Dobrodelna akcija


Dobrota je naš notranji glasnik in svetovalec.
Kolikor poslušamo njen nasvet, toliko imamo notranjega miru in sreče.  
- Anton Trstenjak

 

Poslanstvo Čarobnega dne je poleg tega, da družinam omogočimo aktivno preživljanje skupnega časa v naravi ter da skupaj z našimi obiskovalci odkrivamo najlepše kotičke Slovenije, hkrati omogočiti obiskovanje obšolskih dejavnosti za otroke iz socialno šibkejšega okolja.


V sodelovanju z lokalnimi društvi, klubi in sponzorji na vsakem Čarobenem dnevu pripravimo raznolike ustvarjalne, športno-rekreativne, glasbene, plesne in animacijske delavnice, preko katerih mladi spoznavajo etnološke posebnosti krajev, se srečujejo s pomenom okoljevarstva, razvijajo svojo kreativnost, se zabavajo ob plesu, glasbi in športu.
 

Snežni stadion Arena Maribor, december 2010

 

 

Arboretum Volčji Potok, avgust 2010

 

Tudi tokrat pa je rdeča nit dogodka Čarobni dan dobrodelnost, saj bomo s pomočjo lokalnih društev oz. klubov, ki delujejo v občinah Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina in Komen, otrokom iz socialno šibkejšega okolja omogočili brezplačne obšolske dejavnosti.

 

Da bodo delavnice in tečaji zares prišli v prave roke, nam bodo tokrat pomagali pri  Medobčinskem društvu prijateljev mladine Sežana in posamezne šole znotraj občin Sežana (Osnovna šola Srečka Kosovela Sežana), Divača (Osnovna šola dr. Bogomirja Magajne Divača), Hrpelje-Kozina (Osnovna šola Dragomirja Benčiča - Brkina Hrpelje) in Komen (Osnovna šola Antona Šibelja - Stjenka Komen).

 

Skupaj z učitelji in s socialnimi delavci na posameznih šolah bomo izbrali takšne interesne dejavnosti, ki jih bodo otroci v šolskem letu 2011/12 z entuzijazmom in z veliko željo po novih znanjih tudi obiskovali. S tem želimo otroke z iskreno željo po razvijanju svojih znanj in (mogoče zaenkrat še skritih) sposobnosti, usmeriti na pravo pot oz. jim tako omogočiti hojo po poti znanja in veščin, ki jim jih nihče več ne more vzeti.

 

Čarobnost torej gradimo tudi z željo po pomoči tistim, ki jo resnično potrebujejo in jim na ta način pomagamo pri oblikovanju njihove prihodnosti. Navsezadnje, mogoče skupaj odkrijemo novo Katarino Venturini, Anjo Bukovec ali pa Petra Mankoča.

 

ZAHVALA

 

V soboto, 12. marca 2011, je OŠ Srečka Kosovela Sežana praznovala Dan šole. Ob tej priložnosti je bila organizirana dobrodelna prodajna razstava likovnih del otrok: »Sošolci za sošolce«. Akciji se je priključilo Medobčinsko društvo prijateljev mladine Sežana, otroci, Lions klub Sežana in lokalni umetniki, ki so darovali svoja likovna dela.

Zbrana denarna sredstva so namenjena plačilu toplega obroka socialno ogroženim otrokom, ki nujno potrebujejo učno pomoč v podaljšanem bivanju in ostajajo na šoli do 16 ure.

S skupnimi močmi smo na dan 22.3.2011 zabeležili
2.235,00 €
zbranih donatorskih sredstev!

Za nakup likovnega dela, darovanje sredstev, sodelovanje in pomoč pri akciji, se posameznikom in organizacijam najlepše zahvaljujemo.

 

 

Internetni medijski pokrovitelji

logo_Med_over_net.gif logo_Bolha2.gif logo_Bambino2.gif logo_DJ_Slovenija.gif logo_Pozitivke_net.gif

Medijski pokrovitelji

logo_Amicus.gif logo_Fini.gif logo_Genion.gif logo_Radio1.gif logo_primorka.jpg logo_Videotop_LZ.gif logo_Videotop_MamaDojencek.gif logo_Videotop_Bravo.gif logo_Druzina.gif logo_AdriaMedia_Lisa.gif logo_AdriaMedia_Lea.gif logo_AdriaMedia_Nova.gif logo_AdriaMedia_Story.gif logo_Nedeljski_Dnevnik.gif logo_Viva.gif logo_Primorske_novice.gif logo_PIL.gif logo_Moj_planet.gif logo_Revija_Zmajcek3.gif logo_Cici_Zabavnik.gif logo_Mini_moj_Planet.gif logo_Ciciban.gif logo_Obcina_Ilirska_Bistrica.gif logo_Primorski_utrip.gif
želimo si
v letu 2021: