( Zadnje novice )

 

 

 

pon., 10. 9. 2018

30. Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok zopet presegel vsa pričakovanja

Že 10. leto zapored je Čarobni dan spremenil povsem običajno nedeljo v Arboretumu Volčji Potok v vrvež otroškega smeha, zabave, glasbenega dogajanja in različnih aktivnosti!

9. septembra 2018 je Arboretum Volčji Potok napolnila množica družin, željnih zabave. Čudovit sončen dan, pester program Čarobnega dne in čudovit Arboretum so privabili približno 20.000 obiskovalcev. Obiskovalci so uživali v pestri ponudbi samega Arboretuma: razstavah kitov, dinozavrov, tropskih metuljev, kaktusov in še bi lahko naštevali. Čarobni dan pa je, že tradicionalno, poskrbel za dogajanje v petih deželah: deželi Janka in Metke, Rdeče kapice, Petra Pana, Pike nogavičke in Čebelice Maje. Kot je za Čarobni dan v navadi, so dogodek otvorile Kamniške mažorete Veronika in mimohod maskot.

Na dveh odrih so za glasbo, ples in nastope poskrbeli številni znani izvajalci. Slišali smo legendaren Dan ljubezni skupine Pepel in kri, uspešnice Omarja Naberja in Alenke Gotar, pesmi iz Muzikla Madagaskar v izvedbi Eve Černe in Gašperja Riflja, ter še mnogo drugih! Čarobnost dogodka so nad tla ponesli Dunking Devils s svojimi trampolinskimi akrobacijami in navdušili zbrano občinstvo. Direktorica Zavoda Zaupanje, Barbara Novak, je na odru razrezala tudi že tradicionalno rojstnodnevno torto, s kateri so se posladkali sladkosnedi obiskovalci Čarobnega dne.


Obiskovalce je pričakalo več kot 100 otroških delavnic, ki so jih pripravili pokrovitelji in partnerji Čarobnega dne. Glasbene, športne in ustvarjalne delavnice so bile razlog, da so obiskovalci odšli domov zadovoljni in polni novih doživetij. Otroci so se lahko preizkusili v ustvarjanju z začimbami, sabljanju, lokostrelstvu, ustvarjanju vodnih grafik, igranju na glasbene inštrumente in še mnogo drugega. Za zabavo so poskrbele številne poslikave obraza, spretnostni poligoni, razstava eksotičnih živali, nenazadnje pa tudi zanimiva otroška igrala in trampolini.


Nobena družina pa ni mogla mimo zanimivega Ustvarjalnega poligona z Zdravkom Lidlom! Tam so potekale številne aktivnosti, s katerimi so mladi nadobudneži skupaj z Zdravkom Lidlom ustvarjali boljši svet. Med vsemi je največ pozornosti požela XXL pobarvanka v velikosti 40 m2! Otroci, ki so sodelovali v vseh aktivnostih Ustvarjalnega poligona, so za uspešno opravljen izziv prejeli nalepko, ki so jo prilepili na Zdravkov mozaik dobrodelnosti. Sodelovalo je kar 2058 otrok, Lidl Slovenija pa bo za vsako prilepljeno nalepko Zvezi prijateljev mladine Slovenije doniral 1 EUR v obliki prehranskih izdelkov. Tisti otroci, ki jih še posebej veseli šport, pa so se udeležili tudi Teka z Zdravkom Lidlom, ki ga je uspešno zaključilo skoraj 500 otrok.


Glavni organizator dogodka Zavod Zaupanje je s pomočjo pokroviteljev in partnerjev Čarobnemu dnevu vdihnil tudi dobrodelno noto, saj bodo otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili obisk različnih tečajev in drugih izvenšolskih aktivnosti. S čarobnim ustvarjanjem vsi ustvarjalci tako vsako leto poskrbijo za stotine nasmejanih obrazov, ki se že ob odhodu domov veselijo naslednjega čarobnega dne.

Ob koncu dogodka je Barbara Novak, direktorica Zavoda Zaupanje, izpostavila svoje zadovoljstvo nad izjemno uspešnim in dobro obiskanim dogodkom, kljub enotedenski prestavitvi zaradi slabega vremena. Je bil pa 9. september zato še toliko bolj idealen dan za obisk Čarobnega dne in samega Arboretuma, kar nakazuje tudi ogromen obisk in zadovoljstvo obiskovalcev.

 

 

 

ned., 9. 9. 2018

Kupon lahko pridobite tudi na blagajni parka

Vendar pa je zaželena in tudi bolj enostavna spletna prijava ...

 

sob., 8. 9. 2018

Ponovno pridobivanje/tiskanje kuponov ni potrebno.

Če ste pridobili kupon za družinsko vstopnico Čarobni dan za 2. 9. 2018, vam ni potrebno pridobiti novega niti ni potrebno preko spletne povezave odpreti starega, da bi ga ponovno natisnili z novim datumom. Veljaven je prejšnji teden natisnjen kupon, lahko pa ga skladno s spodnjim navodilom le pokažete na telefonu.

 

sob., 8. 9. 2018

Tiskanje kupona zaželjeno, ni pa obvezno

 

Pozdravljeni,

Vsi, ki niste uspeli natisnit kupona, lahko na list papirja napišete številko kupona in ta list bo veljal skupaj s kuponom, ki ga boste pokazali na mobilnem telefonu, kot kupon za nakup čarobne družinske vstopnice po ceni 8,5 €.

Če se ne uspete prijaviti preko spletne strani, boste to lahko storili v Arboretumu, kjer boste izpolnili tiskan obrazec (enak spletnemu) in si z njim zagotovili ugodnješo vstopnico za celo družino.

Ne pozabiti povabiti na Čarobni dan tudi svojih prijateljev!

Lep pozdrav,
Ekipa Čarobnega dne

 

 

 

 

čet., 6. 9. 2018

Čarobni dan bo 9. sept. 2018 čarobno sončen ;)

 

 

 

čet., 30. 8. 2018

Oh, to vreme – prestavljen Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok

Dragi prijatelji Čarobnega dne!

Vsi smo se že veselili Čarobnega dne v Arboretumu Volčji Potok, ki naj bi se odvil to nedeljo, 2. septembra. Žal nam je vreme ponovno prekrižalo načrte, zato smo bili primorani prireditev prestaviti. Vremenska napoved za naslednjih nekaj dni kaže izredno deževno vreme za celoten vikend, kar bi nam onemogočilo kakršnokoli izvedbo dogodka.

Čarobni dan bo tako izpeljan v nedeljo, 9. septembra 2018, v Arboretumu Volčji Potok seveda. Verjamemo, da bomo skupaj s pokrovitelji, nastopajočimi in drugimi sodelujočimi pričarali najboljši Čarobni dan do sedaj!

Prav tako pa vas lepo vabimo k obisku Dnevov narodnih noš v Kamniku, od 7. do 9. septembra 2018. Več o dogajanju si lahko preberete na www.narodnenose.si.

Vse aktualne informacije o Čarobnem dnevu najdete na www.carobnidan.si ali na Facebook strani Čarobni dan!

Ekipa Čarobnega dne

Pro-Vreme.net
vremenska napoved za Volčji Potok

za od 30. 8. 2018 do 4. 9. 2018

 
 

 

25. 8. 2018

Septembra Še zadnjič Očistimo Slovenijo

Društvo Ekologi brez meja 15. septembra organizirajo že tretjo izvedbo okoljevarstvene akcije Očistimo Slovenijo, ki bo tokrat potekala pod geslom ŠE ZADNJIČ! Akcija se bo odvijala v okviru največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva, World Cleanup Day 2018, ki bo na isti dan potekal v 150 državah!

Na Čarobnem dnevu si lahko v živo ogledate njihove nove majčke in z nakupom podprete akcijo. Hkrati bodo imeli veliko drugih aktivnosti - delavnico "ustvarjanje vrečk iz starih majic", brali otroške okoljske zgodbice, mladim ustvarjalcem ponudili možnost risanja na temo odpadkov v naravi, učili se boste lahko pravilno ločevati in še marsikaj drugega. Vabljeni, da se jim pridružite in z njimi delite svojo zgodbo in izkušnje pri ločevanju in zmanjševanju količine odpadkov.

Očistimo Slovenijo 15. 9. 2018

 

 
 

 

25. 8. 2018

V Arboretum Volčji Potok prihaja že 31. Čarobni dan po vrsti

 

--> v nedeljo, 2. septembra 2018

 


V nedeljo, 2. septembra 2018, bo od 10. ure dalje
pravljični Arboretum v Volčjem Potoku preplavila čarobnost druženja in zabave, saj bo tam gostoval že 31. Čarobni dan.

 

----- ČAROBNE DOGODIVŠČINE -----

Poleg pestrega dogajanja na Čarobnem odru in odru Amfiteatra boste lahko
sodelovali tudi na več kot 150 športnih, plesnih, glasbenih, razvedrilnih, poučnih, ustvarjalnih, jezikovnih in drugih otroških delavnicah v naših čarobnih deželah.

Vse navdušene tekače vabimo, da se udeležijo
Čarobnega otroškega teka z Zdravkom Lidlom.Med aktivnostmi, ki jih bodo lahko otroci preizkusili v parku, so tudi
plezanje po plezalni steni, Lidlova dobrodelna XXL pobarvanka ter
ogled pristanka helikopterja Slovenske vojske,
katerega si boste potem tudi pobliže pogledali.Ne pozabite na jahanje konj, spoznavanje eksotičnih živali in še mnogo drugega!
Za nepozaben obisk parka Arboretum bodo poskrbeli kiti in dinozavri velikani.
 

----- KUPON ZA VSTOPNICO -----

S predhodno spletno prijavo v Klub Čarobni dan si zagotovite
kupon za nakup družinske vstopnice za obisk Arboretuma
na dan prireditve Čarobni dan.
Za ceno 8,50 € (običajna cena ene odrasle vstopnice) lahko
Arboretum ta dan obišče cela družina
(1 vstopnica = 1 družina).

 

----- ČAROBNI ODER -----

Lepota parka bo ujeta v čarovnijo glasbe, ki bo na obraze obiskovalcev risala nasmehe.
Tokrat bodo z magijo melodije občinstvo zabavali: Omar Naber, Pepel in kri,
Eva Černe z maskotami muzikala Madagaskar, Alenka Godec, Kataya,
Alenka Gotar, Ansambel Anžeta Šuštarja ter Alya.Program na glavnem odru bodo popestrili še mestna godba Kamnik in
kamniške mažoretke Veronika, Jan Vehar, glasbeni nastop učencev in učenk GSŠRM Kamnik, glasbeni studio Osminka, glasbena šola Vox, Gym by Nataša, Glasbena šola Alenke Gotar, Žiga Lakner, Modern Music College, muzikal Pepelka, gimnastično društvo Zelena jama, Športno društvo Moste, plesno navijaška skupina Leaders Unified, MiranDance,
Matevž Šavora, Anja Marolt, Maggie Lipovec ter plesna šola Mojce Horvat.

Kot običajno si bomo razdelili torto velikanko, saj Čarobni dan v Arboretumu praznuje že 9. rojstni dan. Pridite h glavnemu odru, saj nam pred torto akrobatske čarovnije in druge vragolije obljublja skupina Dunking Devils.
 

 

----- DOBRODELNOST -----

Tudi na tokratnem Čarobnem dnevu bo
igrala dobrodelna nota, saj bomo v sodelovanju z množico društev
več kot 150 otrokom iz socialno šibkejšega okolja in mladim talentom
podarili obiskovanje različnih obšolskih dejavnosti.
 

 

 

 

 

25. 8. 2018

Fotke ...

 

 

 

 

Medijski pokrovitelji

Internetni medijski pokrovitelji

Partnerji