( Zadnje novice )

Prometna ureditev v Ljubljani

(9. 6. 2019)

Dragi Čarobniki in Čarobnice!

Verjetno ste že iskali informacije, kako bo Maraton Franja vplival na vaš prihod v park Tivoli. Na tem mestu jih povzemamo tudi mi.
(vir: 24ur.com - Predvidene popolne zapore in obvozi).

 

Maraton Franja BTC City

Nedelja, 9. 6. 2019, med 9.00 in 17.00

Zaradi kolesarskega maratona bo v nedeljo, 9. 6. 2019, med 9.00 in 17.00 oviran promet na relaciji BTC Ljubljana–Vrhnika–Logatec–Godovič–Idrija–Cerkno–Kladje–Gorenja vas–Škofja Loka–Zbilje–Vodice–Tacen–BTC Ljubljana, med 11.00 in 13.00 pa tudi na relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Gorenja vas. Na nekaterih mestih bodo vzpostavljene dolgotrajnejše popolne zapore prometa. Večinoma bodo urejeni obvozi. Na vseh pomembnejših cestnih priključkih ob trasi maratona bodo promet usmerjali policisti in redarji organizatorja.

Predvidene popolne zapore in obvozi:

 • Brezovica–Vrhnika:
  Odsek bo zaprt od 9.00 do 9.45. Obvoz je možen po avtocesti.
 • Godovič–Idrija:
  Odsek bo zaprt od 9.40 do 15. ure. Obvoz bo potekal na relaciji Idrija–Rebro–Dole–Godovič.
 • Cerkno–Kladje–Trebija:
  Odsek bo zaprt od 10.40 do 15. ure. Obvoz bo voden na relacijah Trebija–Žiri–Idrija ter Hotavlje–Leskovica–Novaki–Cerkno. Na relaciji Škofja Loka–Cerkno bo voden obvoz čez Železnike.
 • Priključek Jeprca:
  Priključek Jeprca bo v smeri vožnje od Medvod proti Škofji Loki zaprt od 10.55 do 15. ure. Obvoz bo v smeri proti Škofji Loki voden čez Kranj, v smeri Smlednika pa čez Medvode.
 • Ljubljana:
  Na območju Ljubljane bodo od 12. do 17. ure zaprte Tacenska cesta, Obvozna cesta, Dunajska cesta, Dimičeva ulica, Kranjčeva ulica, Rondo Žale, Pokopališka ulica in Šmartinska cesta ter območje do cilja v BTC.
 • Avtocestni izvozi:
  Od 11.30 do 15.30 je predvidena popolna zapora avtocestnega izvoza Vodice. Obvoz do Vodic bo voden prek avtocestnega priključka Brnik. Od 12. do 17. ure je predvidena zapora avtocestnih izvozov Ljubljana Brod ter Ljubljana Bežigrad.

 

Triglav mali maraton Franja

Nedelja, 9. 6. 2019, med 11.00 in 13.00

Od 11.00 do 13.00 je predvidena popolna zapora ceste na relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Lučine–Gorenja vas.

 

P + R: Parkiraj in se pelji z avtobusom

Na spletni strani Čarobnega dne lahko pridobite kupon ugodnosti, ki velja tudi za vožnjo z mestnim avtobusom: 1 vozovnica = 1 družina, brezplačno, ugodnost velja za družino 2 odraslih in za otroke do dopolnjenega 15. leta, ugodnost velja za poljubno linijo mestnega avtobusa - sheme linij.

Če želite, lahko parkirate na robu mesta in se v mesto odpeljete z avtobusom:

P + R: Parkiraj in se pelji z avtobusom

 

 

 

Se vidimo v Parku Tivoli!

 

Čarobni dan prestavljen na 9. junij. 2019

(30. 5. 2019, 11:30)

Spoštovani Čarobniki in Čarobnice!

Sporočamo, da smo zaradi razmočenosti terena v parku Tivoli, ki je posledica dolgotrajnega dežja, sprejeli odločitev, da se prireditev Čarobni dan prestavi na nedeljo, 9. 6. 2019. Priprava prireditvenega prostora na takem terenu bi lahko vodila v neželeno poškodovanje krajinskega parka Tivoli, ki je bil že leta 1984 zaščiten kot naravni spomenik.

Prijave za kupon ugodnosti ostajajo tako odprte do 9. junija. Za tiste, ki ste se že prijavili, se prvotna prijava ohrani, zato ponovna prijava ni potrebna! Če bo prišlo do sprememb na kuponu ugodnosti (morebitne dodatne ugodnosti), bomo le-te objavili na podstrani kupon ugodnosti in vas pozvali, da kupon ponovno odprete in natisnete.

Hvala za razumevanje in se vidimo naslednjo nedeljo!

Ekipa Čarobnega dne

 

Vremenska napoved za Čarobni dan

(29. 5. 2019, 11:25)

Vreme bo kot vse kaže na naši strani!

Napoved za vikend:

 

Vabilo na Čarobni dan

(20. 5. 2019)

 

 

Kam z otroki v nedeljo, 2. junija?
Na Čarobni dan v Ljubljano v park Tivoli

 

Prestolnico bo v nedeljo, 2. junija 2019, zopet preplavil otroški živ-žav, in sicer v parku Tivoli, kjer bo potekal že 33. Čarobni dan, največja enodnevna brezplačna družinska prireditev v Sloveniji, že tretje leto zapored tudi v Ljubljani.

Zaradi slabe vremenske napovedi je bil datum prireditve prestavljen z 12. maja na 2. junij.

Poleg številnih brezplačnih otroških delavnic in tisočerih drobnih nepozabnih doživetij bodo na glavnem odru dogajanje popestrile številne zvezde slovenske glasbene scene, za pravo adrenalinsko doživetje bo poskrbela akrobatska skupina Dunking Devils s svojimi vratolomnimi vragolijami. Otroci se bodo lahko pobliže spoznali s konji, se slikali s pitonom, ustvarjali umetnine in se preizkusili v različnih športnih veščinah, kot je npr. plezanje po plezalni steni in drugih.

 

 

In ker s praznimi želodčki ne moreš biti aktiven cel dan, bo v Čarobni gostilnici poskrbljeno za jedačo in pijačo ter malce počitka.

Čarobni dan ima že tradicionalno dobrodelno noto, Zavod Zaupanje bo namreč s pomočjo pokroviteljev in partnerjev številnim otrokom iz socialno ogroženih družin omogočil brezplačno obiskovanje obšolskih aktivnosti čez celo šolsko leto.

Poleg tega so organizatorji za vas pripravili številne ugodnosti s kuponom Čarobnega dne, zato na spletni strani www.carobnidan.si izpolnite prijavni obrazec, saj si boste le tako zagotovili npr. brezplačen prevoz z LPP po Ljubljani, vstop v različne muzeje za ceno ene vstopnice za vso družino itd. Več o ugodnostih in akciji 1 vstopnica = 1 družina na tej sicer brezplačni prireditvi boste izvedeli ob prijavi na spletni strani.

Kdor se je prijavil na Čarobni dan za 12. maja in že ima kupon ugodnosti, se mu ni potrebno ponovno prijaviti in tiskati kupona. Preverite samo spremenjene datume za koriščenje ugodnosti na www.carobnidan.si.

V primeru slabega vremena bo prireditev prestavljena na 9. junij 2019.

 

Se vidimo na Čarobnem dnevu!

 

 

Čarobni dan prestavljen na 2. junij. 2019

(8. 5. 2019)

Spoštovani Čarobniki in Čarobnice!

Sporočamo, da smo zaradi prihoda prvega ledenega moža sprejeli odločitev, da se prireditev Čarobni dan v parku Tivoli prestavi na nedeljo, 2. 6. 2019.

Prijave za kupon ugodnosti ostajajo tako odprte do 2. junija. Za tiste, ki ste se že prijavili, se prvotna prijava ohrani, zato ponovna prijava ni potrebna! Če bo prišlo do sprememb na kuponu ugodnosti (morebitne dodatne ugodnosti), bomo le-te objavili na podstrani kupon ugodnosti in vas pozvali, da kupon ponovno odprete in natisnete.

Hvala za razumevanje in se vidimo junija!

Ekipa Čarobnega dne

 

Napoved za vikend:


 

 

Medijski pokrovitelji

Internetni medijski pokrovitelji

Partnerji