( Nastopajoči )

Nuša Derenda

Nuša Derenda je pevka, katero je ljubezen do glasbe spremljala celo otroštvo. Sodelovala je v različnih pevskih zborih in med drugim svojega bodočega moža spoznala v glasbeni skupini, kjer je pela glavne vokale. Leta 1998 je zmagala v oddaji Orion s skladbo Vzemi me veter. Leta 1999 je prvič prejela nagrado za najboljšo pevko leta. V naslednjih dveh letih je posnela kar nekaj prečudovitih pesmi, ki so zmagovale na različnih festivalih in osvajale glasbene lestvice. Leta 2001 je na Evrosongu v Kopenhagnu s pesmijo Ne, ni res (Energy) zastopala slovenske barve in osvojila sedmo mesto. Uspehov in nagrad v naslednjih letih kar ni bilo konca; poleg slovenskih je osvajala tudi tuje oboževalce. Letos praznuje Nuša že 20. leto delovanja na slovenski glasbeni sceni.

 

 
 
 

Omar Naber

Pevec, kitarist in kantavtor Omar Naber je stalnica slovenske glasbene scene. Eden najboljših slovenskih vokalistov, s široko paleto znanja, nas navdušuje odkar je leta 2004 zmagal na tekmovanju Bitka talentov. Izdal je štiri avtorske albume, Slovenijo je dvakrat zastopal na Evroviziji, redno se udeležuje dobrodelnih prireditev in koncertov. Je avtor mnogih uspešnic, kot so »Krasen dan«, »Stop«, »Vse, kar si želiš«, »Ves tvoj svet«, »Polje tvojih sanj«, »I Still Carry On« in »Le srce ne spi«.

V prvem razredu osnovne šole se je priključil šolskemu pevskemu zboru in kmalu prevzel vlogo solističnih glasbenih vložkov. V šestem razredu je imel na šolski prireditvi prvi solistični nastop. S pevskim udejstvovanjem je nadaljeval v mladinskem pevskem zboru RTV Slovenija, kmalu zatem še v Mešanem mladinskem pevskem zboru ljubljanskih srednješolcev, imenovanem Veter, ki deluje še danes. S pisanjem avtorske glasbe je pričel pri šestnajstih letih.

Leta 1999 je ustanovil glasbeno zasedbo, ki z manjšimi kadrovskimi spremembami deluje še danes, s katero ima zabeleženih čez 800 nastopov, od tega čez 100 dobrodelnih. Leta 2001 je na na glasbenem natečaju »Kdo bo osvojil Triglav« zasedel drugo mesto in takoj zatem podpisal založniško pogodbo z založbo Nika Records.

Udejstvoval se je kot spremljevalni vokalist pri mnogih slovenskih izvajalcih, tako pri studijskem snemanju kot na nastopih. Snemal je spremljevalne vokale za različne albume, med drugim za rokovsko skupino D.D.V., za Sašo Vrtnarja in njegov album »Persona Non Grata«, za album »Elvis je živ« skupine Rok’n’Band, za Vojislava Djurana (pevca skupine Botri).

Širšo medijsko prepoznavnost je dosegel konec leta 2004 z zmago na Bitki talentov v oddaji Spet Doma, ki jo je vodil Mario Galunič. Nagrada za zmago na Bitki talentov je bil nastop na Emi leta 2005, kjer je tudi zmagal in istega leta zastopal Slovenijo na izboru za Pesem Evrovizije v Kijevu v Ukrajini z avtorsko skladbo »Stop«. Istega leta je izdal svoj avtorski prvenec, album s preprostim naslovom »Omar«, s katerega je nanizal kar sedem hitov, katerih večinski avtor je sam – te so: »Vse, kar si želiš«, »Krasen dan«, »Stop«, »Polje tvojih sanj«, »Skrivaj sanjava«, »Omar ti teslo« in »Ves tvoj svet«. Plošča je bila odlična odskočna deska za nadaljnjo glasbeno pot. Album se je prodal v več kot 10.000 izvodih. V tem letu je zabeležil veliko nastopov tudi izven meja Slovenije; na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, v Srbiji, Italiji, Avstriji, v Ukrajini, Španiji in na Slovaškem.

Leta 2005 je bil najbolj predvajan avtor v Sloveniji. Kot izvajalec je bil leta 2006 nominiran za Viktorja skupaj s Siddharto in Neisho.

Leta 2006 je posnel in izdal tudi debitantsko avtorsko ploščo na področju Srbije pod okriljem založbe Mascom.

Tretjo avtorsko ploščo, imenovano Kareem, je izdal leta 2007. Vsebuje 15 avtorskih skladb.

Leta 2014 je izdal svojo četrto avtorsko ploščo, hkrati v Sloveniji in Angliji. Slovenska različica se imenuje »Na glavo«, angleška pa »No Helmet«.

Redno se udeležuje dobrodelnih prireditev in koncertov, skupno jih je že čez sto. Eden bolj odmevnih v zadnjem času je tudi sodelovanje pri dobrodelnem projektu SLOVE'N'AID in pri skladbi En svetskladatelja Žige Pirnata. Slove'n'aid je skupina, ki jo sestavlja 16 uveljavljenih slovenskih glasbenikov različnih žanrov, zbranih v podporo ter za promocijo mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči Republike Slovenije.

Mladim glasbenim talentom pomaga z nasveti in izkušnjami pri razvoju njihovih potencialov in je s svojim avtorskim pristopom vzor marsikomu, ki si utrjuje pot na glasbeno sceno.

 

 

Rebeka Dremelj

Rebeka Dremelj je pustila svoj pečat na številnih projektih. Leta 2001 je postala Miss Slovenije, sedem let kasneje, pa je zmagala v finalu prireditve EMA 2008 s pesmijo Vrag naj vzame in se uvrstila na Eurosong 2008 v Beogradu. Posnela je 6 glasbenih albumov. Rebeka se je preizkusila tudi kot oblikovalka spodnjega perila in pred leti ustvarila svojo blagovno znamko Rebeka's Dream. Znana je kot zabavna oseba polna energije, zato jo pogosto povabijo k sodelovanju različni mediji: bila je voditeljica več TV oddaj in resničnostnih šovov, ne preseneča pa tudi veliko število sledilcev na socialnih omrežjih. Velja za eno najprodornejših slovenskih pevk, saj je kot ena redkih uspela postati popularna tudi v ostalih državah bivše Jugoslavije. V marcu 2010 je prejela tudi balkanskega oskarja. Uspešna poslovna ženska in mamica dvema deklicama se v zadnjem času, poleg nastopanja s svojo novo spremljevalno skupino in vodenja druge sezone glasbenega šova Glasbeni skavt, ukvarja tudi z vodenjem marketinga prve slovenske parfumarne MySpiritu, ki preseneča z vedno novimi parfumskimi novostmi.

 

 
 
 

Nuška Drašček

Nuška Drašček je ena najvidnejših slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere, oratorija in samospeva do šansona, jazza, bluesa, popa, gospela in muzikala.

Leta 2016 je z magisterijem in odliko končala študij petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Matjažu Robavsu. Septembra 2017 so ji na Univerzi v Ljubljani podelili »Priznanje umetniških del«, kar je najvišji umetniški naslov, ki ga podeljuje univerza. Od decembra 2018 je zaposlena kot solistka v SNG opera in balet Ljubljana.

Nuška je nagrajenka številnih domačih in tujih pevskih tekmovanj, tako v popularni kot klasični zvrsti: 1. nagrada »Slovanski bazar« (Belorusija, 2007), zlata plaketa TEMSIG 2008 in 2010, Nagrada za interpretacijo na »Festivalu dalmatinske šansone« (Šibenik, Hrvaška, 2011), 4. nagrada »Feruccio Tagliavini« (Avstrija, 2012), 3. nagrada »Concours international de chant Marmande« (Francija, 2013) in 2. nagrada »Concorso lirico di Grandate« (Italija, 2014).

Leta 2012 je na koncertni turneji z Ano Netrebko, Orkestrom Slovenske filharmonije in Slovenskim komornim zborom pela vlogo Laure v operi Jolanta P. I. Čajkovskega. Njen repertoar obsega koncertna in operna dela; med pomembnejšimi Mahlerjeve Pesmi o Zemlji, Mahlerjeva 2. simfonija, Novembrske pesmi in Požgana trava L. Lebiča, Mozartova Figarova svatba (vloga »Kerubin«), Carmen G. Bizeta (»Carmen«), G. Rossinijeva Cenerentola (»Angelina«), ki jo je pela tako v ljubljanski operni hiši kot v Teatru Koblenz (Nemčija); Ph. Glassova La Belle et la Bête (»Belle«, glavna vloga) in nenazadnje Rossinijeva Italiana in Algeri (»Isabella«), ki jo je pela na gostovanju v Zomeroperi Alden Biesen (Belgija).

Nuška se poleg opere navdušuje tudi nad številnimi drugimi glasbenimi žanri. Nastopila je že na MMS 2005, EMI 2006, EMI 2009, Slovenski popevki 2011, MMS 2016, EMI 2017 in EMI 2018. Na Slovenski popevki 2017 je s skladbo »Tak dan« (Aleš Klinar/Anja Rupel/Aleš Avbelj) tudi zmagala (z ekipo so bili poleg tega dobitniki nagrad za aranžma, besedilo in interpretacijo)! Sodelovala je že v več muzikal produkcijah, med drugim v odrskih postavitvah muzikalov Moje pesmi, moje sanje, Do nazga in pa nazadnje v muzikalu Vesna.

Med njenimi samostojnimi projekti, s katerimi redno nastopa po Sloveniji, naj omenimo projekte »Re-Belle (Posvečeno Piaf)« (šansoni slovite pevke), »Sprehod po West Endu« (muzikal program) in »Popotovanje po Sloveniji« (slovenske ljudske pesmi). V juniju 2017 je imela velik samostojni koncert na Kongresnem trgu v Ljubljani z orkestrom Slovenske filharmonije pod vodstvom Simona Dvoršaka z naslovom »Od opere do muzikala«. Z odličnim tolkalcem Vidom Ušeničnikom sta v septembru 2017 v ljubljanski operni hiši premierno predstavila Španske zgodbe, v koncert povezane skladbe iz španskih zarzuel, ki so bile pri nas tako prvič slišane v kombinaciji marimbe z glasom.

Leta 2009 je izšel njen prvi samostojni album v slovenskem in hrvaškem jeziku – Svet je tvoj oz. Svijet je predivno mjesto. V marcu 2018 je izšel njen drugi samostojni album RE-BELLE s šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in na kateri z interpretacijami poezije Jaquesa Preverta sodeluje tudi Boris Cavazza. Album je izšel pri založbi ZKP RTV Slovenija.

 

 

Eva Černe

Eva Černe je magistra akademska glasbenica pevka. Leta 2006 je na RTVSLO zmagala na Bitki talentov. Za nagrado je prejela nastop na Emi 2007, kjer se je uvrstila na drugo mesto. Na Slovenski popevki 2007 je po izboru občinstva prejela prvo nagrado festivala. Eme se je udeležila še leta 2008 in 2009. Leta 2010 pa je nastopila kot gostja. Istega leta je nastopila na »Slovenski popevki« in se uvrstila na drugo mesto. Leta 2011 je v poletnem gledališču Studenec nastopila v glavni vlogi predstave »Dama iz Maxima«. V operi SNG Maribor je maja 2014 debitirala v operi Rusalka, A. Dvoržaka, v vlogi prve gozdne vile. Predstavo je dirigiral Jaroslav Kyzlink. Na akademiji za glasbo v sodelovanju z SKGG je isto leto, nastopila v operi »La Cecchina« v vlogi Sandrine. V produkciji opere SNG Maribor, je v vlogi prvega dečka nastopila na premieri in vseh ponovitvah Čarobne piščali, W. A. Mozarta. Kot gostja redno sodeluje v SNG Opera in balet Ljubljani. V letu 2015 je nastopila v vlogi Frasquite v operi Carmen, G. Bizeta. Isto leto je v vlogi Kupida nastopila v operi J. Offenbacha »Orfej v peklu«. S Klemenom Torkarjem redno nastopa v dveh opernih predstavah za otroke: Sneguljčica in Rdeča kapica. Leta 2016 je v produkciji muzikala Veronika Deseniška nastopila v naslovni vlogi. Maja leta 2017 pa je nastopila z do sedaj najzahtevnejšo vlogo Marije v muzikalu Moje pesmi, moje sanje. Kot profesorica petja, poučuje v glasbenem centru Černe-Avbelj.

 

 
 
 

Regina

Priznana prikupna pevka, ki je v preteklosti Slovenijo zastopala na izboru za pesem Evrovizije, nas bo v prijetnem okolju parka Tivoli razveselila s svojimi hiti. Le kdo se ne spomni harmonične balade Dan najlepših sanj, s katero je leta 1996 zmagala na slovenskem izboru za Eurovizijo in tako stopila na najvišjo stopnico slovenske popularnosti. Leta 2000 je Regina zmagala tudi na Slovenski popevki s skladbo Moje ime in prejela najbolj prestižno nagrado festivala - nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo. Poleg petja je njena strast tudi sinhronizacija, saj že vrsto let dela tudi kot režiserka zvoka pri produkciji in postprodukciji televizijskih oglasov ter posebnih zvočnih efektov za domačo in tudi mednarodno produkcijo. Vedno znova nas navduši ter nam obudi nostalgične spomine in nas popelje v čarobno vzdušje, ki se odlično ujame z energijo Čarobnega dne.

 

 

Pepel in kri

Po razpadu skupine Bele vrane leta 1974 je idejni vodja Tadej Hrušovar ustanovil skupino Pepel in kri, ki so jo sestavljali pevci in člani tedaj popularnih vokalnih ali instrumentalnih zasedb. Že takoj na začetku delovanja je skupina dosegla velik uspeh s skladbo Dan ljubezni, s katero je zmagala na Opatijskem festivalu leta 1975 in s tem pridobila pravico zastopanja barv bivše Jugoslavije na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Stockholmu, kjer je zasedla 13 mesto. Skupina je sodelovala na vseh najpomembnejših festivalih tedanje skupne države (Opatijski, Zagrebški, Splitski, Beograjski, Sarajevski, Skopski, Prištinski, Slovenska popevka, Festival narečnih popevk...) ter prejela vrsto nagrad strokovnih žirij in publike. Najbolj odmevna je bila zmaga na Splitskem festivalu s skladbo Samo tvoje ime znam ter seveda zmaga na Evrovizijskem festivalu leta 1990 v Zagrebu, kjer je skupina nastopila skupaj z italijanskim izvajalcem Totom Cotugnom. Skupina Pepel in kri je imela vrsto turnej in televizijskih snemanj doma in v tujini ter posnela nepregledno število plošč bodisi samostojno bodisi kot spremljevalna skupina drugih popularnih izvajalcev. Sedaj skupina ponovno bolj aktivno stopa na odre in obuja nostalgične občutke generacije, ki je odraščala skupaj z njo. Po dobrih tridesetih letih delovanja je še vedno toplo sprejeta, saj je glasba, ki jo izvaja, zaradi lepih melodij in kakovostnih besedil brezčasna in všeč tudi mladim.

 

 
 
 

Alenka Gotar

Mag. art. Alenka Gotar je ena najbolj poznanih opernih pevk v Sloveniji, ki je vrh svoje prepoznavnosti dosegla z zastopanjem Slovenije na Izboru za pesem Eurovizije.

Sopranistka, ki je študirala v švicarskem Baslu in magistrirala na eni najboljših glasbenih akademij na svetu Mozarteum v Salzburgu (Avstrija), ima za sabo več desetletno operno kariero, v kateri je pela vse največje operne vloge: Elvira, Vesela vdova, Pamina, Mimi itd.

Po zmagi na Emi 2007 pa je tudi ena izmed najbolj renomiranih slovenskih pop-izvajalcev.

Posnela je album Alenka: portret, nastopala v celi Evropi, Aziji, Ameriki, Kanadi, velik pečat pa je pustila na področju nekdanje Jugoslavije, saj prepeva in prijateljuje z največjimi imeni Balkana: Petar Grašo, Oliver Dragojević, Severina, Daniela, Nina Badrić, Kaliopi idr. Bila je osebna prijateljica in glasbena zaveznica pokojnega Tošeta Proeskega ...

V zadnjem času velike uspehe žanje tudi kot profesorica solopetja,saj se pri njej kalijo najboljši mladi pevci nove generacije: Žiga Lakner, Raiven, Sara Lamprečnik idr, ki pobirajo vse možne nagrade doma in v tujini, ter se redno uvrščajo v finala oddaj kot so Slovenija ima talent in druge.

Zasebno je poročena z znanim narodnozabavnim glasbenikom in hit-makerjem Anžetom Šuštarjem ter je mamica sinu.

 

 

Anže Šuštar

 

 
 
 

Glasbeni studio Osminka

V glasbenem studiu Osminka logo_Osminka.gif se ukvarjajo z vsem, kar je povezano z glasbo, dejavnost pa izvajajo v naslednjih oddelkih: OSMINKA – GLASBENA AGENCIJA, OSMINKA – PRIREDITVE, OSMINKA - AVDIO IN VIDEO PRODUKCIJA, OSMINKA – GLASBENA ŠOLA. V slednji skrbijo za izobraževanje vseh generacij, od najmlajših do najstarejših, na področju glasbe, saj je njihovo vodilo »Nikoli ni prezgodaj in nikoli ni prepozno«. Otroci stari od 3 do 5 let se v okviru glasbene šole lahko vključijo v programe MINI GLASBENE ŠOLE, ki se imenuje CICIBANOVE GLASBENE IGRALNICE, otroci stari od 5 do 7 let pa v program GLASBENE PRIPRAVNICE (petje, igranje na kljunasto flavto in Orffova glasbila, uglašene plastične cevi ali »boomwhakers« itd.). Otroci in odrasli se učijo igranja na klavir in vse elektronske klaviature, kitaro (akustično, električno in bas kitaro), prečno flavto. Najbolj dejaven je oddelek za petje.

Tokrat bodo med drugim nastopili: logo_Talent_si.gif

  •  
    Aja Koblar Tutič – I'm Outta Love, MF Blejski zlati mikrofon 2017,
  •  
    Tim Vogelnik – Jedina, MF Blejski zlati mikrofon 2017,
  •  
    Metod Munda – Heart Of Gold, MF Blejski zlati mikrofon 2017,

 

 

 

Pevska šola Alenke Gotar

Pevska šola Alenke Gotar je trenutno ena od najboljših pevskih šol v Sloveniji, z največ nagradami, ki deluje že 8 let in v vseh teh letih se je pod budnim vodstvom vodje te šole, Alenke Gotar, mag.art. izpopolnjevalo in razvijalo nekaj najvidnejših predstavnikov današnje pevske scene: Žiga Lakner, Raiven, Tjaša Hrovat, Dejan Zupan, Maruša Kozman, Sara Lamprečnik ...

To je tudi edina šola, katere varovanci pobirajo nagrade na vseh možnih tekmovanjih v vseh glasbenih zvrsteh, od opere do pop-a, narodnozabavne glasbe in rocka. Izjemno pevsko znanje, ki si ga je Alenka Gotar nabirala na študiju v tujini – v Baslu (Švica), Salzburgu (Avstrija), Rimu (Italija), na Hrvaškem in v sodelovanju z najvidnejšimi producenti in glasbeniki našega, srednjeevropskega in balkanskega prostora – danes zavzeto podaja naprej mlajšim rodovom.

Zato ni čudno, da so njeni učenci do zdaj osvojili že preko 50 nagrad na najrazličnejših tekmovanjih doma in v tujini, da so si trije pripeli finale oddaj Slovenija ima talent in X factor, trije so prišli do polfinala, Janina Klenovšek pa je bila finalistka Mini Eme.

Alenka Gotar je edini mentor v Sloveniji, kjer učenci dobijo popolno podporo v glasbenem, pevskem, umetniškem in managerskem smislu.

Zato pa so uspešni.

Njen moto je: "Trdo delat in se zraven dobro zabavat po ugodni ceni!"

 
 

Čarodej Toni

Čarodej Toni vedno pripravi čarobno in zabavno vzdušje za otročke, mamice in očke. Od njegove prve predstave letos mineva že 32 let. V tem času je na več kot 4200 nastopih s svojimi spretnostmi in otroško navihanostjo zabaval gledalce v praktično vseh koncih Slovenije, na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji in Švici. Naj bo rojstnodnevna zabava ali javna prireditev, priložnostni nastop v šoli ali vrtcu, predstava v gledališču ali v trgovskem centru, čarodej Toni kot nastopajoči pri svojem delu vedno uživa. Tako kot njegovi gledalci na drugi strani odra!

 

 

Dunking Devils

Dunking Devils so v svetu vodilna akrobatska skupina, ki jih je videlo nastopati že več kot 2 milijardi ljudi. Do sedaj so nastopili že več kot 1800-krat v kar 47 državah sveta. So svetovni prvaki v akrobatskemu zabijanju in Guinnessovi rekorderji v najvišji salti z zabijanjem in najdaljšemu skoku z zabijanjem s trampolina. Poleg z energijo nabitih šovov jih poznajo tudi po norih viralnih videih, ki imajo že več kot 100 milijonov ogledov po vsem svetu. Na Čarobnem dnevu boste lahko doživeli njihov dih jemajoč nastop, ki bo prikazal delček tega, kar boste lahko videli na adrenalinskem spektaklu Dunking Devils Live, ko bodo 17. in 18. maja v Hali Tivoli uprizorili največji slovenski akrobatski cirkus!

 

 
 
 

Kamniške mažoretke Veronika

Društvo kamniških mažoretk Veronika, pod trenutnim vodstvom Katje Krošelj in Katje Trpotec, deluje od leta 2008. Začetki pa segajo še dlje. Leta 1995 so prvič na čelu tradicionalne povorke ob Dnevih narodnih noš korakale kamniške mažorete.

Društvo predstavlja pomemben del dolgoletne kulturne tradicije mesta Kamnik. Trenutno je v društvu 55 aktivnih članic, ki so razdeljene v štiri skupine.

Med vrhunce društva sodi tudi prva samostojna prireditev ob 20 letnici delovanja, ki so jo priredile leta 2015, in do zadnjega kotička napolnile dvorano. Skupaj z Mestno godbo Kamnik sodelujejo pri vseh projektih in kulturnih dogodkih občine Kamnik, udeležili pa so se tudi mednarodnih festivalov v Španiji in na otoku Vis.

V letu 2015 se je najmlajša skupina prvič udeležila državnega prvenstva Mažoretne zveze Slovenije v kategoriji skupina kadet palica. V letu 2017 so svojo uvrstitev še izboljšale, saj je skupina dosegla 6. mesto, najmlajše pa 11 zlatih ter 2 srebrni medalji v Prvem koraku.

 

 

Mestna godba Kamnik

Mestna godba Kamnik sodi med najstarejše orkestre v Sloveniji, saj je godbeništvo na Kamniškem omenjeno že leta 1848. Je eden od nosilcev in najbolj prepoznavnih akterjev kamniške kulture. Poleg nastopov v domači občini, jih poznajo širom Slovenije, kot tudi izven meja - na Hrvaškem, Italiji, Avstriji, Nemčiji in Španiji. Na Čarobnem dnevu so tako rekoč že kar redni spremljevalci programa. Godbo sestavljajo šolani glasbeniki na različnih nivojih glasbene izobrazbe - od nižje pa vse do akademije. Dirigent Mestne godbe je Martin Dukarič.

 

 
 

 

Medijski pokrovitelji

Internetni medijski pokrovitelji

Partnerji