( Nastopajoči )

Pepel in kri

Po razpadu skupine Bele vrane leta 1974 je idejni vodja Tadej Hrušovar ustanovil skupino Pepel in kri, ki so jo sestavljali pevci in člani tedaj popularnih vokalnih ali instrumentalnih zasedb. Že takoj na začetku delovanja je skupina dosegla velik uspeh s skladbo Dan ljubezni, s katero je zmagala na Opatijskem festivalu leta 1975 in s tem pridobila pravico zastopanja barv bivše Jugoslavije na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Stockholmu, kjer je zasedla 13 mesto. Skupina je sodelovala na vseh najpomembnejših festivalih tedanje skupne države (Opatijski, Zagrebški, Splitski, Beograjski, Sarajevski, Skopski, Prištinski, Slovenska popevka, Festival narečnih popevk...) ter prejela vrsto nagrad strokovnih žirij in publike. Najbolj odmevna je bila zmaga na Splitskem festivalu s skladbo Samo tvoje ime znam ter seveda zmaga na Evrovizijskem festivalu leta 1990 v Zagrebu, kjer je skupina nastopila skupaj z italijanskim izvajalcem Totom Cotugnom. Skupina Pepel in kri je imela vrsto turnej in televizijskih snemanj doma in v tujini ter posnela nepregledno število plošč bodisi samostojno bodisi kot spremljevalna skupina drugih popularnih izvajalcev. Sedaj skupina ponovno bolj aktivno stopa na odre in obuja nostalgične občutke generacije, ki je odraščala skupaj z njo. Po dobrih tridesetih letih delovanja je še vedno toplo sprejeta, saj je glasba, ki jo izvaja, zaradi lepih melodij in kakovostnih besedil brezčasna in všeč tudi mladim.

 

 
 
 

Ditka

"Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo."
- Ditka

Ditka je pevka, kitaristka in skladateljica. Njena glasbena zgodba je kombinacija uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov, kot sta Feri Lainšček in Tone Pavček ter avtorske glasbe v angleškem jeziku. Glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem, pianistom in pevcem, ki je tudi stalni član njene glasbene zasedbe.

Ditka ima za sabo številne samostojne koncerte avtorske glasbe kot tudi koncerte v okviru večjih glasbenih festivalov (Arsana, Pivo in cvetje Laško, Lent ...). Z glasbeno literarnim dogodkom imenovanim Ne bodi kot drugi, ki ga izvaja skupaj s svojo glasbeno zasedbo in pesnikom Ferijem Lainščkom, je v preteklih letih razprodala številne kulturne dvorane po Sloveniji (Slovenska filharmonija, Narodni dom Maribor, Narodni dom Celje, Gledališče Ptuj ...).

Do sedaj je izdala dva albuma, Ne bodi kot drugi (2013) in Ne spreminjaj me (2016), ob koncu tega leta pripravlja izid tretjega albuma z uglasbeno poezijo in za prihodnje leto še album z avtorsko glasbo v angleškem jeziku. Njene pesmi v angleškem jeziku so bile večkrat nagrajene na priznanih glasbenih tekmovanjih v tujini (UK Songwriting Contest, Unsigned Only, USA).

Ditka daje velik pomen kvalitetnim besedilom, z lepo vsebino in močnim sporočilom, zato ji je uglasbljanje poezije slovenskih pesnikov še posebej pri srcu. Tudi, ko piše svoja besedila vedno izhaja iz zgodb, za katere meni, da so blizu ljudem in se lahko z njimi poistovetijo.

Glasba, ki jo ustvarja ne sledi trendom, ampak, kot pravi sama, je takšna, kot jo začuti. Žanrsko jo je zato težje opredeliti, moč pa je začutiti prvine country-ja, popa, rocka ...

Na njenih koncertih sta v zraku ljubezen in pozitiva preko uglasbene poezije in njenih avtorskih zgodb.

 

 

Alenka Gotar

Mag. art. Alenka Gotar je ena najbolj poznanih opernih pevk v Sloveniji, ki je vrh svoje prepoznavnosti dosegla z zastopanjem Slovenije na Izboru za pesem Eurovizije.

Sopranistka, ki je študirala v švicarskem Baslu in magistrirala na eni najboljših glasbenih akademij na svetu Mozarteum v Salzburgu (Avstrija), ima za sabo več desetletno operno kariero, v kateri je pela vse največje operne vloge: Elvira, Vesela vdova, Pamina, Mimi itd.

Po zmagi na Emi 2007 pa je tudi ena izmed najbolj renomiranih slovenskih pop-izvajalcev.

Posnela je album Alenka: portret, nastopala v celi Evropi, Aziji, Ameriki, Kanadi, velik pečat pa je pustila na področju nekdanje Jugoslavije, saj prepeva in prijateljuje z največjimi imeni Balkana: Petar Grašo, Oliver Dragojević, Severina, Daniela, Nina Badrić, Kaliopi idr. Bila je osebna prijateljica in glasbena zaveznica pokojnega Tošeta Proeskega ...

V zadnjem času velike uspehe žanje tudi kot profesorica solopetja,saj se pri njej kalijo najboljši mladi pevci nove generacije: Žiga Lakner, Raiven, Sara Lamprečnik idr, ki pobirajo vse možne nagrade doma in v tujini, ter se redno uvrščajo v finala oddaj kot so Slovenija ima talent in druge.

Zasebno je poročena z znanim narodnozabavnim glasbenikom in hit-makerjem Anžetom Šuštarjem ter je mamica sinu.

 

 
 
 

Damjana Golavšek

Damjana Golavšek je na svoji glasbeni poti prehodila veliko ulic. Petje, ustvarjanje glasbe in glasbenih predstav za odrasle in otroke, vodenje TV oddaj in festivalov za otroke in odrasle, poučevanje ... Trenutno nastopa v zelo odmevnem muzikalu Mamma Mia in glasbeni predstavi Menopavza v Špas teatru in v koncertni različici muzikala Hello, Dolly. Trenutno živi v Gaberjah na Vipavskem in poučuje v Italijanski Gorici. Izdala je šest CD plošč za odrasle in osem za otroke.

Na Slovenski popevki leta 2007 je njena skladba Naravne sile prejela glavno nagrado strokovne žirije - nagrado za najboljšo skladbo v celoti.

Optimizem velja, še posebej če meniš, da je tvoje delo zaželeno in potrebno.

 

 

Manca Izmajlova

Manca Izmajlova je slovenska pevka s 17-letno kariero. Za seboj ima več kot 1000 koncertov po vsem svetu. Njen repertoar obsega arije in pesmi več žanrov v kar 25 jezikih.

Slovenska publika je vzljubila njene originalne priredbe slovenskih in slovanskih pesmi. Dva albuma (posneta z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije) Slovanska duša in Slovensko srce sta dosegla veliko popularnost in bila prodana v platinasti nakladi. Album "Slovanska duša" je bil pod naslovom "Far Away" izdan v Aziji.

Njen domoljubni album iz leta 2016, posvečen 25. letnici Slovenije - Pesmi mojih krajev je bil premierno predstavljen na Festivalu Ljubljana.

Manca Izmajlova je diplomirala iz igre in glasbenega gledališča na Mountview Academy of Theatre Arts v Londonu. Klasičnega petja se je več let učila na Akademskem glasbenem kolidžu v Moskvi ter pri priznanih pedagogih v Veliki Britaniji, Sloveniji in Avstriji. Z Rusijo jo povezuje močna glasbena vez in tam pogosto nastopa.

Je tudi zmagovalka pevskega tekmovanja "Zapojmo prijatelji", posvečenega 100-letnici rojstva priljubljenega skladatelja V. Solovev-Sedoja (avtor "Podmoskovnie večera"). Je prejemnica medalje Sv. Cirila in Metoda od Ruske pravoslavne cerkve, za dosežke na področju povezovanja kultur.

Njen zadnji in doslej najobsežnejši projekt Ruska kolekcija (12 trenutkov), ki je posvečen najlepšim ruskim pesmim 20. stoletja, je izšel jeseni 2018. Album je nastajal v Rusiji, Sloveniji in Združenih državah. Podprla ga je največja Ruska nevladna kulturna organizacija Russkiy mir.

 

 
 
 

Vili Resnik

Vili Resnik se je z glasbo začel ukvarjati že v 5. razredu osnovne šole, ko se je odločil postati kitarist. V mladosti je sodeloval v več slovenskih rock zasedbah, v katerih je pel in igral. Pomembno prelomnico v njegovi glasbeni karieri je pomenila pridružitev skupini Pop Design leta 1990. Posnel je nekatere izmed največjih uspešnic skupine (Ne bom ti lagalKo si na tlehPotepuh). Leta 1995 se je podal na samostojno glasbeno pot. Udeležil se je vseh večjih slovenskih glasbenih festivalov, največji uspeh pa je doživel leta 1998, ko je s pesmijo Naj bogovi slišijo zmagal na Emi. Tako je Slovenijo zastopal na Pesmi Evrovizije 1998 v Birminghamu in zasedel 18. mesto izmed 25 držav. Istega leta ga je Nedeljski dnevnik imenoval za pevca leta. Uspešno je bilo tudi sodelovanje na Melodijah morja in sonca 1997, na katerih je prejel nagrado za najboljšo interpretacijo za pesem Ko vrbe jokajo. Ta mu je pozneje prinesla še zlatega petelina za naj pop pesem. Velika uspešnica je bila pesem Na fuzbal me pust, ki jo je posnel ob uvrstitvi slovenske reprezentance na svetovno nogometno prvenstvo leta 2002. V zadnjih letih je izdal številne pesmi, najbolj aktualna je letošnja Diham zate, ki je nastala v sodelovanju z Janom Plestenjakom.

 

 

Anika Horvat

Anika Horvat se je z glasbo začela resno ukvarjati že pri 12-tih letih, ko je posnela svoj prvi album Pomlad in še kaj. Takrat se je tako močno zaljubila v glasbo in petje, da je glasba postala njena glavna življenska sopotnica. Sledile so vsem znane Lahko noč Piran, Belo nebo, Ogenj in led, Ruleta in seveda tudi pesem za otroke Naši mali sončki, katera je Aniko spet vrnila med otroke ;)

Letos spomladi je izšel že njen deveti študijski album Ko se prebuja dan in zagotovo bo nekaj pesmi iz novega albuma razkrila in odpela tudi na Čarobnem dnevu v Parku Tivoli.

 

 
 
 

Žiga Lakner

Žiga Lakner nam je poznan s svojim nastopom leta 2013, kjer je v oddaji Slovenija ima talent prišel vse do finala. Osnovno šolo je dokončal v Idriji, kjer je tudi 9 let obiskoval pevski zbor. Šolanje je potem nadaljeval na Gimnaziji Jurija Vege Idrija, smer strojni tehnik.

Njegov glas je kontratenor. To je glas, s katerim naj bi se rodil eden na 2 miljona moških. Je študent Akademije za glasbo v Ljubljani, smer petje, pod mentorstvom izredne profesorice Barbare Jernejčič Fürst, mag.art.. Pred tem je 4 leta deloval pod mentorstvom mag.art. Alenke Gotar. V času konca OŠ in začetka srednje šole je tudi 4 leta obiskoval nižjo glasbeno šolo v Idriji v razredu Tonje Lapanje Brenčič, prof.. V letu 2016 je opravil maturo iz modula "petje" na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. V tem času je imel že nekaj nastopov in tekmovanj, kot so npr.:

 • tekmovanje opernih pevcev v Brceloni, Francisco Vinas – prišel do polfinala,
 • tekmovanje mladih opernih pevcev v Avstriji, Deutschlandberg – prišel v finale in osvojil 5 nagrado,
 • Slovenija ima talent 2013 – postal finalist oddaje,
 • 8 samostojnih koncertov Prednovoletni koncert Žige Laknerja,
 • 4 koncerti s Simfoničnim orkestrom Simfonika Vrhnika pod taktirko Marka Fabiania,
 • nastop v Puljski areni,
 • nastop v predsedniški palači za predsednika Slovenije, Boruta Pahorja,
 • protokolarni grad Brdo ob dnevu Varuha človekovih pravic RS,
 • nastop s pihalnim orkestrom Rudarjev Idrija, 2012,
 • zmagovalec festivala "Glas mladih" 2014 v Črnomlju,
 • zmagovalec tekmovanja "Bled golden microphone", leta 2016.

 

 

 

Victory

Vas pesmi "Zelena dežela", "Le povejte ji", "Hočeš me ali nočeš me", "Helena", "Tekila iz tvojega popka", "A ti" spomnijo na kaj?

Glasbena skupina Victory ima številne hite, ki se jih ljudje še vedno spominjajo. Vas mika, da bi se zavrteli ob glasbi skupine Victory in uživali v nepozabnem glasbenem doživetju?

Ravno sedaj se na radijskih frekvencah vrti nostalgična pesem "Še vedno sva ista", ki poleg hitov "Dan brez tebe", "Zaljubljena", "Ljubezen niso metri" in ostalih že 30 let razveseljuje staro in mlado.

Zatorej vas Tomo, Miki, Matija, Boštjan in Robert vabijo na super Čarobni dan, da z nami doživite glasbeno popotovanje.

Na snidenje!

Več o ustvarjanju skupine Victory ...

 

 
 

Pevska šola Alenke Gotar

Pevska šola Alenke Gotar je trenutno ena od najboljših pevskih šol v Sloveniji, z največ nagradami, ki deluje že 8 let in v vseh teh letih se je pod budnim vodstvom vodje te šole, Alenke Gotar, mag.art. izpopolnjevalo in razvijalo nekaj najvidnejših predstavnikov današnje pevske scene: Žiga Lakner, Raiven, Tjaša Hrovat, Dejan Zupan, Maruša Kozman, Sara Lamprečnik ...

To je tudi edina šola, katere varovanci pobirajo nagrade na vseh možnih tekmovanjih v vseh glasbenih zvrsteh, od opere do pop-a, narodnozabavne glasbe in rocka. Izjemno pevsko znanje, ki si ga je Alenka Gotar nabirala na študiju v tujini – v Baslu (Švica), Salzburgu (Avstrija), Rimu (Italija), na Hrvaškem in v sodelovanju z najvidnejšimi producenti in glasbeniki našega, srednjeevropskega in balkanskega prostora – danes zavzeto podaja naprej mlajšim rodovom.

Zato ni čudno, da so njeni učenci do zdaj osvojili že preko 50 nagrad na najrazličnejših tekmovanjih doma in v tujini, da so si trije pripeli finale oddaj Slovenija ima talent in X factor, trije so prišli do polfinala, Janina Klenovšek pa je bila finalistka Mini Eme.

Alenka Gotar je edini mentor v Sloveniji, kjer učenci dobijo popolno podporo v glasbenem, pevskem, umetniškem in managerskem smislu.

Zato pa so uspešni.

Njen moto je: "Trdo delat in se zraven dobro zabavat po ugodni ceni!"

 

Čarodej Toni

Čarodej Toni vedno pripravi čarobno in zabavno vzdušje za otročke, mamice in očke. Od njegove prve predstave letos mineva že 32 let. V tem času je na več kot 4200 nastopih s svojimi spretnostmi in otroško navihanostjo zabaval gledalce v praktično vseh koncih Slovenije, na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji in Švici. Naj bo rojstnodnevna zabava ali javna prireditev, priložnostni nastop v šoli ali vrtcu, predstava v gledališču ali v trgovskem centru, čarodej Toni kot nastopajoči pri svojem delu vedno uživa. Tako kot njegovi gledalci na drugi strani odra!

 

 
 
 

Dunking Devils

Dunking Devils so v svetu vodilna akrobatska skupina, ki jih je videlo nastopati že več kot 2 milijardi ljudi. Do sedaj so nastopili že več kot 1800-krat v kar 47 državah sveta. So svetovni prvaki v akrobatskemu zabijanju in Guinnessovi rekorderji v najvišji salti z zabijanjem in najdaljšemu skoku z zabijanjem s trampolina. Poleg z energijo nabitih šovov jih poznajo tudi po norih viralnih videih, ki imajo že več kot 100 milijonov ogledov po vsem svetu. Na Čarobnem dnevu boste lahko doživeli njihov dih jemajoč nastop, ki bo prikazal delček tega, kar boste lahko videli na adrenalinskem spektaklu Dunking Devils Live, ko bodo 17. in 18. maja v Hali Tivoli uprizorili največji slovenski akrobatski cirkus!

 

 

 

Medijski pokrovitelji

Internetni medijski pokrovitelji

Partnerji