Zadnje novice


Video ...

(Bled, 14.6.2015)

 

Bled v objemu čarobnosti


Razigrano je včeraj izgledal Čarobni dan, posvečen družinam in druženju.

 

Bled včeraj ni zažarel le v osupljivi lepoti svoje narave, temveč je obiskovalcem postregel tudi s čarobnimi doživetji. Ob očarljivem jezeru je namreč potekal Čarobni dan, ki je v vrtinec pestrega programa ujel najmlajše in tudi tiste malo starejše. Občinstvo se je zabavalo ob številnih nagradnih in družabnih igrah, kreativnih delavnicah, gledaliških in plesnih predstavah. Na svoj račun pa so prišli tudi tisti malo bolj avanturistični obiskovalci, ki so se povzpeli na Blejski grad, se s kočijo zapeljali po Bledu, obiskali Pustolovski park Bled in se spustili po Sankališču na Straži. Proti blejskemu otočku so obiskovalce vozile blejske pletne, okoli jezera pa turistični vlakec. Poskrbljeno je bilo tudi za športne navdušence, saj so se lahko preizkusili v srednjeveškem lokostrelstvu in se poigrali na mini golf igrišču.

Čarobni oder je gostil številne glasbenike, ki so zabavali občinstvo. Pozitivno energijo in »čarovnijo« pa so med navzoče delili: Samuel Lucas, Arijana Lucas, Kataya, Rok’n’band, Trkaj, Vili Resnik, Alex Volasko, Tomaž Ahačič, Jay Dance Studio, Glasbeni studio Osminka, s svojimi akrobatskimi vragolijami sta nas navduševala Filip in Blaž iz F&B Acrobatics ter mnogi drugi.

 


Čarobni dan so obiskali številni znani obrazi

 

Občinstvo je pozdravil župan občine Bled, Janez Fajfar, ki podpira dobrodelnost in zabavno raznolikost projekta. Čudoviti dan v čudoviti družbi pa je očaral tudi organizatorko Čarobnega dne, Barbaro Novak iz družbe Zavod Zaupanje, ki je svoje občutke opisala z besedami: »Bilo je čarobno kot vedno. Tudi ko so se sončni žarki za trenutek skrili za oblaki, jih nismo prav nič pogrešali, saj so jih uspešno nadomestili nasmehi in zadovoljstvo na obrazih otrok ter njihovih staršev. Tudi občasne dežne plohe niso »izbrisale« moči čarobnega prahu, saj je množica več kot uživala in se zabavala.«

 


župan občine Bled Janez Fajfar v družbi organizatorke Čarobnega dne Barbare Novak z Zavoda Zaupanje.

 

Avtorica fotografij: Jana Šnuderl
logo_JS_Design.gif

Hvala, ker ste bili z nami! Vidimo se znova zadnjo avgustovsko nedeljo v Arboretumu Volčji Potok.

Čaroben pozdrav!

Čarobni dan prestavljen na 14. junij 2015

petek, 29.5.2015


Upali smo, da ne bo tako, ampak vremenska napoved spet ni naklonjena dogodku na prostem. Čarobni dan prestavljamo na 14. 6. 2015! Upamo, da nam takrat uspe in se zberemo v čim večjem številu. Hvala za podporo in razumevanje!

Vsi, ki se še niste prijavili na Čarobni dan (kupon ugodnosti), lahko to še vedno storite. Kuponi z datumoma 24. 5. ali 31. 5.2015 bodo veljali tudi 14. 6. 2015.

Rezervirani termini za Pustolovski park in za sankanje na Straži se stornirajo (se ne prenesejo na naslednji vikend - tako je tudi pisalo ob prijavnem obrazcu). Rezervacije terminov za naslednji vikend boste lahko naredili od ponedeljka naprej.

Čarobni dan prestavljen na 31. maj 2015

petek, 22.5.2015


Ker je dežja enostavno preveč, smo se s težkim srcem odločili, da Čarobni dan na Bledu prestavimo na naslednjo nedeljo, 31.5.2015. Vsi, ki se še niste prijavili na Čarobni dan (kupon ugodnosti), lahko to še vedno storite.

Če se boste v nedeljo vseeno opravili na Bled, lahko s kuponom Čarobni dan koristite kupone za popuste na naslednjih lokacijah:

  • Blejski fijakerji
  • Pustolovski park Bled (v primeru dežja je zaprt)
  • Mini golf Bled
  • Turistični vlakec
  • Srednjeveško lokostrelstvo
  • Center športa in zabave na obali Blejskega jezera (v primeru dežja je zaprt)

Rezervirani termini za Pustolovski park in za sankanje na Straži se stornirajo (se ne prenesejo na naslednji vikend - tako je tudi pisalo ob prijavnem obrazcu). Rezervacije terminov za naslednji vikend boste lahko naredili od ponedeljka naprej.

 

 


vir: pro-vreme.net

Vreme bo ...

21.5.2015

V nedeljo bo nad Bledom sijalo sonce ;)


vir: pro-vreme.net

Paketi za družine

20.5.2015

MINI BLEJSKI ODKLOP:
- sprehod okoli jezera,
- opazovanje in hranjenje labodov,
- sladkanje z originalno blejsko, kremno rezino na terasi Kavarne Park z najlepšim razgledom na jezero.
Cena:
- 16 € za 3-člansko družino,
- 22 € za 4-člansko družino,
- 28 € za 5-člansko družino
(vključuje kremno rezino in topli napitek po izbiri na osebo in po eno vrečko z zdravo hrano za labode na otroka)
Hrano za labode dobite v kiosku ob jezeru (hiška dobrot) ali v Kavarni Park.

MAXI BLEJSKI ODKLOP:
- neomejeno kopanje v bazenih živa z vključenim toplim obrokom,
- opazovanje in hranjenje labodov ter sprehod okoli jezera,
- originalna blejska kremna rezina in topli napitek po izbiri na terasi Kavarne Park z najlepšim razgledom na jezero,
- najem čolna na vesla za 1 uro (najem v čolnarni Grand Hotela Toplice).
Cena:
- 82 € za 3-člansko družino,
- 91 € za 4-člansko družino,
- 102 € za 5-člansko družino
DARILO: vrečka z zdravo hrano za labode na otroka in 2 bona v vrednosti 5 € za masažo v wellnessu živa
(ob odločitvi za masažo v vrednosti nad 20 €)

POLETNI BLEJSKI ODKLOP:
- kopanje na kopališču v Zaki s celodnevnim brezplačnim parkiranjem
- opazovanje in hranjenje labodov ter sprehod okoli jezera,
- pica in brezalkoholni napitek po izbiri v Bistroju Rikli,
- originalna blejska kremna rezina za domov (1 na osebo).
Cena:
- 37 € za 3-člansko družino,
- 48 € za 4-člansko družino,
- 58 € za 5-člansko družino (cene so zaenkrat brez kopanja)
DARILO: 1 vrečka z zdravo hrano za na otroka

Tečem, da pomagam

1.6.2015

Tek bo organiziran na Čarobnem dnevu 14.6.2015.

12.5.2015

Lions Klub Bled, Lions Klub Bled Golf in Lions Klub Kranj organizirajo dobrodelni tek v dolžini 50 m z zavezanimi očmi (da bi razumeli slepe) v nedeljo, 24. maja 2015, od 11. ure dalje v Zdraviliškem parku ob paviljonu na prireditvi Čarobni dan na Bledu.

Tek poteka v okviru dobrodelne akcije Tečem, da pomagam, ki je največja vseslovenska akcija slovenskih Lionsov, ki bo meseca maja potekala še v 10 preostalih mestih v Sloveniji.

Tečem, da pomagam ni samo športna aktivnost, ampak posebna akcija ozaveščanja o problematiki slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih, kar je del poslanstva lionizma. Posebnost teka je namreč tek z zavezanimi očmi, s katerim podoživimo izkušnje slepih in slabovidnih.

Priporočen prostovoljni prispevek je 6 EUR za odrasle in 3 EUR za otroke in je namenjen Centru slepih športnikov VIDIM CILJ, Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana ter Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije.

 

Vabljeni, da pomagate in doživite posebno izkušnjo, ki se dotakne vsakogar.

Čarobni dan se seli na Bled

31.3.2015

Dragi prijatelji Čarobnega dne!

Gorenjski biser Bled bomo tudi letos, že četrto leto zapored, spremenili v prizorišče Čarobnega dneva, kjer bodo družine zopet preživele kakovosten dan v naravi. Tudi letos se bomo potrudili, da nihče ne bo ostal razočaran. Otroci se bodo zabavali ter učili novih spretnosti na športnih, ustvarjalnih, glasbenih in ostalih zabavnih delavnicah; peli in plesali pred čarobnim odrom, čaka pa nas tudi kakšno prav posebno presenečenje.

 

Se vidimo v nedeljo, 24. 5. 2015.

Kako izgleda Čarobni dan na Bledu?

Oglejte si Čarobni dan Bled 2014: program / nastopajoči / dobrodelno / fotogalerija /Čarobni dan Bled 2014

Web camera

bled.si > web camera
web camera - current

Internetni medijski pokrovitelji

 

logo_Med_over_net.gif logo_Ringaraja_net_2013.gif logo_Najdi_si.gif logo_DJ_Slovenija.gif logo_Pozitivke_net.gif logo_Govori_se.gif logo_Gugu_si.gif logo_LN.gif logo_Acenta_Sloveniaholidays_com.gif logo_Acenta_Informacija_net.gif logo_Penzionist_Info.gif logo_Domzalec_si.gif logo_Slo-link.si.gif

 

Medijski pokrovitelji

 

logo_Genion.gif logo_Tur_TV.gif logo_Aritmija_Media_Zenski_svet.gif logo_AdriaMedia_Lisa.gif logo_AdriaMedia_Lea.gif logo_AdriaMedia_Nova.gif logo_AdriaMedia_Story.gif logo_Viva.gif logo_Revija_Zmajcek3.gif logo_Mama.gif logo_Bodi_Eko_revija.gif logo_Moi_moi.gif logo_Cukec.gif logo_Bogastvo_zdravja.gif
želimo si
v letu 2021: