Nastopajoči


Rok'n'Band

 

Je tudi vas melodija pesmi Jagode in čokolada veselo zazibala in objela s pozitivnimi čustvi? No, nas je vsakič, zato smo Roka Ferengjo in njegovo skupino povabili na čarobni oder, kjer ne bo manjkalo njihovih hitov. Zapeli pa bodo tudi nov singl »Petra«, ki že razveseljuje zvesto in novo občinstvo.

Otroci in mamice – pripravite hula hoope in zamigajte pod čarobnim odrom z navihano in polno energije skupino Rock'n'band.

 

 

Victory

 

Victory z novo uspešnico "Skupaj s teboj" (mp3)

Po treh uspešnih singlih, ki so skupino Victory redno uvrščali na seznam TOP 20 najbolj predvajanih slovenskih pesmi v zadnjih treh letih, se je skupina odločila, da sprejme povabilo na festival MMS 2014 (Melodije Morja in Sonca), kjer so pred 16 leti že osvojili nagrado občinstva.

Dan brez tebe, živeti spet in Zaljubljena so pesmi, ki so fantom iz zasedbe Victory, kot pravijo sami, prinesle novo svežino in drugačen pečat v glasbenem ustvarjanju. Tako nadaljujejo tudi z letošnjim singlom Skupaj s teboj.

Victory so že vso poletje zasedeni in delavni z nastopi na najrazličnejših prireditvah, dogodkih in zabavah in redno pred širšim občinstvom predstavljajo svoje pesmi in veljajo za enega najuspešnejših party bandov v Sloveniji. Drugo leto bo minilo že 25 let neprekinjenega nastopanja za skupino Victory

 

 

 

Nuša Derenda

 

Nuša Derenda je pevka, katero je ljubezen do glasbe spremljala celo otroštvo. Sodelovala je v različnih pevskih zborih in med drugim svojega bodočega moža spoznala v glasbeni skupini, kjer je pela glavne vokale. Leta 1998 je zmagala v oddaji Orion s skladbo Vzemi me veter. Leta 1999 je prvič prejela nagrada za najboljšo pevko leta. V naslednjih dveh letih je posnela kar nekaj prečudovitih pesmi, ki so zmagovale na različnih festivalih in osvajale glasbene lestvice. Leta 2001 je na Evrosongu v Kopenhagnu s pesmijo Ne, ni res (Energy) zastopala slovenske barve in osvojila sedmo mesto. Uspehov in nagrad v naslednjih letih kar ni bilo konca in je poleg slovenskih osvajala tudi tuje oboževalce. Leta 2008 je Nuša praznovala 10. leto delovanja na slovenski glasbeni sceni in istega leta izdala tudi album Prestiž.

 

 

Trkaj

 

Energični raper Trkaj je pravi navdih za male in velike. Rok je gostobeseden sogovornik, pisec, pevec in predvsem kreativec, ki verjame v moč besede je vedno za akcijo. In zopet nas bo pognal v plesno akcijo na čarobnem odru. Z njim bo dihal in plesal ves park.

 

 

Samuel Lucas

 

Sammy - kot ga kličejo prijatelji - je tisti pevec, ki se le redko loči od svoje prepoznavne črne čepice. Je izjemen vokalist, znan po tem, da na svojih nastopih vedno naredi odličen žur. Nič drugače ne bo na Čarobnem odru. Zato že komaj čakamo, da ga zavzame s svojo pozitivno energijo in nam ob spremljavi kitare zapoje nekaj svojih in svetovnih uspešnic.

 

 

Alenka Gotar

 

Alenka Gotar je operna pevka, ki je po svoji uspešni operni karieri združila svoj operni glas z elementi popa in se v hipu zasidrala na slovenski glasbeni sceni. Uspešno je zastopala Slovenijo na izboru za Pesem Evrovizije 2007 in naši državi priborila finale. Alenka Gotar, profesorica petja in avtorica skladb, je vsestranska ženska, ki zna očarati. Na odru, opernem ali pop, z izjemno širokim repertoarjem skladb ter s prefinjenim občutkom podajanja glasbe, nikogar ne pusti hladnega.

 

 

 

Regina

 

Priznana prikupna pevka, ki je v preteklosti Slovenijo zastopala na izboru za pesem Evrovizije, nas bo zadnji dan počitnic razveselila s svojimi hiti. Preteklo leto nas je razveselila z videospotom in novo pesmijo Pokliči ljubezen, nostalgične spomine pa nam prikliče s pesmijo Dan najlepših sanj, ki se odlično ujame s Čarobnim dnevom.

 

 

Eva Černe

 

Eva je prebudila ušesa slovenskih poslušalcev na Emi, leta 2007, ko je zasedla 2.mesto s pesmijo Čudeži smehljaja. Lansko leto je ponovno prepričala slovensko občinstvo na Slovenski popevki in pobrala nagrado občinstva s skladbo Vrti se v ritmu. Danes še vedno pridno ustvarja glasbo, vse več pa je dejavna v gledališču. Izjemno občinstvo pod Čarobnim odrom ji bo hvaležno za vse talente, ki jih bo delila v nedeljo 31.avgusta.

 

 

Daša Gradišek

 

Nežen in krasen glas ljubke pevke Daše bo eden izmed čarobnih sestavin letošnjega Čarobnega dne. Daša je izjemna pianistka, ki ima za seboj že veliko klavirskih koncertov, bila je klaviaturistka v zasedbi Plavi Orkestar in članica skupine Glam. Slovenija je Dašo, ki sicer izhaja iz glasbeno podkovane družine, dodobra spoznala v oddaji Znan obraz ima svoj glas, kjer je odlično interpretirala tuje pevke.

 

 

Ditka

 

Mlada pevka in kitaristka Ditka, Slovenijo preplavlja s svojim izvrstnim vokalom in svežimi besedili. S pesmijo Ne bodi kot drugi že osvaja radijske lestvice, na čarobnem odru pa bo Ditka zagotovo osvojila tako otroška kot odrasla srca.

 

 

Tomaž Ahačič

 

Razigran in vedno nasmejan Tomaž Ahačič, ki nas je vsakič znova presenečal z izjemnimi interpretacijami v TV oddaji Znan obraz ima svoj glas, je že kot otrok imitiral mupetke in slavne osebe. Tomaž, ali po domače Fogl, je član priljubljene skupine Yuhubanda, bo razveselil družine na Čarobnem dnevu s svojim izjemnim glasom in iskrivim otroškim nasmehom, ki ga nikoli ni izbrisal z obraza.

 

 

Vlado Pilja

 

Vlado Pilja v Sloveniji po mnenju stroke in občinstva velja za enega boljših pevcev. Aktiven na glasbeni sceni je že več kot 20 let, pravijo pa mu človek tisočerih obrazov, kar je dokazal tudi v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Lansko leto je začel pripravljati novo ploščo, katero že težko pričakujemo v jeseni.

 

 

In&Out

 

Mladi, čedni in veseli. Fantje iz skupine In&out, ki se je oblikovala v resničnostnem šovu X Factor, razveseljujejo oboževalce in predvsem oboževalke po vsej Sloveniji. Aprila letos so izdali nov album in veselimo se, da bodo z nami na odru.

 

 

Ples Maskot

 

Ples z različnimi maskotami naših zvestih sponzorjev, brez katerih Čarobnega dne v taki obliki zagotovo ne bi bilo, je vedno ena boljših popestritev za otroke. Nikar ne zamudite različnih plesov, ki vas jih bomo naučili.

 

Mestna godba Kamnik

 

V zapiskih iz daljnega leta 1848 so prvič omenjeni kamniški godbeniki, vojaški veterani nadvojvode Rudolfa, ki so okrog sebe (društvo Vereins Musik Kapelle in Stein) zbirali nadarjene mlade glasbenike, pripravljene sodelovati pri godbi. Mesto Kamnik je njihovo dejavnost rado podpiralo, saj je bila godba v tistih časih sestavni del vseh javnih prireditev, še zlasti, če je šlo za narodno buditeljstvo. Začetki godbe segajo torej še pred leto 1882, ko je bilo ustanovljeno tudi Prvo slovensko pevsko društvo Lira.

Orkester v slovenskem prostoru sodi med tiste najstarejše. Današnji sestav v večini sestavljajo mladi šolani glasbeniki. Mestna godba Kamnik je znana tudi preko meja naše domovine, saj so jih gostili tako na Hrvaškem, Avstriji, Nemčiji, Italiji in kar petkrat v Španiji. Dirigent orkestra je Martin Dukarič.

 

 

 

Kamniške mažoretke Veronika

 

Kamniške mažoretke imajo v Kamniku že več kot 15 – letno zgodovino. Združuje jih želja po znanju mažoretnih veščin in plesa, poleg prijetnega druženja pa še veliko prijateljstvo. Mažoretna skupina je ime dobila po znani kamniški legendi o Veroniki z Malega gradu, ki je upodobljena tudi na občinskem grbu. Dekleta so razdeljena v 2 skupini, ki nastopajo povsod po domači občini, gostovale in predstavile pa so se tudi drugod po Sloveniji. Uspešno sodelujejo z Mestno godbo Kamnik ter Godbo Stranje in tudi z ostalimi godbami ter orkestri, ki nimajo svojih mažoret. Poleg ostalih nastopov so mažoretke redne spremljevalke Božička v termah Snovik, udeleženke tradicionalne povorke na dnevih narodnih noš v Kamniku, vsako leto pa popestrijo tudi pustna rajanja.

 

 

 

Avtorji: PROGMBH.com / vreme VP, K, Ljželimo si
v letu 2021: