Zadnje novice


Spoštovani prijatelji Čarobnega dne!

 

Vsem obiskovalcem se prijazno zahvaljujemo za obisk zimskega prednovoletnega rajanja na čarobnem prizorišču pod Mariborskim Pohorjem, vsem sodelujočim in pokroviteljem pa izrekamo iskreno zahvalo za zaupanje in energijo, ki ste ju prispevali ob pripravi in izvedbi zimskega Čarobnega dne. Veseli smo, ker smo skupaj z vami pričarali nepozabno čarobno vzdušje.

Pod Mariborskim Pohorjem smo namreč tudi tokrat pripravili pravo decembrsko rajanje – posebej nas je razveselil dedek Mraz, najbolj veselih pa je zagotovo bilo več kot sto otrok iz socialno ogroženih družin, ki bodo lahko v prihodnjem letu obiskovali različne interesne dejavnosti.

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov izpod Mariborskega Pohorja.

Hvala tudi vsem tistim, ki ste z nami pisali zgodbo o uspehu skozi celo leto in tako sodelovali na vseh štirih Čarobnih dneh po Sloveniji.

Zimski čas je kot nalašč, da se blešči v tisočerih lučkah in iskricah, ki obljubljajo marsikaj. Mi vam za prihodnje leto obljubljamo, da bomo še bolj iskrivi, domiselni in čarobni. Izzivov nam namreč ne manjka.

 

 

Hvala vam, ker ste v letu 2010 sodelovali z nami,
in na svidenje 16. aprila 2011 v Lipici!


 

 

Naredite si vesele in prijazne božično-novoletne praznike in veliko uresničenih želja v letu, ki prihaja, vam iz srca želi ekipa Čarobnega dne!

 

 

Želimo vam volje, želje, moči in gorečnosti,
da 365 dni, ki prihajajo,
spremenite v eno resnično srečno, uspešno in ČAROBNO leto.

 

---------------------------------------------------------------

Dragi prijatelji Čarobnega dne!

 

Čarobni dan pod Mariborskim Pohorjem je bil res čaroben, vse je bilo tako, kot bi si le lahko želeli.

Po hudem petkovem in sobotnem sneženju se je nebo zjasnilo in nedelja nas je pričakala sončna in zimsko hladna. Že navsezgodaj zjutraj so začeli prihajati prvi razstavljalci, voditelji delavnic, nastopajoči in vsi so se zazrli na zasnežene strmine, po katerih so se spuščali ljubitelji smučanja. Več kot 1000 družinam je bilo omogočeno smučanje za ceno ene smučarske vozovnice in mnogi so si le tako lahko privoščili čudovit družinski smučarski dan, ki bi jim bil drugače nedostopen.

Obiskovalci so se zbirali tudi ob glavnem odru, kjer so jih grele pesmi priljubljenih slovenskih glasbenikov. Natalija Kolšek, Domen Kumer, Claudia, Nino, skupina Wild Step, Alenka Gotar in Edvin Fliser so poskrbeli, da so ljudje poplesavali ob njihovih pesmih, otroci pa so se najbolj razveselili dedka Mraza, ki jim je razdelil darila Mobitela.

 

 

Svoje dejavnosti pa so predstavili tudi najmlajši, ki obiskujejo različne popoldanske dejavnosti. Tako smo videli, kaj so se naučili plesalci Plesne šole Sebastian in Zapleši si, najmlajši karateisti Karate kluba Kovinar, glasbenih šol Gvido in Vox, Kulturno umetniškega društva Coda, učenci Osnovne šole Bratov Polančičev in manekensko-plesne šole Vulcano models. Maskote pokroviteljev so zabavale najmlajše, na delavnicah pa so izdelovali okraske za novoletno jelko, barvali, risali, peli in plesali.

 

 

Veseli smo, da nam je skupaj z Mestno občino Maribor in ŠRC Pohorje uspelo pripraviti nekoliko drugačno nedeljo za otroke in njihove starše. Tudi mi imamo družine in zavedamo se, kako pomembno je, da preživljamo čas skupaj in tako bogatimo naše odnose.

Naj bo Čarobnih dni in čarobnosti v življenju ljudi čim več!

 

RTV_SLO_Pohorje2010.jpg
TV prispevek na TV Slovenija 1, Poročila ob 17h, avtor: Ana Marija Bosak
(5:30)

 

 

---------------------------------------------------------------

 

Dragi oboževalci Čarobnega dne!

 

Dan, ki sem ga pričarala danes za vas bo več kot čaroben. Pod Pohorjem vas čaka prava zimska pravljica;

Sončni žarki, lesketanje snega in številne ustvarjalnice v pravljičnih deželah!

Prisrčno vabljeni in čaroben zimski pozdravček,

Vaša Čarobna dobra vila

 

 vremenska napoved v sliki za dan 19.12.2010
Danes bo delno jasno, čez dan bo več oblačnosti v jugozahodni Sloveniji. Na Štajerskem in v Prekmurju ter v višjih legah bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do 2, na Primorskem do 6 stopinj C. (vir: ARSO)

 

---------------------------------------------------------------

 

Vse dobitnike nagrad preko nagradnih iger ter vse, ki ste dobili VIP vstopnico obveščamo, da lahko vozovnice prevzamete samo na Snežnem stadionu.

Zglasite se na info stojnici in tam vas bodo pravilno usmerili.

Hrati pa vam sporočamo veselo novico, da bo smučarska proga do Snežnega stadiona odprta, zato ne pozabite obiskati prizorišča Čarobnega dne na Snežnem stadionu.

 

 

---------------------------------------------------------------

 

Dragi smučarji in ostali ljubitelji zimskega Čarobnega dne!

 

Upamo, da si niste pozabili natisniti potrdila, ki ste ga ob prijavi na Čarobni dan prejeli za nakup družinske smučarske vozovnice. Če tega še niste storili, pohitite.

Cena za družinsko vozovnico po 29,50 € velja le ob predložitvi natisnjenega potrdila in osebnega dokumenta.

 

Obveščamo vas, da boste smučarske vozovnice lahko kupili na naslednjih blagajnah: na prizorišču Čarobnega dne na Snežnem stadionu, pri spodnji in zgornji postaji Pohorske vzpenjače ter na Arehu.

Vse ostale obiskovalce, ki jim smučarske strmine niso tako zelo ljube, pa vabimo, da se nam pridružijo na celodnevnem čarobnem dogajanju na Snežnem stadionu

Verjemite, da bo čarobnosti in zimskih radosti dovolj tudi na samem stadionu, saj bo veselo in pestro na Čarobnem odru, v Čarobnih deželah bo kar prekipevalo od ustvarjalnosti, zimske športne igre pa bodo še bolj radožive in poučne s čisto pravo smučarko Urško Hrovat.

 

Seveda pa se že vsi veselimo obiska dedka Mraza, ki bo pridnim čarobnikom razdelil sladka darilca.

In spet bo odmevalo po celotnem Pohorju:

"Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš,
joj, že prišel je med nas, stari dobri dedek Mraz!"

Se torej vidimo v nedeljo na Mariborskem Pohorju!

                 

 Carobni dan Pohorje 2010

 

 

---------------------------------------------------------------

 

 

Poleg že utečene humanitarne akcije, s katero nadaljujemo tradicijo dobrodelnosti Čarobnih dni - s pomočjo donatorjev, partnerjev in ZPM Maribor omogočamo več kot 100 otrokom iz socialno ogroženih družin obiskovanje izvenšolskih aktivnosti - bo tokrat Čarobni dan sodeloval tudi z Zavodom Vista Murska Sobota pri skupni dobrodelni akciji POLDI POMAGA PO POPLAVAH.

Humanitarna akcija je namenjena zbiranju sredstev prizadetim po poplavah v Občini Brežice.

Z nakupom otroške slikanice Poldi na Ribičiji, pisateljice Aleksandre Pintarič in slikovne podobe učencev prvega triletja OŠ Artiče, si bodo obiskovalci zagotovili unikatno darilo za prihajajoče praznike, ob tem pa pomagali tudi prizadetim po poplavah.

Na dogodku bomo izvedli tudi licitacijo slikanic Poldi na Ribičiji, ki bodo obogatene z lastnoročnimi podpisi znanih Slovencev.

Preberite si več o tem.

Vabljeni tudi k nakupu slikanice Pepi in njegovo gnezdo, s katerimi bomo zbirali sredstva za obnovo štorkljinih gnezd, in k ogledu otroške interaktivne predstave Smetiščni škrat, ki se bo na Čarobnem odru odvijala ob 13:10.

 

Prisrčno vabljeni in hvala že vnaprej za vašo prijaznost!

 

 

 

---------------------------------------------------------------

 

Vesela novica za vse prijatelje Čarobnega dne!

 

V nedeljo, 19. decembra 2010, bo vreme na naši strani: imeli bomo nekaj sonca, nekaj snega, veliko dobre volje in pravo zimsko pravljico.

 

Ste se že peljali s kočijo, s katero se vozi sam dedek Mraz? Na Čarobnem dnevu se boste lahko, saj je dedek Mraz obljubil, da se bo na Snežni stadion pripeljal s kočijo in jo bo dal na razpolago vsem, ki bi se hoteli popeljati z njo. S kočijažem se boste pomenili, prispevali nekaj za hrano za konje in čarobno popotovanje pod zasneženim Pohorjem se bo začelo.

 

Ni treba posebej omeniti, da vas čaka tudi gora daril, čarodej, atraktivne delavnice, razigrani nastopajoči in obilo veselja.

Le še nekaj dni nas loči od Čarobnega dne. Mi že komaj čakamo.

 

 

 

---------------------------------------------------------------

 

Dragi obiskovalci!

 

Za vas je čarobno Mariborsko Pohorje pripravilo posebno ponudbo za čarobni konec tedna.

 

Prepričani smo, da bo razveselila vse, ki si želite preživeti nekaj dni na snegu. Poglejte si jo in si hitro zagotovite nepozabni decembrski vikend.
 

 

 

------------------------------------------------------------

 

Dočakali smo prvo veliko pošiljko snega letos. Vse čarobne vile so v roke vzele lopato in si utrle gazi. Z veliko dobre volje in vročim čajem z medom je šlo delo hitro od rok. Posule so še malo čarobnega prahu v obliki soli, da nikomur ne bo drselo, in se odpravile pod Mariborsko Pohorje pogledat, kdaj bodo pognali žičnice in na smučišče spustili prve smučarje. Že ta konec tedna, 4. in 5. decembra, bodo proge na Mariborskem, Areškem in Ribniškem Pohorju odprte za tiste, ki komaj čakate, da se spustite po belih strminah.

Ste že pripravili smuči?V nedeljo, 19. decembra, nas vse čaka veliki smučarski dan. Hitro se prijavite, da boste dobili vstopnice po nižji ceni. Dobre vile pa vam bodo pripravile bogat program na Snežnem stadionu.

------------------------------------------------------------

 

Z daljnega severa smo po pošti prejeli pismo, ki je dišalo po snegu in po zimi. In resnično je bilo to čisto pravo zimsko pismo, saj nam je pisal sam dedek Mraz!
In veste, kaj nam je zaupal?
Da se vidimo 19. decembra na Pohorju!
Pridite tudi vi, dragi otroci, da bomo skupaj zapeli tisto lepo pesmico:
"Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš,
joj, že prišel je med nas, stari dobri dedek Mraz!"

 

 

PISMO DEDKA MRAZA

 

Dragi otroci, dragi starši!

Moji zvesti gozdni prijatelji so mi namignili, da se zadnje decembrske dni pod Mariborskim Pohorjem pripravlja nekaj posebnega in čarobnega. Nato pa sem dobil vabilo še od same Čarobne dobre vile, češ, naj pridem in se spustim s Pohorja tudi sam.

Sporočam vam torej, da se bom z velikim veseljem udeležil zimskega Čarobnega dne. Pridružite se mi tudi vi, saj nekje v žepu svojega dolgega zimskega plašča skrivam sladka presenečenja tudi za vas, dragi otroci!
Poiščite me na Čarobnem dnevu na Snežnem stadionu in me pocukajte za belo brado!

Zimski pozdravček,

Vaš dedek Mraz

 

 

--------------------(   20.11.2010   )--------------------

 

Zunaj že diši po zimi in vsi ljubitelji belih poljan se pripravljamo na zimske radosti. Komaj čakamo, da bo zapadel prvi sneg, da se bomo lahko kepali, sankali, smučali, se zabavali na snegu. Obenem je to tudi čas, ko pridno pripravljamo vse, kar je potrebno za zimski Čarobni dan. Poleg bogatega programa na odru in ob njem bi radi na Pohorje pripeljali tudi tisto pravo prednovoletno vzdušje, zato se zelo veselimo obiska dedka Mraza. Ste mu že pisali? Zdaj je skrajni čas, da to storite, in morda vas bo na Čarobnem dnevu, ki bo v nedeljo, 19. decembra, obdaril.

Zdaj pa kar hitro nabrusite smučke, pišite dobremu možu in se prijavite na Čarobni dan.

Mi že komaj čakamo. 

 

--------------------( 18.11.2010 )--------------------

 

Zopet je zaživela domača stran prireditve ČAROBNI DAN. Organizatorji smo prepričani, da boste vsi obiskovalci dogodka našli nekaj zase, predvsem pa da se boste pridružili na prelepem prizorišču v ciljni areni hotela Arena, v nedeljo 19.12.2010 in se naužili svežega zraka, sonca in zabave. Na tem spletnem mestu si lahko ogledate program prireditve, si pridobite kupon za nakup družinske vozovnice za smučanje po ceni 29,50 € (cena ene odrasle vozovnice), ter se veselite dogodka z nami in našimi pokrovitelji. Ne pozabite pa, da ima prireditev tudi humanitaren pomen - s pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije in pokroviteljev dogodka bomo omogočili vsaj 100 otrokom iz socialno ogroženih družin obiskovanje izvenšolskih dejavnosti (tenis, nogomet, angleščina ipd).

 

--------------------( najava prireditve )--------------------

 

Čarobni dan - Snežni stadion Arena Maribor, 19. dec. 2010

Internetni medijski pokrovitelji

logo_Med_over_net.gif logo_Bolha2.gif logo_Bambino2.gif logo_DJ_Slovenija.gif logo_Govori_se.gif logo_Pozitivke_net.gif

Medijski pokrovitelji

logo_Tocka.gif logo_Amicus.gif logo_Slovenske_zeleznice.gif logo_Genion.gif logo_Radio_City.gif logo_Revija_Zmajcek3.gif logo_Videotop_LZ.gif logo_Videotop_MamaDojencek.gif logo_Videotop_Bravo.gif logo_Druzina.gif logo_AdriaMedia_Lisa.gif logo_AdriaMedia_Lea.gif logo_AdriaMedia_Nova.gif logo_AdriaMedia_Story.gif logo_Nedeljski_Dnevnik.gif logo_Viva.gif logo_Primorske_novice.gif logo_Dobro_jutro.gif logo_Panonija.gif logo_Pomurec.gif
želimo si
v letu 2021: