( Nastopajoči )
 

Pepel in kri

Po razpadu skupine Bele vrane leta 1974 je idejni vodja Tadej Hrušovar ustanovil skupino Pepel in kri, ki so jo sestavljali pevci in člani tedaj popularnih vokalnih ali instrumentalnih zasedb. Že takoj na začetku delovanja je skupina dosegla velik uspeh s skladbo Dan ljubezni, s katero je zmagala na Opatijskem festivalu leta 1975 in s tem pridobila pravico zastopanja barv bivše Jugoslavije na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Stockholmu, kjer je zasedla 13 mesto. Skupina je sodelovala na vseh najpomembnejših festivalih tedanje skupne države (Opatijski, Zagrebški, Splitski, Beograjski, Sarajevski, Skopski, Prištinski, Slovenska popevka, Festival narečnih popevk...) ter prejela vrsto nagrad strokovnih žirij in publike. Najbolj odmevna je bila zmaga na Splitskem festivalu s skladbo Samo tvoje ime znam ter seveda zmaga na Evrovizijskem festivalu leta 1990 v Zagrebu, kjer je skupina nastopila skupaj z italijanskim izvajalcem Totom Cotugnom. Skupina Pepel in kri je imela vrsto turnej in televizijskih snemanj doma in v tujini ter posnela nepregledno število plošč bodisi samostojno bodisi kot spremljevalna skupina drugih popularnih izvajalcev. Sedaj skupina ponovno bolj aktivno stopa na odre in obuja nostalgične občutke generacije, ki je odraščala skupaj z njo. Po dobrih tridesetih letih delovanja je še vedno toplo sprejeta, saj je glasba, ki jo izvaja, zaradi lepih melodij in kakovostnih besedil brezčasna in všeč tudi mladim.

 

 

Ditka

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke.
Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med leti 2013 in 2019 izdala tri albume z uglasbeno poezijo, katerih rdeča nit je ljubezen in beseda »ne« v njihovem naslovu (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Ne bodi, kar nisi), ki na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov.
Ditkina glasbena zgodba poleg uglasbene poezije vključuje tudi njene avtorske, predvsem mednarodno nagrajene, pesmi v angleškem jeziku. Med drugimi velja omeniti zmago na največjem mednarodnem festivalu za kantavtorje v Bolgariji leta 2019, finale na skladateljskem tekmovanju UK Songwriting Contest v Londonu in sodelovanje z britanskim producentom Stuartom Eppsom, ki je deloval z imeni kot so Elton John, Robbie Williams in drugi.
Ditki je izjemno pomembna kvaliteta in sporočilnost besedil, prav zato najraje poseže po poeziji priznanih slovenskih pesnikov. Tudi ko piše svoja besedila v angleškem jeziku, so ta sporočilno močna, napisana po navdihu lastnih izkušenj, zgodb zanimivih ljudi in se dotikajo tematik, ki so blizu mnogim ljudem.
To poletje je izšel njen 4. album z naslovom »Med nama je angel«, ki na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu bo tako prevladovala ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružile pa se ji bodo ljubezenski poeziji Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha.

 

 
 
 

Čarodej Toni

Čarodej Toni vedno poskrbi za pravo čarobno vzdušje. Ob ogledu njegovih predstav tudi odrasli v sebi prebudijo otroka, saj je Toni čarodej za otročke, mamice in očke. Že 35 let!

 

 

Glasbena šola MMC

Glasbena šola "Modern Music College", skrajšano MMC, deluje v Celju in Marjeti na Dravskem Polju. To je sodobna šola. V šoli prisegajo na moderen pristop, idividualno poučujejo različne glasbene zvrsti in vpisujejo v različne glasbene programe. Pomagajo vam uresničiti sanje. Igrati kitaro, klavir, sythesizer, bobne, naučiti se peti, vse to in še mnogo več za vse generacije. Vaši učitelji bodo tisti slovenski glasbeniki, ki so že okusili slast aplavza. Tisti, ki vedo, kako je stati na odru in osvajati srca in ušesa ljubiteljev glasbe. Predvsem pa tisti, ki svoje delo obvladajo bolje kot kdor koli drug.

 

 
 

Jure Tori in Nika Zore

Avtorska glasba ter odpeta poezija.

Zveni lahkotno, šansonjersko, swingersko, skratka oh in sploh:)

Simpatična Nika Zore poje poezijo, ki jo je uglasbil harmonikar Jure Tori za skupine Orlek in Flora & Paris.

Navihane in uho božajoče melodije na harmoniki izrisuje preplet ljubezenske in satirične poezije.

 

Natalija Radić

Po končani osnovni glasbeni šoli v Herceg Novem, kjer se je učila violine, je glasbeno pot nadaljevala na oddelku za solopetje pri profesorici Mireli Sćasni v ŠOSMO »Vida Matjan« v Kotorju.
Leta 2001 je bila sprejeta na Fakulteto za glasbeno umetnost (FMU) v Beogradu, v razred profesorice Radmile Smiljanić, na oddelku za solopetje. Leta 2006 je zaključila študij z odliko.
Udeležila se je številnih tekmovanj doma in v tujini, na katerih je prejela veliko prvih nagrad.
Z akademskim pevskim zborom Colegium Musicum je nastopila na večih turnejah širom po svetu (Makedonija, Italija, Velika Britanija, Francija, Irska, Rusija, Kitajska).
Kot članica opernega studia Narodnega gledališča v Beogradu, je nastopila v številnih glavnih vlogah v operah, kot so: »Pokondirena tikva« – M. Logar, »Suor Angelica« - G. Puccini, »Gianni Schicchi« - G. Puccini, »Slepa miš (Die Fledermous)« - J. Strauss.
Kot solistka je pela, tako na avtorskih koncertih skladateljev Ivana Brkljačića in Aleksandra Simića, kot tudi na dramskih predstavah Beograjskega narodnega gledališča.
V letih od 2007 do 2014 je delovala kot profesorica solopetja in predstojnica oddelka za solopetje na srednji glasbeni šoli Josifa Marinkoviča v Beogradu, in s svojimi učenci dosegala izjemne uspehe.
Leta 2018 je po naročilu Kotor Arta in v okviru Črnogorskega mednarodnega festivala, premierno nastopila v glavni vlogi opere Ramba Amadeusa - Antonije Pušiča.
Trenutno živi in dela v Ljubljani, kot svobodna umetnica. Poleg koncertiranja, nadaljuje s pedagoškim delom, in se v zadnjem času ukvarja tudi z glasbeno terapijo.

 

Pevska šola Alenke Gotar

Pevska šola Alenke Gotar je trenutno ena od najboljših pevskih šol v Sloveniji, z največ nagradami, ki deluje že 8 let in v vseh teh letih se je pod budnim vodstvom vodje te šole, Alenke Gotar, mag.art. izpopolnjevalo in razvijalo nekaj najvidnejših predstavnikov današnje pevske scene: Žiga Lakner, Raiven, Tjaša Hrovat, Dejan Zupan, Maruša Kozman, Sara Lamprečnik ...

To je tudi edina šola, katere varovanci pobirajo nagrade na vseh možnih tekmovanjih v vseh glasbenih zvrsteh, od opere do pop-a, narodnozabavne glasbe in rocka. Izjemno pevsko znanje, ki si ga je Alenka Gotar nabirala na študiju v tujini – v Baslu (Švica), Salzburgu (Avstrija), Rimu (Italija), na Hrvaškem in v sodelovanju z najvidnejšimi producenti in glasbeniki našega, srednjeevropskega in balkanskega prostora – danes zavzeto podaja naprej mlajšim rodovom.

Zato ni čudno, da so njeni učenci do zdaj osvojili že preko 50 nagrad na najrazličnejših tekmovanjih doma in v tujini, da so si trije pripeli finale oddaj Slovenija ima talent in X factor, trije so prišli do polfinala, Janina Klenovšek pa je bila finalistka Mini Eme.

Alenka Gotar je edini mentor v Sloveniji, kjer učenci dobijo popolno podporo v glasbenem, pevskem, umetniškem in managerskem smislu.

Zato pa so uspešni.

Njen moto je: "Trdo delat in se zraven dobro zabavat po ugodni ceni!"

 

Nuška Drašček

Nuška Drašček je eden najbolj prepoznavnih vokalov na slovenski glasbeni sceni. Zaposlena kot solistka v SNG Opera in balet Ljubljana navdušuje občinstvo tako v opernih vlogah kot tudi na svojih koncertih. Njen repertoar obsega klasična dela, šanson, slovenske ljudske pesmi, slovenske popevke in skladbe iz zakladnice standardov različnih žanrov, mlajša publika pa jo pozna tudi kot pevski glas Elze, kraljice iz Ledenega kraljestva.

 

 
 

Gloria Banovič

Gloria obiskuje alpsko šolo, obožuje šport, hlasbo, igra klaviature, poje, nastopila je že na veliko odrih. Je zelo vedoželjna in nadarjena deklica. Odlično govori angleško pa tudi malo špansko.

 

Anže Šuštar

 

 
 

ŠKD Leaders

Smo Leaders! Uradna plesno navijaška skupina košarkarskega kluba Helios Suns Domžale, večkratne državne prvakinje in evropske podprvakinje pa tudi članice reprezentance Cheer Zveze Slovenije. Svojo ljubezen do cheer plesa širimo tako med čisto najmlajšimi generacijami, kot tudi med starejšimi - prav ste slišali, tudi med starejšimi - verjemite nam, da leta pri plesu nikoli niso bila ovira! Nikoli ne bomo trdili, da delamo boljše kot vsi ostali. Ne upamo si niti pomisliti, da smo v svojem poklicu nezmotljivi. Verjamemo pa, da so iskreni in srečni nasmehi naših otrok v klubu tista stvar, ki nas opominja, da delamo s srcem. Če o nas želiš izvedeti še kaj več nas poišči med stojnicami ali odklikaj na www.leaders.si!

 

Žiga Lakner

Je finalist oddaje Slovenija ima talent 2013 in učenec mag. Alenke Gotar. Od leta 2018 dalje pa je študent Akademije za glasbo, kjer študira petje v razredu izr. prof. Barbare Jernejčič Fürst. V letošnjem letu bo organiziral ljubilejni 10. samostojni koncert s simfoničnim orkestrom Vrhnika pod taktirko Marka Fabianija. Poleg študija pa zraven tudi poučuje petje mlajše generacije.

 

 
 

 

Medijski pokrovitelji

Internetni medijski pokrovitelji

Partnerji