Terme Ptuj | Termalni park


PO SLEDEH RIMSKIH OSVAJALCEV V TERMAH PTUJ

Usmeritev Term Ptuj k celovitim programom ohranjanja in krepitve zdravja ter poudarjanje zdravega načina življenja temelji na bogatih naravnih danostih in tradiciji destinacije. Raznolike možnosti udobne namestitve (apartmaji, kamp, počitniške hišice) so celovito zaokrožili z edinstvenim hotelom Grand Hotel Primus, v arhitekturi in ponudbi katerega so ponovno oživele več kot 2000 let stare rimske zgodbe.

 

 

rimski vojak

 

Nepozabna termalna doživetja ustvarjajo v hotelskih bazenih in v doživljajskem Termalnem Parku, kjer je gostom na voljo dvanajst notranjih in zunanjih bazenov z valovi, tobogani (ponašajo se z največjim toboganom v Sloveniji), vodno-zračnine masaže in whirlpooli, počasna reka, raznolik svet savn, masaž, kopeli in blagodejnih tretmajev za zdravje ter dobro počutje.

 

Zračni posnetek zunanjega Termalnega Parka Zračni posnetek zunanjega Termalnega Parka
Zračni posnetek zunanjega Termalnega Parka

 

Toboganski stolp (pogled z vrha) Toboganski stolp (pogled z vrha)
Toboganski stolp (pogled z vrha)

 

Spuščanje na obročih Spuščanje na obročih
Spuščanje na obročih

 

Otroški bazen
Otroški bazen

 

Razvajali vas bodo z najsodobnejšo wellness ponudbo, skozi katero se prepleta bogata dediščina okolja, v katerem delujejo. Zapeljali vas bodo z izbrano kulinarika s pogledom na najstarejše slovensko mesto, z raznolikimi animacijskimi in športnimi vsebinami pa bodo v najmlajšem slovenskem termalnem središču poskrbeli za zdrav duh v vašem telesu. Bogatijo jih s prepoznavnimi dogodki, s katerimi potrjujejo sloves destinacije, kjer sobivata tradicija in edinstvenost pri oblikovanju turističnih produktov.

VALENS AUGUSTA WELLNESS V GRAND HOTELU PRIMUS

Ena izmed pomembnih in prepoznavnih konkurenčnih prednosti edinstvenega štirizvezdičnega Grand Hotela Primus je prestižni Valens Augusta wellness center, kjer v razkošnem rimskem slogu goste razvajajo v Imperiumu dobrega počutja, v savnah in termalnih kopelih Flavia ter bazenskem predelu Vespasianus.

V Imperiumu, najsodobnejšem centru dobrega počutja, ki se razprostira na 700 kvadratnih metrih, so prvi v Sloveniji razvili koncept wellnessa s štirimi osnovnimi programi, to so Beauty Wellness s poudarkom na negi obraza in telesa, Wellness Amor za prebuditev vitalnost in čutnost, Wellness Detox za razstrupljanje organizma z izbranim jedilnikom in program Manager Wellness, namenjen predvsem poslovni javnosti.

V tematskih VIP sobah gosti doživijo svežino Japonske, čutnost Orienta in razkošje Rima. V vsaki sobi je na voljo »jacuzzi«, suha in parna savna, aromatični eliksir ter možnost dodatnih lepotnih ritualov.

Valens Augusta wellness v privlačnem rimskem ambientu dopolnjujejo termalne kopeli in savne Flavia. Za sprostitev in dobro počutje so na 400 kvadratnih metrih na voljo finska, turška in aroma savna. Posebnost v ponudbi je Solna savna, ki deluje blagodejno na gibalni sistem in dihalne poti. Med gosti je dobro sprejeta tudi Aroma parna savna. Z dodajanjem zeliščnih in dišavnih ekstraktov je občutek ugodja in sprostitve še večji. Na voljo je tudi Blatna savna, v kateri si telo namažemo z zdravilnim blatom ter večnamenska finska savna s kromoterapijo oziroma barvno terapijo, ki poveča njeno delovanje. Za tiste, ki želijo več zasebnosti pa je na voljo tudi rimska VIP savna, imenovana Antinoos.

OŽIVITEV RIMSKEGA HEDONIZMA

V Grand Hotelu Primus goste popeljejo v obdobje starih Rimljanov tudi z hedonistično RIMSKO VEČERJO. S tematskimi oblačili ženske postanejo zapeljive avguste, moški pa vojskovodje, senatorje, filozofi in pesniki. Oblečeni v rimske tunike ob bogatem spremljajočem programu, ki temelji na rimski tradiciji, obudijo obdobje rimskih cesarjev, legionarjev, veličastnih avgust in vestalk.

NAGRADNI NATEČAJ POROKA PO STARORIMSKEM IZROČILU

Stalnica ponudbe Grand Hotela Primus je tudi nagradni natečaj, v okviru katerega zmagovalnemu parku Terme Ptuj podarijo poroko po starorimskem izročilu. Natečaj, ki poteka že tretje leto zapored, se zaključi s poroko konec meseca aprila, na katero lahko mladoporočenca povabita do sto svatov. Na dan poroke starši mladoporočencev z darovanjem bogovom priporočijo zakon. Obred vodijo svečeniki v templju boga Jupitra, po zaobljubah ženina in neveste sledi prelom slovesnega kruha ter nevestin dar treh kovancev. Slavje se nadaljuje v Klubu Gemina XIII., kjer je poskrbljeno tudi za spremljajoči program. Izbranca lahko preživita poročno noč v predsedniškem apartmaju v Grand Hotelu Primus, ki se ponaša z lastnim masažnim bazenom in savno, obenem pa vrhunsko bivanjsko izkušnjo bogati izjemen razgled na ptujski grad in mesto Ptuj.

PREPOZNAVNI DOGODKI

V sklopu športnih prireditev bo 9. maja potekal tradicionalni Ptujski triatlon, v sodelovanju s Plavalnim klubom Terme Ptuj pa 15. in 16. maja že 6. mednarodni plavalni miting za Pokal Terme Ptuj. Gre za najmnožičnejšo plavalno tekmovanje v Sloveniji, ki se ga vsako leto udeležijo svetovno znani vrhunski plavalci in plavalke. V Termalnem Parku pričakujejo obisk slovenskih reprezentantov ter plavalcev iz skupine ADN SWIM PROJECT, ki se bodo tukaj tudi letos pripravljali. V ekipi italijanskega plavalnega strokovnjaka Andrea de Nina so med drugimi Peter Mankoč, ruski plavalec Jevgenij Korotiškin ter srbski plavalec Milorad Čavić. Na Ptuju nadgrajujejo svoje bogate izkušnje tudi na področju vrhunskega športnega turizma, med drugimi bodo gostili slovensko nogometno reprezentanco in angleški nogometni klub FC READING, plavalne reprezentance Slovenije, Rusije, Belorusije, Poljske in Kazahstana, slovensko in makedonsko košarkarsko reprezentanco ter okoli sto golfistov, ki se bodo udeležili ALPS TOUR golf Open turnirja. Na področju promocije ptujskega termalnega središča pa sodelujejo tudi z domačimi športniki, med njimi s svetovnim boksarskim prvakom Dejanom Zavcem.

Termalni Park, ki se med velikimi slovenskimi termalnimi kopališči ponaša z laskavimi nazivi Naj kopališče 2008 ter posebnimi priznanji za inovativne turistične produkte - državno prvenstvo v toboganskem spustu in rimske igre - med 25. majem in 11. julijem vabi v Afriško vas. Obiskovalci termalnega parka bodo lahko spremljali nogometne tekme svetovnega prvenstva, te pa bodo na ogled tudi v Klubu Gemina XIII. v Grand Hotelu Primus, ki je sicer pripravljalna baza slovenske nogometne izbrane vrste. Amfiteater v Termalnem parku in Grand Hotel Primus bosta tako nadela preobleko v afriškem stilu, med drugim pa bodo nogometno dogajanje popestrili tudi s tematskimi koncerti, učenjem igranja na afriške bobne, afriškimi plesi, zanimivimi potopisi, foto-razstavo poti slovenskih nogometašev od Ptuja do Johanesbourga. Nogometno obarvana bo tudi športna animacija (nogometni turnirji, ročni nogomet, Playstation 3, športne igre na igralno konzolo Wifi preko projekcije, nogomet na milnici, nogomet na pesku), ki jo bodo spremljale mamljive nagradne igre. Veliko število družin z malimi otroki pričakujejo 30. maja, ko bodo v Termalnem Parku priredili Čarobni dan – doživetje za vso družino (več informacij na www.carobnidan.si).

 

Terme Ptuj - veselje za vso družino Terme Ptuj - veselje za vso družino
Terme Ptuj - veselje za vso družino

 

V poletni sezoni ne bo manjkajo niti večjih glasbenih prireditev: koncert Arsane 4. junija v Klubu Gemina XIII., ptujskega pihalnega orkestra 20. junija v Termalnem Parku, a capella koncerta AB vocal group, nastop Mladinskega mešanega pevskega zbora Osti jarej 17. julija ter številnih drugih glasbenih prireditev. Monokomedija Prava baba se seli v Amfiteater Termalnega Parka, na ogled bo 12. in 19. junija. Bazeni energije, tradicionalna poletna zabav ob bazenu za mlade, bo 9. julija v organizaciji Kluba ptujskih študentov potekala že enajstič zapored, 10. in 11. julija pa bo v Termalnem Parku in prvič v Sloveniji potekal Mednarodni pokal B.A.S.E. Jumping Slovenija.

Nebo nad Ptujem bodo med 23. in 25. julijem krasili številni baloni, takrat bo namreč potekal že 14. Mednarodni balonarski praznik. Dober mesec dni kasneje, 28. in 29. avgusta, se bodo ljubitelji adrenalina preizkusili na 5. Državnem prvenstvu v toboganskem spustu in 3. Državnem prvenstvu v toboganskem spustu za medije.

Vrhunec poletne sezone bodo v Termah Ptuj okronali s 3. Rimskimi igrami, s katerimi so v lokalnem in širšem okolju naleteli na izredno dober odziv, saj so k organizaciji uspeli pritegniti številne akterje z različnih področij delovanja. Pri ustvarjanju izredno bogate vsebine tretjih Rimskih iger sodeluje več kot 35 organiziranih skupin iz Ptuja in okolice, gostje iz Ajdovščine, Avstrije, Srbije, Hrvaške in Italije. V sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož bodo vključili dogajanje ob III. mitreju na Ptuju, zanimive aktivnosti se bodo odvijale tudi na rimski tržnici. Ocenjujejo, da si bo 3. Rimske igre med 19. do 22. avgustom ogledalo več tisoč obiskovalcev, na tradicionalni sobotni povorki pa pričakujejo najmanj tisoč dvesto aktivnih udeležencev.

 

Rimske igre Rimske igre

 

PRIZNANJA

številna priznanja, ki so jih Terme Ptuj prejele tudi v minulem letu, potrjujejo, edinstvenost pri oblikovanju turističnih programov. Z Rimskimi igrami smo v okviru akcije Naj kopališče 2009 prejeli posebno priznanje za inovativnost, v vseslovenski akcije Naj wellness 2009 pa je Valens Augusta Wellness osvojil drugo mesto v kategoriji velikih wellness centrov. Tudi v projektu Turistične zveze Slovenije, to je Moja dežela, lepa in gostoljubna, so Terme Ptuj v kategoriji manjših zdravilišč osvojile tretje mesto, medtem ko je kamp v Termah Ptuj prejel najvišje priznanje v kategoriji srednje velikih kampov.

__________________________________________________

Terme Ptuj d.o.o.
Pot v toplice 9, SI-2251 Ptuj
T: +386 2 74 94 100
F: +386 2 74 94 520
E: info@terme-ptuj.si
W: www.terme-ptuj.si

 

Internetni medijski pokrovitelji

logo_Med_over_net.gif logo_Najdi_si.gif logo_Bambino.gif logo_DJ_Slovenija.gif logo_UPC_Telemach.gif logo_Govori_se.gif logo_MojStil_si.gif

Medijski pokrovitelji

logo_Epamedia.gif logo_Slovenske_zeleznice.gif logo_Genion.gif logo_GeaTV.gif logo_Videotop_LZ.gif logo_Videotop_MamaDojencek.gif logo_Videotop_Bravo.gif logo_Druzina.gif logo_AdriaMedia_Lisa.gif logo_AdriaMedia_Lea.gif logo_AdriaMedia_Nova.gif logo_AdriaMedia_Story.gif logo_Nedeljski_Dnevnik.gif logo_Viva.gif logo_Primorske_novice.gif logo_Dobro_jutro.gif
želimo si
v letu 2021: