjih evropskih umetniških agencij Intermedia.

Konec septembra 2017 je na mednarodnem tekmovanju Angel voice v Beogradu, skupaj s Timom Vogelnikom, osvojila prvo nagrado v kategoriji duetov, kot solistka pa je prejela še nagrado za najbolj kompletno pevko. Izjemen uspeh, v zelo močno mednarodni konkurenci, je tudi 1. mesto v njeni starostni kategoriji, na mednarodnem pevskem tekmovanju Blejski zlati mikrofon 2018.

Plod sodelovanja z agencijo Intermedia je njen, gotovo najpomembnejši nastop v pevski karieri, saj je v začetku letošnjega avgusta, prvič pod svojim novim umetniškim imenom AYA, ki so ji ga izbrali v omenjeni agenciji, pred več kot šest tisoč glavo publiko, zapela v treh jezikih, na prestižnem koncertu La Notte Italiana. Ogromen oder v avditoriju Mörbish blizu Dunaja, je delila z zvezdniki svetovnega formata, kot so Placido Domingo jr., Al Bano, Romina Power, Toto Cutugno, Ricchi e Poveri in Rossana Potenza. V okviru tega sodelovanja, jo jeseni čaka nekaj podobnih nastopov po Italiji, Švici in Nemčiji, decembra pa je povabljena na močno mednarodno tekmovanje Eu vreau sa fiu o stea (Želim postati zvezda) v Romunijo.

 

 

 
 
 

Tim Vogelnik

Tim Vogelnik je 16-letnik iz Radovljice. Ker že od malih nog zelo rad poje, se v Glasbenem studiu Osminka že 7. leto uči solo petja. Nastopal je na različnih prireditvah oz. dogodkih po Sloveniji, kot so Pokal Vitranc, Otroški bazar, Tek trojk Bled, Dan prijateljstva, Lions Kranjska gora, Otvoritev festivalne dvorane Bled, Čarobni dnevi ...

Z veseljem se je udeležil tudi mednarodnih pevskih festivalov, kot so Blejski zlati mikrofon, Singer Stage Malta, Angel Voice Beograd, Trala la Ohrid, Golden Talent in Golden Prague.

Njegov največji uspeh je iz leta 2017, ko je na festivalu Angel Voice v Beogradu osvojil 3. mesto v solo kategoriji ter 1. mesto med dueti. Tudi na festivalu Golden Talent v Pragi je leta 2017 osvojil 3. mesto, prav tako na Blejskem zlatem mikrofončku leta 2013.

Nagrade mu niso najpomembnejše, bistveno ob petju mu je uživanje in sprostitev.

Prosti čas najraje preživlja v naravi, rad kolesari, njegov najljubši šport pa je tek na smučeh, ki ga je treniral 2 leti.

 

 

Metod Munda

Sem Metod Munda, star sem 15 let in prihajam iz Slovenije. Všeč so mi vodni in snežni športi. Obiskujem glasbeni studio Osminka, kjer se izobražujem/učim o petju.

V mojem prostem času se ukvarjam z igranjem klavirja, dramsko igro in petjem v muzikalu. Moja velika želja je postati pevec.

 

 
 

Pevska šola Alenke Gotar

Pevska šola Alenke Gotar je trenutno ena od najboljših pevskih šol v Sloveniji, z največ nagradami, ki deluje že 8 let in v vseh teh letih se je pod budnim vodstvom vodje te šole, Alenke Gotar, mag.art. izpopolnjevalo in razvijalo nekaj najvidnejših predstavnikov današnje pevske scene: Žiga Lakner, Raiven, Tjaša Hrovat, Dejan Zupan, Maruša Kozman, Sara Lamprečnik ...

To je tudi edina šola, katere varovanci pobirajo nagrade na vseh možnih tekmovanjih v vseh glasbenih zvrsteh, od opere do pop-a, narodnozabavne glasbe in rocka. Izjemno pevsko znanje, ki si ga je Alenka Gotar nabirala na študiju v tujini – v Baslu (Švica), Salzburgu (Avstrija), Rimu (Italija), na Hrvaškem in v sodelovanju z najvidnejšimi producenti in glasbeniki našega, srednjeevropskega in balkanskega prostora – danes zavzeto podaja naprej mlajšim rodovom.

Zato ni čudno, da so njeni učenci do zdaj osvojili že preko 50 nagrad na najrazličnejših tekmovanjih doma in v tujini, da so si trije pripeli finale oddaj Slovenija ima talent in X factor, trije so prišli do polfinala, Janina Klenovšek pa je bila finalistka Mini Eme.

Alenka Gotar je edini mentor v Sloveniji, kjer učenci dobijo popolno podporo v glasbenem, pevskem, umetniškem in managerskem smislu.

Zato pa so uspešni.

Njen moto je: "Trdo delat in se zraven dobro zabavat po ugodni ceni!"

 

Žiga Lakner

Žiga Lakner je mlad slovenski izvajalec, glasbeni up s posebno barvo glasu, katerega glasba spremlja že vse življenje. Svoj glas je pevsko pričel oblikovati že v mali šoli, kjer je obiskoval pevski zbor, skozi leta pa ga je le še bolj razvil in dodelal. Ima izvrstno barvo in višino glasu ter je eden redkih kontratenoristov (gre za visoki moški glas, ki ima razpon vse od alta do soprana). Takšen izjemno visok glas je za moškega precej redek in iskan med glasbeniki, saj se z njim rodi zgolj eden na dva milijona moških. Širni Sloveniji se je Žiga prvič predstavil leta 2013, z nastopom v 3. sezoni šova Slovenija ima talent, kjer se uvrstil med finaliste. Leta 2016 pa je sodeloval tudi v šovu Britain's Got Talent in dosegel izjemen rezultat, saj se je uvrstil v četrti krog tekmovanja. Pevske uspehe niza enega za drugim, med drugim se lahko pohvali s finalom na enem največjih mednarodnih opernih tekmovanj za mlade operne pevce v Avstriji - Feruccio Tagliavini ter polfinalom v Barceloni na mednarodnem pevskem tekmovanju Francisco Vinas. Poleg tega je tudi zmagovalec festivala Glas mladih in tekmovanja Bled Golden Microphone.

Nastop na slovenskem šovu talentov je za Žigo pomenil vzpon cvetoče kariere. Leta 2014 se je pevsko pričel izpopolnjevati pri profesorici solo petja, mag. art. Alenki Gotar, s katero uspešno sodelujeta še danes.

 

 
 
 

Glasbena šola Modern Music College

Glasbena šola MMC (Modern Music College) je sodobna šola, kjer prisegajo na moderen pristop, idividualno poučujejo različne glasbene zvrsti in vpisujejo v različne glasbene programe. V šoli ti pomagajo uresničiti tvoje sanje. Igrati kitaro, klavir, sythesizer, bobne, naučiti se peti .., vse to in še mnogo več za vse generacije. Tvoji učitelji bodo tisti slovenski glasbeniki, ki so že okusili slast aplavza. Tisti, ki vedo, kako je stati na odru in osvajati srca in ušesa ljubiteljev glasbe. Predvsem pa tisti, ki svoje delo obvladajo bolje kot kdor koli drug.

 

 

Glasbena šola Vox

Glasbena šola Vox je začela svoje poslanstvo leta 1999. Majhen kolektiv mladih mentorjev je v nekaj letih zrastel v eno največjih zasebnih glasbenih šol v osrednji Sloveniji. Glasbeno vzgojo v Voxu so že od začetka zaznamovali učencem prijazen pristop, prilagajanje željam in sposobnostim, prijateljstvo med mentorji in učenci ter številne dodatne dejavnosti, v katerih učenci razvijajo tudi druge vidike glasbenih spretnosti.

V glasbeni šoli VOX se že od začetka delovanja trudijo učencem ponuditi nekaj več. Vsako leto organizirajo številne dodatne dejavnosti, kjer učenci pridobivajo nova glasbena, pa tudi druga znanja. Učencem poleg glasbenih učnih ur, spoznavanja dela v glasbenem studio in udeležbe na festivalih, omogočajo tudi, da svoje znanje in ustvarjalnost pokažejo na javnih nastopih, kot je ta na Čarobnem dnevu.

 

 
 
 

Gašper Rifelj

Gašper Rifelj, mlad glasbenik, ki se je prvič predstavil na Slovenski popevki 2009 in dosegel 2. mesto po mnenju občinstva. Poleg petja, ustvarja glasbo, igra kitaro, klavir in harmoniko. Veliko dela tudi z otroci, saj poučuje na jezikovnem kempu za otroke v Novem mestu, kjer z otroci pojejo in se učijo novih pesmi.

 

 

Matevž Šavora

Matevž Šavora je fant, ki že od svojega šestega leta redno nastopa po vsej Sloveniji in v Avstriji, nanj pa so postali pozorni tudi producenti iz Nemčije. Pri desetih letih je zmagal na tekmovanju talentov v Avstriji, sodeluje pa tudi s številnimi znanimi glasbeniki, Slovenija ga je spoznala tudi preko sodelovanja v televizijski oddaji Razred talentov.

Njegov repertoar zajema različne glasbene zvrsti od rocka, popa do zabavne in narodno-zabavne glasbe, hkrati pa je tudi odličen instrumentalist, ki igra več instrumentov.

Na Čarobnem dnevu sodeluje že od njegovega samega začetka, temu primerno je posnel tudi svojo prvo pesem, ki je postala himna Čarobnega dne. S svojim glasom vas bo prav gotovo očaral tudi tokrat.

 

 
 

Anja Marolt

Anja je preprosta, pozitivna 16-letnica. Petja se že 3 leta uči v pevski šoli Popsing pod mentorstvom Marjetke Vovk in Raay-a. Anja je svoj prvi glasbeni nastop imela pri 5 petih. Kasneje se je preizkušala v različnih športih, na koncu pa se je odločila za triatlon, ki ga sedaj trenira že sedmo leto. Medtem se je v glasbeni šoli 4 leta učila igrati kitaro. Udeležila se je že kar nekaj avdicij, posebej pa je njen talent pohvalila Marta Zore. Anja jo je s svojim petjem tako navdušila, da jo je povabila med nastopajoče v gledališko-glasbeno predstavo, ki sta jo ob koncu leta 2017 pripravila z Gojmirjem Lešnjakom - Gojcem.

 

 

Jan Vehar

Mlad slovenski glasbenik, ki že vrsto let uspešno udejstvuje na slovenski glasbeni sceni. Leta 2017 je v sodelovanju z založniško hišo Dallas Records in številnimi mednarodno uspešnimi glasbeniki izdal svoj prvi singl, ki nosi naslov Too Good To Be True, za katerega je tudi posnel videospot. V letu 2018 nam Jan Vehar predstavlja svojo novo skladbo Tvoj je čas, ki je bila sprejeta na mednarodno glasbeno tekmovanje Festival novih skladb – FeNS 2018, ter uvrščena v finalni večer tekmovanja. Ob uradnem izidu je skladba Tvoj je čas dosegla prvo mesto na lestvici iTunes Slovenia Charts, ter tako postala Janov prvi večji mejnik v njegovi glasbeni karieri.

 

 
 
 

Maggie Lipovec

...

 

 

Kamniške mažoretke Veronika

Društvo kamniških mažoretk Veronika, pod trenutnim vodstvom Katje Krošelj in Katje Trpotec, deluje od leta 2008. Začetki pa segajo še dlje. Leta 1995 so prvič na čelu tradicionalne povorke ob Dnevih narodnih noš korakale kamniške mažorete.

Društvo predstavlja pomemben del dolgoletne kulturne tradicije mesta Kamnik. Trenutno je v društvu 55 aktivnih članic, ki so razdeljene v štiri skupine.

Med vrhunce društva sodi tudi prva samostojna prireditev ob 20 letnici delovanja, ki so jo priredile leta 2015, in do zadnjega kotička napolnile dvorano. Skupaj z Mestno godbo Kamnik sodelujejo pri vseh projektih in kulturnih dogodkih občine Kamnik, udeležili pa so se tudi mednarodnih festivalov v Španiji in na otoku Vis.

V letu 2015 se je najmlajša skupina prvič udeležila državnega prvenstva Mažoretne zveze Slovenije v kategoriji skupina kadet palica. V letu 2017 so svojo uvrstitev še izboljšale, saj je skupina dosegla 6. mesto, najmlajše pa 11 zlatih ter 2 srebrni medalji v Prvem koraku.

 

 
 
 

Mestna godba Kamnik

Mestna godba Kamnik sodi med najstarejše orkestre v Sloveniji, saj je godbeništvo na Kamniškem omenjeno že leta 1848. Je eden od nosilcev in najbolj prepoznavnih akterjev kamniške kulture. Poleg nastopov v domači občini, jih poznajo širom Slovenije, kot tudi izven meja - na Hrvaškem, Italiji, Avstriji, Nemčiji in Španiji. Na Čarobnem dnevu so tako rekoč že kar redni spremljevalci programa. Godbo sestavljajo šolani glasbeniki na različnih nivojih glasbene izobrazbe - od nižje pa vse do akademije. Dirigent Mestne godbe je Martin Dukarič.

 

 

Dunking Devils

So v svetu vodilna akrobatska skupina, ki s svojimi atraktivnimi nastopi občinstvo navdušuje že več kot 8 let. Leta 2004 so začeli kot skupina prijateljev z željo, da svojo skupno strast nenehno razvijajo in svoje znanje pokažejo svetu. Kljub težkim začetkom in mnogim oviram nikoli niso obupali. Vedno so imeli odprta vrata za nove člane in skozi leta so se nam pridružili akrobati iz cele Slovenije. Leta 2013 so odprli svoj športni center, kjer svoje znanje in izkušnje prenašajo na mlajše generacije. Nastopili so že več kot 900 krat v 35 državah na 5 kontinentih sveta.

 

 
 
 

Muzikal Pepelka

Zagotovo ni med nami nikogar, ki ne bi poznal zgodbe o Pepelki – mladem dekletu, ki po očetovi smrti postane služkinja zlobni mačehi in polsestrama. Letošnjega januarja je zgodba zaživela tudi v muzikalu, ki je premiero v vsem svojem blišču doživel na odru Kulturnega doma Radomlje. Pepelka je dokazala, da je kljub trpljenju in zatiranju v njej dovolj moči in upanja v boljše življenje, ki jo na koncu pripelje do preobrazbe v princeso in srečen konec.

Po zaslugi izvrstne kreativne skupine mladih ustvarjalcev iz Kulturnega društva Ihan in Kulturnega društva Mlin Radomlje ter pod odličnim vodstvom režiserja Nejca Lisjaka, je muzikal doživel 18 uspešnih ponovitev. V njej so si gledalci lahko ogledali izvrstne igralce, pevce in plesalce. Poleg tega obiskovalci težko ostanejo ravnodušni, saj si lahko na odru ogledajo vse elemente izvirne Pepelke – bučo, kočijo, steklene čeveljce, kraljevi banket in izredno drzno preobrazbo Pepelke v princeso. Z gotovostjo lahko povemo, da se je ta klasična pravljica v preobleki muzikala s svojo šarmantnostjo in romantičnostjo dotaknila src vseh, ki so si ogledali to čarobno predstavo – tako otroke kot odrasle, sanjače pa znova opomnila, da se sanje na koncu vendarle izpolnijo. V glavnih vlogah se nam bosta predstavila Pepelka Tjaša Hrovat in princ Uroš Steklasa.

 

 

 

Medijski pokrovitelji

Internetni medijski pokrovitelji

Partnerji